Weerupdate Eima show

Fiat-trekker weer even nieuw te koop

7 November 2018 - Niels van der Boom - 1 reactie

Goed nieuws voor liefhebbers van het Italiaanse trekkermerk Fiat. New Holland brengt een exclusieve serie van gelimiteerde 'Fiat Centenario' modellen op de markt; 6 trekkermodellen krijgen een volledige make-over in de stijl van de beroemde Fiat 90-serie.

De 2-jaarlijkse Italiaanse landbouwbeurs Eima opende 7 november zijn deuren. Het is voor Case New Holland (CNH) reden om groot uit te pakken in hun thuisland. Met Fiat Group als moederbedrijf steekt het vol in op het 100-jarig bestaan van de Fiat tractoren. Die zagen in augustus 1918 het levenslicht.

Fiat concepttrekker
Centraal op de Eima is een Fiat Centenario concepttrekker te vinden. Die is geïnspireerd op de populaire 90-serie, die tussen de jaren '80 en 2002 werd geproduceerd. Het is een doorontwikkeling van de concepttrekker op methaan, die werd vorig jaar gelanceerd op de Agritechnica. Het is vooral bedoeld als letterlijke publiekstrekker.

Maar, niet getreurd voor de fans. Om het jubileum te vieren, lanceert New Holland een gelimiteerde serie van Centenario; standaardtrekkers in een ander jasje. Ze krijgen de kleur terracotta, hebben een metallic jasje, in combinatie met een wit dak zoals dat op de oudere Fiat’s het geval was. Verder krijgt het model het originele embleem, aangepaste typestickers in de 90-serie stijl en stickers op de spatborden.

Gelimiteerde modellen
Er zijn 6 modellen leverbaar in deze uitvoering, met een maximum van 100 stuks. Een nummerplaat laat het nummer van de trekker zien. Het gaat om de modellen T5.120 EC, T5.115, T4.11F (cabine), T4.110LP (ROPS), T4.110FB (ROPS) en de rupstrekker TK4.110 (ROPS). New Holland gaat met de trekkers langs alle Europese beurzen toeren.

De gekozen modellen sluiten met name aan bij de Italiaanse boeren. Of de trekkers ook in andere landen verkrijgbaar zijn, maakt het niet bekend. Ook de kosten van een gelimiteerde serie worden niet gemeld.

New Holland brengt 6 modellen uit in een speciaal jasje. Er worden 100 trekkers per model uitgevoerd.

Het is niet voor het eerst dat New Holland teruggrijpt naar het verleden. Circa 10 jaar terug, toen Fiat 90-jaar vierde, toonde het op de Eima ook al een concepttrekker, gevolgd door een compacttrekker. Tot productie kwam het nooit. Ford/New Holland vierde in 2014 50 jaar trekkerproductie in Basildon met een Golden Jubilee model.

Investering voor de toekomst
Het meest bekende speciale model is de Ford 7810 Silver Jubilee. Die werd uitgebracht bij 25 jaar productie in Basildon. Aanvankelijk was het geen succes en werden sommigen weer traditioneel blauw gespoten. Inmiddels is het een collectors item. In thuisland Engeland loopt de waarde van 1 Silver Jubilee inmiddels op tot ruim €40.000. Nu een Fiat Centenario kopen, kan dus weleens een goede investering voor de toekomst zijn. Met het vele kunststof van vandaag de dag roest hij tenminste niet zo snel.

De speciale modellen zijn niet het enige nieuws van New Holland op de beurs. Ook wordt de T5 Auto Command gelanceerd, waar we eerder over schreven. Ook wordt het nieuwe model T6.180 Auto Command en Dynamic Command geïntroduceerd, die inmiddels in Nederland rijdt, een serie vernieuwde smalspoortrekkers, TH-verreikers en de CR Revelation maaidorsers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Westbrabander 13 November 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10880438/fiat-trekker-weer-even-nieuw-te-koop]Fiat-trekker weer even nieuw te koop[/url]
Mooie kleur. Wel grappig dat Fiat voor het eeuwfeest de kleur gebruikt die oorspronkelijk van Hesston is. Een fabriek die ze niet meer in het bezit hebben. Daar worden nu door Agco machines voor Fendt, Challenger en MF gebouwd.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden