ChristenUnie

Nieuws Boerenbusiness Poll

Minister Schouten haalt net geen voldoende

28 December 2018 - Anne Jan Doorn - 9 reacties

Uit de Boerenbusiness Poll is gebleken dat minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) net geen voldoende ontvangt. Het grootste gedeelte van de 1.726 stemmers geeft Schouten een onvoldoende.

Het gemiddelde rapportcijfer voor de minister komt uit op een 5,1. Het is een kleine onvoldoende, al geeft het merendeel (56%) van de stemmers haar een 5 of lager. Ongeveer 44% heeft Schouten een 6 of hoger gegeven, en dus een voldoende. 

Verdeelde reacties
Minstens zo interessant zijn de reacties. Een veelgehoorde reactie is dat de minister geen zware onvoldoende verdient, omdat zij het binnen de gestelde kaders relatief goed doet. Dit wordt ook veroorzaakt door de situatie die haar voorgangers achter hebben gelaten.

Echter, er zijn ook kritische reacties. Die gaan vooral over het feit dat de minister meer had moeten doen voor de knelgevallen en het behoud van neonicotinoïden. Uit de reactie blijkt tevens dat de minister meer moet doen aan de regeldruk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
G.. Everts 28 December 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10880906/minister-schouten-haalt-net-geen-voldoende]Minister Schouten haalt net geen voldoende[/url]
Kun je zien hoe betrekkelijk een peiling is. Zegt maar weinig.
Willie van Gemert 28 December 2018
Een vijf is nog te hoog, ik kan mij geen minister herinneren die zoveel agrarische ondernemers ten onrechte voor fraudeurs uit maakte en daarna weigerde om excuses te maken toen de feiten compleet anders bleken te zijn. Dit handelen past niet bij de Christen Unie.
???!!! 28 December 2018
Jawel, het is zo weer zondag, kunnen ze daarna weer schoon door.

Je zou maar tot de 92% van de bevolking horen die wel zelf verantwoordelijk zijn voor de eigen daden.
Abonnee
Kjol 28 December 2018
Dit kabinet en zeker inclusief de CDA!!! heeft ons verraden, ze horen thuis op een plek waar ze wasknijpers kunnen maken, dan richten ze de minste schade aan.
Jeroen 29 December 2018
ja de tegenstemmers zijn de boefjes onder ons en dat,zo blijkt nu , zijn ongeveer de helft doe niet zo ziellig met zn allen wat er is gebeurt hebben WIJ met zn allen over onzelf afgeroepen Wat Carola stond te doen was de derogatie redden en daar verdient ze een dikke 8 voor!!
Boer2.0 29 December 2018
Denk dat voor velen het einde van de derogatie een stap in de goede richting is het mestbeleid.

Hoelang kan een Nlto nog verklaren dat een veehouder op eenzelfde perceel mais meer fosfaat enz aanvoeren mag als z’n collega akkerbouwer.

Abonnee
roy 29 December 2018
het verbod op neonicotinoiden is een grote schande. En gaat volledig contra op duurzame landbouw. Haar houding in deze maakt haar landbouwminister onwaardig.
petatje 29 December 2018
Ja die zgn landbouwvriendelijke partijen maken er een potje van!
Er is een partij met nu 2 personen in de 2de kamer die gewoon in zijn programma heeft staan dat Nederland de landbouw moet koesteren al is het maar vanwege de positieve miljarden bijdrage aan de begroting!
Deze partij laat ook duidelijk zien hoe ze op motie's in de 2de kamer hebben gestemd! Dat is nog eens open democratie. Heel wat anders als dat gezwalk van CDA, VVD de Cu samen met Popi Jopi D66.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden