Agractie

melkveebedrijf jongvee kalf

Nieuws Juridisch

Agractie wint kort geding tegen antizuivelcampagne

De actiegroep Dier&Recht moet hun campagne tegen de zuivelsector stoppen. Dit oordeelde de rechter maandag (23 augustus) in een kort geding dat was aangespannen door Agractie. De rechter oordeelde dat de campagne de Nederlandse melkveehouderijsector schade toebrengt en daardoor de vrijheid van meningsuiting overschrijdt.
23 Augustus 2021
sjaak van der tak

Politiek Stikstof

Preses LTO roept op tot lef en durf na stikstofactieplan

Een uitgelekt plan om boeren in het Groene Hart en op de Veluwe op te kopen om de stikstofcrisis in Nederland op te lossen, zorgde afgelopen week voor veel opschudding. Het plan leek te zijn geschreven door onder meer oud-minister, oud-WUR-baas, CDA-prominent, adviseur en akkerbouwer Cees Veerman. Maar dat was niet waar, bleek later. Maar hoe zat het nou echt? En hoe moet het nu verder met het plan?
2 Juli 2021
boerenprotest Agractie

Nieuws Stikstofwet

Agractie stapt direct uit stikstofoverleg met LNV

Agractie trekt zich per direct terug uit de overleggen met het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) over de stikstof reducerende maatregelen. Dit schrijft Agractie in een brief aan minister Carola Schouten.
1 Februari 2021
euro economie portemonnee

Nieuws Landbouwdebat Agractie

Iedereen is het eens: boer moet meer verdienen

Nederlandse boeren en tuinders moeten meer gaan verdienen om adequaat in te kunnen spelen op de uitdagingen die liggen in de voedselproductie. Ook moeten de Europese grenzen dicht voor goedkoper voedsel die tegen lagere standaarden is geproduceerd.
17 Oktober 2020
trekker china Trekkermarkt

Nieuws Stikstofcrisis

'Oude trekker inruilen voor stikstofwinst'

De Flevolandse tak van belangenbehartigingsorganisatie Agractie heeft een enquête gepubliceerd om de interesse te peilen voor een opkoopregeling van oude trekkers. Het idee is dat de NOx die deze voertuigen uitstoten als 'ruilmiddel' kan worden ingezet om stikstofruimte te creëren. Agractie Nederland en Farmers Defence Force ondersteunen het initiatief.
6 September 2020
supermarkt retail Albert Heijn

Nieuws Stikstofcrisis

Agractie eist 5 cent hogere melkprijs in supermarkt

Albert Heijn moet de melkprijs met €0,05 verhogen, over de gehele linie van het zuivelassortiment. Met deze eis komt belangengroepering Agractie, tegelijk met de blokkade van het distributiecentrum van Albert Heijn.
10 Juli 2020
melkveebedrijf koeienstal

Nieuws Coronacrisis

'Melkveehouders lopen miljoenen aan omzet mis'

Volgens een onderzoek van Agractie Nederland zorgen de coronamaatregelen voor een forse omzetderving in de Nederlandse melkveesector. Naar eigen zeggen is deze derving inmiddels opgelopen tot meer dan €64 miljoen.
19 Mei 2020
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Stikstof

1 april overleg kabinet en Landbouwcollectief

Volgens Agractie initiatiefnemer Bart Kemp gaat het kabinet aanstaande woensdag 1 april weer in gesprek met het Landbouwcollectief. Hij doet een oproep aan minister Carola Schouten van LNV om daadkracht te tonen en 'niet langer mee te doen aan politiek gekonkel'.
30 Maart 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden