Shutterstock

Nieuws Agractie

Hoe dan ook met 150 trekkers het Malieveld op

27 September 2019 - Anne Jan Doorn - 39 reacties

De organisatie van Agractie wil bij het grote boerenprotest op 1 oktober hoe dan ook met 150 trekkers en 10 vrachtwagens het Malieveld op. De 2.000 overige trekkers en voertuigen worden dan elders geparkeerd. De gemeente Den Haag gaat hier niet mee akkoord. Landbouwminister Carola Schouten heeft toegezegd de boeren op Malieveld toe te spreken.

Dit laat Agractie weten. Volgens berichten in de media mogen slechts vijf trekkers het centrum van de stad inrijden na het Malieveld toe. De andere ruim 2.000 verwachte trekkers en voertuigen moeten dan parkeren bij de stadion van ADO Den Haag bij het Prins Clausplein aan de rand van de stad.

Volgens Rens Slootman, woordvoerder van Agractie, gaat dat echter in geen geval gebeuren. “Wij laten ons ook onder geen beding afschepen naar het ADO stadion, want dan ben je uit het zicht.” Dinsdag zullen er behalve 2.000 voertuigen ook 10.000 boeren en supporters uit alle hoeken van Nederland naar Den Haag gaan een statement ter ondersteuning van de boer af te geven.

Volgens de huidige planning komen de eerste trekkers rond Den Haag aan. De politie heeft de organisatie van Agractie eerder toegezegd dat de trekkers geen strobreed in de weg wordt gelegd Aan de politie is ook gevraagd op 1 oktober te gedogen dat op de belangrijkste snelwegen vanuit alle delen van het land trekkers gecontroleerd op de rechterbaan rijden. De politie heeft hierover echter nog geen uitspraak gedaan.

Hoewel de organisatie van de Agractie wil dat het protest vreedzaam verloopt, verwacht de organisatie ook dat de overheid (gemeente en politie) een constructieve praktische instelling heeft om de protesten tot een succes te maken. Op die manier kan de publieksoverlast tot een miniumum worden beperkt, zo stelt de organisatie in een verklaring.

Naast initiatiefnemer Bart Kemps heeft ook landbouwminister Carola Schouten toegezegd te spreken op het podium, meldt Agractie. Ook landbouwwoordvoerders van partijen uit de Tweede Kamer komen aan het woord, evenals 'agrivisten' Sieta van Keimpema (veehouderij) en Arjen Schuiling. Ook wordt een bekende Nederlander aangekondigd, maar daarbij is nog geen naam vrijgegeven. 

De doneeractie voor de organisatie van protestactie heeft volgens de laatste stand van vrijdagmiddag 27 september bijna €40.000 opgeleverd. Dat is nog maar circa een kwart van het beoogde doel van €150.000. De organisatie roept op socal media dan ook iedereen op om te doneren. Na een rustige start laat ook steeds meer bedrijven in de agribusiness openlijk weten achter de organisatie te staan. Grote coöperaties als ForFarmers, Agrifirm en Voergroep Zuid, alsmede De Heus, Vion en Trioliet zijn inmiddels officieel partner van de Agractie.

Een andere actie die naast het boerenprotest wordt georganiseerd is Doneer Je Trekkertje. Hierbij worden de deelnemende boeren opgeroepen om speelgoedtrekkertjes in te leveren. De trekkertjes worden op 1 oktober in Den Haag aangeboden aan kinderen met ouders die weinig te besteden hebben. #DoneerJeTrekkertje is een initiatief van 'Boeren van Nederland'.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.

Meer over

Agractie
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
39 reacties
peter 27 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884155/hoe-dan-ook-met-150-trekkers-het-malieveld-op]Hoe dan ook met 150 trekkers het Malieveld op[/url]
Indien ze ons niet doorgang verlenen zal het niet zonder slag of stoot gaan!!
Boeren ben voorbereid. Doe de boerka's maar al om!! en gewapend te velde!
???!!! 27 September 2019
bezint eer ge begint.

trek de melk op!!! (LETTERLIJK: LEVERSTOP geeft direct inzicht in de resultaten van dit kabinet.)

met een rij trekkers dom doen geeft alleen maar negatieve verhalen. stoptekens negeren etc. zorgt ervoor dat je NOOIT meer gehoord gaat worden DEN HAAG heeft dan een argument gekregen: beter boeren kwijt dan rijk
Geel 27 September 2019
Niet zonder slag of stoot?! Doe effe normaal. Jullie maken meer kapot dan ons lief is!
Wat denk je uit te halen op een door de overheid toegestane demonstratie?! Hoe diep kun je zinken? Braaf in de rij met z’n allen op het malieveld en braaf weer naar huis om vijf uur als oom agent daar om vraagt...?
Boeren zijn het spuugzat om in het verdom hoekje gestopt te worden, en terecht. Maar om dan met trekkers de a6 af te rijden en nog wat overlast te veroorzaken waar we alleen maar last van zullen hebben is niet de juiste weg.
Geef liever LTO eens op z’n flikker en zorg dat de mensen die betaald worden eens iets voor elkaar krijgen!!! En als dat niet lukt gooien we er met z’n allen toch een paar miljoen tegenaan om representatieve mensen met inhoudelijke kennis en gedegen ervaring op tv en in de kranten te krijgen. En niet in de vakbladen, want die lezen we alleen zelf.
En daarbij, kom eens uit die slachtoffer rol, ga ondernemen en maak wat van je bedrijf, ondernemers mouwen niet maar verdienen geld.
peter 27 September 2019
Het beste is dat als er door een barricade gereden moet worden dat dit gebeurt door een boer die of failliet is of niet meer lang te leven heeft!!
Bert 27 September 2019
Eindelijk wordt er actie gevoerd,
Als er eisen worden gesteld aan ons voedsel,dan moet er ook een goede prijs tegenover staan!!!!
schoenmakers 1 27 September 2019
de eisen zijn alleen maar dat we niet met de import mee over zullen kunnen, als wij niet hetzelfde mogen als anderen, maar de anderen wel mogen importeren, ja, en dan durven ze hier ook nog over een gelijk speelveld te hebben als iemand zich niet aan de belachelijke regels houdt. Hoe ver kun je gaan in de discriminatie, de overheid heel ver schijnbaar
Joost 28 September 2019
Wat eisen jullie dan?
Betere prijzen? dan moet je minder produceren.
Minder regels? Dat willen we allemaal wel
Meer inkomen? Dan moet je je aanpassen
Meer stikstofruimte? Dan moet je niet zoveel gratis voer uit Brasil laten komen
Meer ruimte? Dat is er zat buiten Nederland
Met andere woorden, wat wil je nu eigenlijk.
drent 28 September 2019
nee Joost, jij begrijpt het niet, dit gaat niet over geld maar over regels zoals hier hoge eisen stellen en vervolgens de schappen vol leggen met produkten uit buitenland waar nog middelen worden gebruikt die hier allang verboden zijn
dirk 28 September 2019
Joost begrijpt niets van de materie, indoctrinatie maakt zo te zien veel meer kapot , denkwijzes worden vanaf jongs af aan er in gewerkt. Ut jong kan er helaas ook niets aan doen.
jp 28 September 2019
op het moment dat de randstad gaat verzuipen hebben wij dat hek van Trump hier hard nodig....
jan veltkamp 28 September 2019
Als je met de trekker het malieveld niet op mag dan gewoon door DenHaag blijven rijden. Gewoon netjes volgens de verkeersregels maar wel beetje langzaam. Als dat 100 of 200 trekkers doen zit denhaag binnen de kortste keren pot dicht. Weet heel Denhaag dat ze toch beter rekening kunnen en moeten houden met de landbouw.
hosternokke 28 September 2019
in een keer goed doen alle boeren of je nu melk vlees fruit aardappelen of wat dan ook produceert allemaal vreedzaam 1oktober de weg op in heel Nederland en niet zoals ik nu hoor heb geen tijd niet gevraagd enz ..het is al veels te ver gegaan met boertje dit boertje dat . .. maar elke dag wel lekker eten van dat boertje ... ..collega's pikken we dit nog langer nee dus ?tot 1oktober
de Jong 28 September 2019
laten we vooral het hoofd koel houden en niet als een stel doldwaze boeren in Den Haag te keer gaan, dat geeft alleen negatieve aandacht en bereiken we het tegendeel. Ga ook in je eigen omgeving het gesprek aan met burgers en overheid. Met een open gesprek en respect bereik je meer dan met harde acties.
Ronald 28 September 2019
Mooi bericht. Maar FORFARMERS is geeeeeeeeeen cooperatie! Laat dat nou eens een keer duidelijk zijn!
Johnny 28 September 2019
Als jullie namen noemen van bedrijven die Agractie steunen, noem ze dan ook allemaal en vergeet er niet één!!!!
peter 28 September 2019
beste boeren,

Maandag buitenlandse media bellen!, zodat ook deze kunnen filmen dat de Nederlandse boer het meer dan ZAT zijn!
Het beleid van den haag ,EU en Parijse afspraken om de economie uit het slop te trekken en boeren (helft MOET stoppen D66) te deporteren naar Auswitch!!!!
kikker 28 September 2019
realiseer jullie wel dat niet iedereen deze actie steunt dus hou het aub netjes, we worden er namelijk wel allemaal op aangekeken!
peter 28 September 2019
@kikker Wat heb je als boer nog te verliezen? ? ? ? ?
hosternokke 28 September 2019
respectloze doldwaze overheid !!! wat betreft bedrijven die zeker deze demonstratie zichtbaar moeten steunen zijn er genoeg o.a agrifirm czav maar de lef ?trouwens wat komt er vanuit zlto ? achterover leunen ?
pieter 28 September 2019
ZLTO zit thuis te bibberen
Jan Jaap 28 September 2019
@ Joost.
Heeft u er zo'n plezier in om steeds maar weer uw provocerende opmerkingen te plaatsen? Zielig. Zoek hulp man!!!
hosternokke 28 September 2019
Pieter .....en de juiste pet kwijt..
Johan 28 September 2019
Heb zelf geen smartphone. Weet iemand of er op bepaalde plekken eerst verzameld word.Zou fijn zijn om te weten.
peter 28 September 2019
@Johan we kunnen niet teveel mededelen hier zijn anti-mensen aanwezig? we zien jouw wel op het mali veld!
L.Beem 29 September 2019
Ik sta als gepensioneerde burger geheel achter jullie .
Boeren pesten moet eens afgelopen zijn.
Niet alleen boeren, maar ook gepensioneerde ouderen en werkende burgers worden door de regeringslaars geplet.
Zeeuw 29 September 2019
Nou dat zal weer een klap geven.
Wie is onze charismatische spokesman die alle moeilijke vragen op een nette en fatsoenlijke manier gaat beantwoorden???????

Ik verwacht dat we weer eens als een stel lompe boeren weggezet gaan worden, veel lawaai weinig concrete eisen voor een probleem wat gewoonweg niet makkelijk op te lossen is.

idd. inkrimpen zal deels helpen, maar tj adat wil niemand horen zeker niet omdat de meeste melkveehouders zo slim geweest zijn om mee te doen met de vrije markt...
m.a.w. zich tot aan de nek in de schulden gestopt hebben en simpelweg niet kunnen stoppen.

Succes iedereen dinsdag, ik kijk in de avond wel naar de late nights shows waar we weer belachelijk gemaakt worden.
berend 29 September 2019
Je leest al dat de boeren het onderling al niet eens zijn....dat willen ze nou net zien
???!!! 29 September 2019
berend schreef:
Je leest al dat de boeren het onderling al niet eens zijn....dat willen ze nou net zien
daar ben ik het niet mee eens.
Miss Piggy 30 September 2019
Jongens laten we het fatsoenlijk houden dinsdag. Het is belangrijk dat we laten zien dat we niet die "domme" boeren zijn, maar ondernemers.

We moeten laten zien dat we trots zijn op het feit dat we onderdeel zijn van een veilige voedselproductie in Nederland!
kikker 30 September 2019
1 advies neem aub geen oudere domme boer op klompen in vieze overal met een sigaar in zijn hoofd mee, dit is namelijk de persoon die de pers voor de camera wil hebben en die ons weer eens voor schut zal zetten!
peter 30 September 2019
Deze ouder boeren met sigaar op klompen die moeten er bij zijn. WIJ boeren hoeven voor niemand stiekem te zijn, want mensen met een 4delig pak aan werken niet op de boerterij, daar voelen ze zich te goed voor!!! Deze willen wel aan andere vertellen hoe ze het werk moeten doen!!!!
Theon 30 September 2019
Boeren zijn zeker niet dom! Ze hebben een grote verantwoordelijkheid!
Maar laten zich niet bedonderen door dat arrogant volk, dat niets
presteert en de dienst uit wil maken. Zeer terecht dat ze actie voeren!
boertje 30 September 2019
Ik kan er helaas niet bij zijn maar ik wens jullie veel succes en mocht het resultaat te mager zijn ( wat zeer waarschijnlijk is) dan de volgende stap
DISTRIBUTIE CENTRA blokkeren , een dag of 5 , dan wordt het voor velen al wat duidelijker
Beginnen in het westen van het land waar de grachtengordelbrulaapjes zitten.
Frans 30 September 2019

Ik ondersteun de actie van dinsdag voor 100 procent
Maar woensdag is de politiek de boeren alweer vergeten.
Dus langs alle vierbaanse en provinciale wegen op percelen van boeren
wagens plaatsen met teksten die de politiek duidelijk maakt dat er meer dan genoeg onzinnige regels zijn.
Jaap 30 September 2019
Gewoon gelijk naar het Binnenhof en het paleis Noordeinde blokkeren Wij gaan er heen groeten uit de NOP Trekkers zijn gepoetst 2 de Prinsjesdag
Abonnee
Boer Jan 30 September 2019
Laat het signaal vanuit de boerenstand morgen duidelijk zijn; onzinnig beleid en linkse fratsen zijn we zat. Eerlijke beloning voor eerlijk werk, en geen achterdeur dealtjes over voedsel.
Deze spontane actie kan grote gevolgen hebben als de burgerij zich erbij aansluit.
Joost 1 Oktober 2019
Als ik lees hoe onvoorstelbaar dom er geargumenteerd wordt door collega’s - boeren - dan zal de acceptatie in de maatschappij alleen maar verder verslechteren door deze actie. Logisch ook want je tenen gaan gewoon krom in je schoenen staan als de domheid van het scherm spat.
kikker 1 Oktober 2019
Succes allemaal en hou het netjes!
boertje 1 Oktober 2019
@joost
En jij bent dan zeker net die ene slimmerik die thuis blijft zeker?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden