Shutterstock

Aangeboden door Bayer

'De gereedschapskist van de teler staat onder druk'

15 April 2019

De gereedschapskist van de teler staat behoorlijk onder druk. De Europese wet- en regelgeving, en de uitvoering daarvan, maken innovatie steeds lastiger.

Op vrijdag 10 mei willen Annie Schreijer-Pierik (Europarlementariër CDA), Joris Baecke (de portefeuillehouder plantgezondheid bij LTO Nederland), Maritza van Assen (de directeur bij Nefyto) Niels Louwaars (directeur bij Plantum) en Hinse Boonstra (agricultural affairs manager bij Bayer), met u in gesprek gaan over hoe we in Europa de gereedschapskist van de teler gevuld kunnen houden. U bent hier van harte voor uitgenodigd op de Bayer Forward Farm in Abbenes.

Gevulde gereedschapskist
Een goed gevulde gereedschapskist is noodzakelijk voor de verantwoorde geïntegreerde teelten. Teelten waarmee we de uitdagingen op het gebied van verduurzaming kunnen aangaan. Het gaat hier bijvoorbeeld om het behoud van een goed inkomen voor de boer en het behoud van mooie, gezonde en betaalbare producten voor de consument. Echter, het gaat ook om zuinig omgaan met schaarse grondstoffen en land, de zorg voor schoon water en een schone bodem en lucht en de bescherming van de biodiversiteit.

Innovaties in de veredeling, precisielandbouw en de gewasbescherming bieden prachtige kansen om de gereedschapskist te versterken en om te werken aan verdere verduurzaming. Denk aan nieuwe plantenrassen, het door precisie optimaliseren van de teelt in tijd, plaats en hoeveelheid en de inzet van innovatieve gewasbescherming.

Het benutten van deze kansen is in de Europese Unie helaas niet meer vanzelfsprekendheid. Innovaties in de veredeling en gewasbescherming lopen stuk op de huidige regelgeving en de politieke onenigheid. De gereedschapskist wordt hierdoor steeds leger. Op vrijdag 10 mei gaan we daarom op zoek naar oplossingen.

Programma:
14:00 uur - Inloop met koffie en thee
14:30 uur - Welkom
14:50 uur - Inleidingen:

  • Joris Baecke - Welke gereedschappen hebben telers nodig?
  • Hinse Boonstra -  Kansen in kennis en innovatie.
  • Maritza van Assen - Europese uitdagingen voor innovatie in de gewasbescherming.
  • Niels Louwaars - Europese uitdagingen voor innovatie in de veredeling.
  • Annie Schreijer-Pierik - Hoe kunnen we in Europa meer ruimte krijgen voor innovatie?

15:50 uur - Pauze
16:20 uur - Paneldiscussie: "Hoe houden we de gereedschapskist gevuld?" "En wat moeten het Europarlement, het bedrijfsleven en telers doen om de gereedschapskist gevuld te houden?"
17:00 uur - Borrel

Locatie parkeren:
Kranenburg, Rijnlanderweg 1637, 2153 KH Nieuw-Vennep

Aanmelden:
U kunt zich aanmelden via deze link. Het aantal plaatsen is beperkt en deelname is op basis van volgorde van aanmelding.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden