Eigen foto

Nieuws Uienanalyse 2018

De uienanalyse ligt weer op de mat

19 November 2018

De derde editie van de Boerenbusiness Uienanalyse ligt weer bij abonnees op de mat. Ook dit jaar staat de analyse vol met achtergrondverhalen, opinies en niet te vergeten de analyse over de uienmarkt.

Je hebt bijzonder jaren, unieke jaren en 2018. De teelt van uien is door zijn grilligheid niet geschikt voor de bange boeren, maar juist voor de aanvallers. De halvering van de opbrengst maakt dat 2018 een uitdagend uienjaar is.

Wat te doen?
Hoe moet de sector omgaan met deze uitdagingen? Veel inpakcapaciteit, grote exporteurs en oneindige groei leken het devies. Nu een uientekort aanstaande lijkt, zal ook daar weleens achter de oren worden gekrabd. Het enige waar we ons nog aan vast kunnen houden (aangaande de oude wetten van de markt), is: hoedt u voor dat wat er niet is!

Analyse 2018
Naast de uitgebreide marktanalyse is ook te lezen over afzetstrategieën en de opkomende vraag naar grove uien. De bedrijfsreportage over De Groot en Slot geeft een kijkje achter de schermen. Daarnaast is in de analyse een interview met de Nederlandse ambassadeur in Senegal en een artikel over de veranderende rol van commissionairs opgenomen. 

Vraag het magazine aan
Abonnees van Boerenbusiness Uienmarkt en Akkerbouw Pro ontvangen deze analyse gratis in hun brievenbus. Ben jij ook benieuwd naar de analyse? Word dan vandaag nog abonnee.

Met een abonnement krijg je toegang tot alle besloten artikelen, data en marktinformatie op Boerenbusiness. Als abonnee krijg je ook toegang tot het Nationaal Economisch Landbouwcongres en andere seminars en workshops. Benieuwd naar alle voordelen? Bekijk ons aanbod in de webshop.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief