Uienanalyse 2018

uien

Opinie Machiel Boons

Hoe maken we de uiensector transparant?

Teeltseizoen 2018 is uitzonderlijk. De opbrengsten variëren van matig tot slecht en zelfs tot dramatisch. De prijzen mogen dan goed zijn, maar het aantal telers dat hiervan kan profiteren is laag. De verschillen in de opbrengsten, kwaliteit en grofte zijn enorm, wat ook terug te zien is in de prijzen.
3 December 2018
akkerbouw uien

Nieuws Uienanalyse 2018

De veranderende rol van commissionairs

In de aardappelmarkt zijn commissionairs bijna uitgestorven, maar in de uienmarkt zijn er heel wat actief. Wel verandert de rol van de commissionair en dat heeft alles te maken met de schaalvergroting en moderne communicatiemiddelen. Toch kan een commissionair juist in een bijzonder jaar als 2018 van extra betekenis zijn.
29 November 2018
akkerbouw uien plantuien

Nieuws Uienanalyse 2018

'De Nederlandse ui is een begrip in Senegal'

Geen land ter wereld neemt zoveel Nederlandse uien af als Senegal. Het is een begrip en ook onze ambassadeur heeft de Hollandse ui hoog op zijn agenda staan. Daarbij zetten steeds meer Nederlandse ondernemers zelf voet aan wal in het land.
26 November 2018
export haven transport trein spoorwegen

Opinie Pieter Post

Op reis met een oude dienstregeling

Wie tegenwoordig op reis gaat, moet zich goed voorbereiden. Uiteraard maakt het uit om welke reis het gaat; een zakenreis vraagt een andere voorbereiding dan een dagje naar de familie.
22 November 2018
akkerbouw uien

Nieuws Uienanalyse 2018

Uiengenoom heeft niet al zijn geheimen prijsgegeven

Om sneller nieuwe rassen op de markt te brengen, begonnen onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) jaren geleden met het in kaart brengen van het uiengenoom. Inmiddels is een groot deel in kaart gebracht, maar voordat de effecten merkbaar zijn is nog veel onderzoek vereist.
19 November 2018
Boerenbusiness

Nieuws Uienanalyse 2018

De uienanalyse ligt weer op de mat

De derde editie van de Boerenbusiness Uienanalyse ligt weer bij abonnees op de mat. Ook dit jaar staat de analyse vol met achtergrondverhalen, opinies en niet te vergeten de analyse over de uienmarkt.
19 November 2018

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden