Geen extra knelgevallen

Schouten komt getroffen veehouders niet tegemoet

16 Mei 2018 - 2 reacties

Nederlandse veehouders die door de fosfaatwetgeving in financiële problemen zijn gekomen, hoeven niet op hulp van de overheid te rekenen. Dat meldt minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) in een Kamerbrief.

De landbouwminister ziet geen noodzaak voor het instellen van een extra categorie in de knelgevallenregeling, om deze groep boeren zodoende tegemoet te komen. 

Geen uitzondering
Het gaat om veehouders die hun stallen hebben uitgebreid, maar deze (volgens de nieuwe regelgeving) niet op tijd hadden gevuld met melkvee. Ook voor de biologische melkveehouderij wordt geen uitzondering gemaakt. Zij vallen namelijk buiten de knelgevallenregeling, en daar is volgens de minister geen ruimte voor ontheffingen of vrijstellingen.

Grote gevolgen

Schouten benadrukt mee te leven en erkent de grote gevolgen voor de veehouders en hun gezinnen, maar de minister zegt tegelijkertijd dat een overschrijding van het fosfaatplafond voorkomen moet worden. "Een extra categorie knelgevallen is onvoldoende af te bakenen en is potentieel omvangrijk. Dit zou leiden tot onzekerheid in de sector als geheel, en daarmee zou dit het draagvlak voor het stelsel ernstig ondermijnen", zo schrijft Schouten aan de Kamer. 

Bekijk hier de Kamerbrief van Schouten.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
geert 17 Mei 2018
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkvee/artikel/10878571/schouten-komt-getroffen-veehouders-niet-tegemoet][/url]
Schouten doet met melkveehouders net als met de fipronilaffaire en net als met met de hagel of ijsballen schade vorig jaar in Brabant ,dan is ze niet thuis
Drent 17 Mei 2018
Geef haar eens ongelijk, tis iedereen of niemand...en niet een sector wel en andere niet
tem 20 Mei 2018
zij hebben de spelregels verandert tijdens de wedstrijd van sommige ondernemers.het is niet de schuld van die ondernemers.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief