Special Gewastour week 22

Perceel Escharen ontsnapt aan fikse regenbuien

31 Mei 2018 - Anne Jan Doorn

Het perceel met Innovators in Escharen (Oost-Brabant) is, ondanks de vele regen in de provincie Noord-Brabant, tot nu toe ontsnapt aan grote hoeveelheden regen. Er heeft dan ook nog geen water op het perceel gestaan.

De aardappelen zijn erg laat gepoot (pas op 9 mei). Ze kwamen eind mei boven en de opkomst lijkt in eerste instantie goed te zijn. Het 5,3 hectare grote perceel met zandgrond (3% afslibbaar) heeft als voorvrucht bieten gehad. Het perceel heeft een organisch stofgehalte van 1,9% en een pH van 5,6. Daarnaast ligt het perceel aan een bosrand en is het niet gedraineerd.

Bewerkingen
In het begin van april is er een basisbemesting vleesvarkensmest van 35 kuub per hectare gegeven. De hoofdgrondbewerking is begin mei gedaan: er is geploegd met een vorenpacker. Kort daarna is de pootbedbereiding gedaan met een 'all-in one-systeem'. Er is gebruik gemaakt van een frontfrees en een bekerpootmachine. De aardappelen zijn gepoot op 32 centimeter afstand van elkaar.

Op de hoofdfoto is te zien dat de aardappelen goed vochtig staan en dat de Innovators bovenkomen. Deze foto is gemaakt op 28 mei 2018.

Datum Activiteit
10 april 2018 35 kuub varkensmest per hectare
7 mei 2018 Ploegen
9 mei 2018 Pootbedbereiding en poten
28 mei 2018 Planten boven

Klik hier om terug te gaan naar de pagina van de Gewastour.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden