Agrifoto

Aangeboden door Bayer

Over risico, doel, praktijk, wetenschap en tolerantie

25 April 2019

In de afgelopen jaren presenteerden landbouworganisaties, zoals LTO Nederland, Nefyto en de Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), hun visie op gewasbescherming. Het laatste woord hierin was aan minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit).

In de 'Toekomstvisie Gewasbescherming 2030' schetst de minister samen met de sector een ambitieus vergezicht. De uitdaging daarin is de boeren van voldoende middelen en methoden te blijven voorzien om gewassen effectief te kunnen beschermen tegen ziekten, plagen en onkruiden. Dat is belangrijk, omdat een gevulde gereedschapskist essentieel is voor de duurzaamheid van geïntegreerde teeltsystemen.

Verder onder druk
Uit de visie blijkt al wel dat dit geen vanzelfsprekendheid is. Als we niets doen, dan komt gewasbescherming nog verder onder druk te staan. In de nieuwe opinie van Hinse Boonstra wordt ingegaan op 5 kansen die (voor een robuuste en weerbare gewasbescherming) het benutten waard zijn.

Lees de opinie van Hinse Boonstra.

Polarisatie in het debat over duurzame landbouw belemmert verdere verduurzaming. Er zijn meerdere wegen naar duurzaamheid die prima naast elkaar kunnen bestaan.

Eerder verschenen opinies teruglezen? Kijk dan op de opinie-pagina.

Deze businesscase is powered by:
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden