New Holland

Tech Trekkers

Volwassen New Holland T5 herbergt CVT-transmissie

29 Oktober 2018 - 2 reacties

Op het Italiaanse Eima lanceert New Holland een nieuwe trekkerserie: de T5 Auto Command. Hij lijkt nog het meest op zijn grote broer, de T6. Daarmee is de trekker plotsklaps een stuk volwassener geworden. Grote nieuws is de continu variabele transmissie (CVT).

Het is geen geheim dat het CNH-concern een lichte viercilinder met traploze transmissie ambieert. Al sinds de lancering van de T5 in 2013 wordt over een Auto Command versie gesproken. Zo noemt New Holland de CNH CVT-bak. Echter, eerst volgde een Electro Command elektronisch geschakelde powershift bak.

Op Facebook en websites zwerven steeds meer foto’s rond van de nieuwe T5-serie. New Holland zelf heeft nog niets naar buiten gebracht, behalve een foto van de motorkap. Hierop is het model T5.140 te zien, mét de Auto Command badge prijkend op de neus in Blue Power uitvoering.

3 modellen
Volgens het Italiaanse Tractorium, die doorgaans goed op de hoogte is, bestaat de T5 AC uit 3 modellen met 100, 120 en 140 pk vermogen. Volgens hun gegevens ligt onder deze kap een 4,5 liter NEF Tier 5 motor. Dankzij de Horizon-cabine van de T6 heeft de trekker een volwassener uiterlijk. De T5 wordt daarmee van het veehouderij- naar het akkerbouwsegment getild. Daar kan hij de concurrentie aan met de Fendt 300 Vario, John Deere 5R en Massey Ferguson 5700-S.

Akkerbouwsegment
Onder meer in de Benelux zijn steeds meer akkerbouwers opzoek naar een trekker met veel vermogen, traploze transmissie en laag eigen gewicht op hoge banden. Die is jaarrond inzetbaar. Volgens data weegt de T5.140 kaal 5.800 kilo, is de maximale bandenmaat 480/65R28 voor en 600/65R38 achter. Zowel cabine als vooras zijn geveerd en af fabriek is een fronthef met PTO leverbaar. Rtk-gps kan de fabrikant al af fabriek op de huidige T5 leveren.

Een relatief laag gewicht, hoge banden en CVT-transmissie moet van de T5 een volwassen akkerbouwtrekker maken.

Case IH Versum
De Eima gaat op 7 november van start in Bologna en duurt tot en met 11 november en dan worden alle details ook duidelijk. Op de stand van Case IH zou je de Versum CVX moeten vinden; de rode versie van de T5. Het huidige model heet Luxxum. Over een Steyr-uitvoering is niet gesproken. Geruchten melden dat hij vanaf zomer 2019 leverbaar moet zijn. Wie liever de 8-traps geautomatiseerde full powershift transmissie Dynamic Command heeft, moet nog 2 jaar wachten.

Foto's: New Holland Agriculture

boerenbusiness.nl

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappel- en granenmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktflits Granen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Dènis Christianen 29 Oktober 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10880340/volwassen-new-holland-t5-herbergt-cvt-transmissie]Volwassen New Holland T5 herbergt CVT-transmissie[/url]
Is dat niet heel zwaar, n korte maxxum 4 cil. Weegt 5600kg op flinke cultuurwielen. Hoop dat dat een foutje is.

Zware jonge 29 Oktober 2018
Dènis Christianen schreef:
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10880340/volwassen-new-holland-t5-herbergt-cvt-transmissie]Volwassen New Holland T5 herbergt CVT-transmissie[/url]
Is dat niet heel zwaar, n korte maxxum 4 cil. Weegt 5600kg op flinke cultuurwielen. Hoop dat dat een foutje is.

Zet ze maar eens op de weegbrug, tegenwoordig weegt een trekker met 4 pitjes en cvt gewoon 6 ton. Was 15 jaar terug 4.5 ton. Toen kostte deze dan ook 65k, nu 90k.
Gelukkig kan alles per maand betaald worden tegenwoordig.
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Achtergrond Techniek

Deze 7 trekkers zijn een prima investering

Nieuws Mechanisatie

John Deere VS start na een maand weer op

Nieuws Trekkerverkoop

Grote 3 vechten om de trekkermarkt

Nieuws Mechanisatie

John Deere lamgelegd door grootste staking in 35 jaar

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief