Grimme Group

Weerupdate Oogsttechniek

Grimme zet verder in op groentetechniek

6 November 2018 - Niels van der Boom

Het Duitse familiebedrijf Grimme is sinds 2013 eigenaar van de Deense fabrikant Asa-Lift. In Nederland kennen we dit merk vooral van hun klembandrooiers. In 2019 volgt een verdere integratie in het productprogramma van Grimme. Ook stapt de fabrikant in zaaitechniek voor groente.

De samenwerking tussen Grimme en Asa-Lift reikt inmiddels verder dan louter een meerderheidsbelang. Er worden zoveel mogelijk componenten uit huize Grimme gebruikt en de Premium-dealers van Grimme hebben de mogelijkheid gekregen om dealer te worden. In 2019 volgt een verdere integratie, waarbij de blauw-rode machines een volledig rode uitstraling met bijpassend logo krijgen.

Productie uitbreiding
Dit voorjaar opende Asa-Lift de deuren van een nieuwe productiehal. Het aantal werknemers is daarnaast met 30% uitgebreid (sinds de overname). Ondanks het ineenvlechten van de bedrijven blijft Sorö, bij Kopenhagen, de thuisbasis van Asa-Lift. Wat volgt is een nieuwe kleur en aangepast logo. Officieel worden de opgefriste machines begin december tijdens de Grimme Technica gepresenteerd.

We willen het segment groentetechniek flink uitbouwen

- Franz Grimme

Eigenaar Franz Grimme zegt te willen uitbouwen in het segment groentetechniek. Bij die uitspraak past de stap die recent is gemaakt. Grimme is een strategisch partnerschap aangegaan met de Britse zaaimachineproducent Stanhay. Officieel wordt deze nieuwe stap, en de bijbehorende ProAir precisiezaaimachine, ook op de Grimme Technica gepresenteerd. Echter, bezoekers van de Bejo-dagen in september konden hem al bekijken.

Stanhay zaaimachine
Met de samenwerking heeft Grimme ook een zaaimachine voor wortelen en uien in het programma, waar het bedrijf voorheen niets kon leveren. Vanaf 2019 kunnen geselecteerde dealers rode Stanhay-machines verkopen, zo schrijft Profi. De machines worden in 7 Europese landen aangeboden, waaronder Nederland. De bedoeling is om in de toekomst meer rode Stanhay-machines te gaan verkopen via het Grimme netwerk.

Het is niet de laatste deal die Grimme met een collega-fabrikant maakt. Op de Grimme Technica, die van 4 tot en met 7 december duurt, kondigt het bedrijf ook een strategisch partnerschap aan met een fabrikant van grondbewerkingsmachines. Het bedrijf kan hun pootmachines nu al met Lemken rotorkopeg leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden