Nieuws Politiek

Marianne Thieme verlaat Tweede Kamer

29 September 2019 - 26 reacties

Marianne Thieme legt haar functie als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren neer. Dat maakte zij zondag bekend tijdens een partijbijeenkomst van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer.

Thieme zal per 8 oktober de Tweede Kamer verlaten, zo maakt de partij bekend. Kamerlid Esther Ouwehand zal het fractievoorzitterschap overnemen. 

Geen definitief einde
Thieme geeft zelf aan dat deze stap, na 17 jaar politiek leiderschap, geen definitief einde maakt aan haar politieke loopbaan. Buiten het parlement blijft ze zich volgens eigen zeggen inzetten voor haar idealen. Ze blijft verbonden aan de Partij voor de Dieren en zal binnen de partij een andere functie bekleden. 

Marianne Thieme is een van de oprichters van de Partij voor de Dieren. Na de verkiezingen november 2006 nam ze zitting in de Tweede Kamer, de Partij voor de Dieren kwam toen met 2 zetels in de Kamer. 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
26 reacties
Westbrabander 29 September 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884157/marianne-thieme-verlaat-tweede-kamer]Marianne Thieme verlaat Tweede Kamer[/url]
Ze kwam toch al nauwelijks meer opdraven.
Breen 29 September 2019
wordt het te heet onder haar voetjes
Westbrabander 29 September 2019
Nu heeft ze nog meer tijd om de wereld rond te vliegen, maar dat dient dan ook een hoger doel.
Floor 29 September 2019
Opgeruimd staat netjes. Nu de rest van dat ongedierte nog
Jan Jansen 29 September 2019
Weg ja met die preut
bep 29 September 2019
Het mooiste nieuws van het jaar
leermoment 30 September 2019
wat kunnen wij van haar leren? zij streed voor de rechten van de dieren. hoe kunnen wij de rechten van de landbouw verdedigen?
Abonnee
laapc 30 September 2019
De vlag uit.
Jp kievit 30 September 2019
De lanndbouw heeft de slag verloren van milieu ridders zie pas
pater 30 September 2019
Nu maar weer wachtgeld ontvangen nu zal ze alles vanuit de achter grond sturen en valt het niet op dat die krengen nog het heft in handen heeft we zijn er nog niet vanaf misschien krijgen we er nog wel meer last van dan nu
Edwin 30 September 2019
Jammer. Ze heeft veel gedaan voor het welzijn van de dieren en belangrijke kwetsbare milieu. Ze was zeer strijdbaar en behartigde de belangen van de stilzwijgende dieren die geen kant op kunnen op een dieronterende wereld die de mens heeft gemaakt. Dieren hebben geen rechten, maar wij zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de dieren.
Klaiboer 30 September 2019
Beste Edwin ik weet niet of je gisteren het programma Onze Boerderij heb gezien over boerin Annechien. Heeft voor miljoenen stallen laten bouwen in samenwerking met de dierenbescherming. De varkens daar hebben alles wat een varken zich kan wensen. Ruimte licht uitloop noem maar op alleen er is 1 klein probleempje waar ze geen rekening mee hebben gehouden. En dat is de consument die vertikt om iets meer te betalen voor duurzaam gehouden varkensvlees. Dus begin eerst de burgers eens bewust te maken dat het anders moet en dan de boeren want wij weten het allang.
Maxwell 6 Oktober 2019
Wat een ongelooflijk volk zijn jullie boeren. Iedereen die opkomt voor een betere veel duurzamere landbouw en betere leefregels voor dieren is in jullie ogen een gek???
Hoe jullie reageren op het vertrek van Thieme is typisch voor jullie algemene denkwijze. ''Wij boeren doen niets fout, het is de schuld van alle andere burgers dat de Nederlandse landbouw nu in zo'n belabberde positie en daglicht is komen te staan.
Het is niet de schuld van Thieme of andere milieubewuste mensen maar de eigen schuld van de gangbare ""industriële" boeren (goede biologische boeren zijn niet hier schuldig aan hoor!!)
Alleen maar dollar tekens zien. Meer meer meer produceren en steeds maar roepen dat jullie ooh zo milieu- en diervriendelijk produceren.
Wat betreft boerin Annachien op onze boerderij??? Hoe kan een eenmanszaak miljoenen euros lenen voor zo een megastal als die van haar. De luchtbeelden lieten een boerderij zien dat geen boerderij meer genoemd mag worden maar dat een megafabriek is!
En maar lullen dat ze hart voor haar dieren heeft.
Kom op jongens houd op met dat gezeik en ga nu eens echt omschakelen naar een duurzame landbouw dat op gedegen ecologische basis is opgebouwd (agro- ecologie/biologische landbouw) Ja dat betekent een flinke inkrimping van de veestapel, geen gebruik meer van gevaarlijke bestrijdingsmiddelen en kunstmest. voedsel produceren voor de Nederlandse markt en misschien wat voor de buren maar niet voor de hele wereld????
Wees een echte boer en ga dan ook echt boeren. Kleinschaliger en grondgebonden.
Ja ik ben heel erg boos op de intensieve (gangbare ) boeren met hun fabrieksstallen, mega-akkers met monocultuur, en gebrek aan biodiversiteit. Een boerderij is een onderneming ofwel een bedrijf net als andere bedrijven dienen jullie duurzaam te doen. Niet zeuren omdat jullie zelf de onjuiste stomme bedrijfs- en verkeerde financiële beslissingen hebben genomen. Dat heet bedrijfsrisico en vele boeren hebben simpelweg de verkeerde ondernemerskeuzes gemaakt en nu maar janken en vragen om financiële ondersteuning voor eigen fouten.
Wat als alle andere Nederlandse bedrijven ook subsidiegeld en financiële hulp zouden eisen??? Dan is het snel afgelopen met de NL economie.
Geef dus andere niet de schuld maar ga bij jezelf te rade.
Frans 6 Oktober 2019
Voor Maxwell zijn er twee keuzes: 1. Produceer je eigen voedsel / 2. Stop definitief met eten. Meer smaken zijn er niet beste Maxie, succes!
schoenmakers 1 6 Oktober 2019
Maxwell past precies in de idiote gedachtegang van de partij van de dieren, het zijn de grootse dierenbeulen die er zijn, als de pvdd het zo goed voor had met het dierwelzijn, dan hadden ze niet staan te juichten toen het nertsen verbod erdoor was, maar dan hadden ze gestreden om alle nertsen van de wereld in Nederland te huisvesten, gewoon zoveel subsidie geven dat heel de wereld ermee zou stoppen, behalve Nederland, dan hadden ze er voor gezorgd dat niet de nertsen in China of zo, onder de regels van daar gehouden worden, maar dan hadden ze de kans gehad ze het in hun ogen goed te doen, de conclusie kan dus enkel zijn dat deze figuren enkel erop uit zijn de Nederlandse landbouw kapot te maken, het maakt ze niet uit welke leugen ze gebruiken, de landbouw moet kapot.
Maxwell 6 Oktober 2019
Net zoals ik had verwacht. Onzinnige wanhopige reacties van boeren in het nauw. Duurzame biologische landbouw kan met gemak heel Nederland van voedsel voorzien....niks geitenwollen sokken dat is een beeld dat in stand wordt gehouden door de grote boerenbedrijven en landbouw uitkeringstrekkers.
Maar als ons kleine kikkerlandje zich wil blijven voorhouden dat ze de wereld moet voeden dan leef maar lang in je eigen droomwereld. Een onrealistische toekomst en echt niet houdbaar. Ga vooral door met de Nederlandse landbouw volledig verwoesten. Business as usual en ga dan niet lekker omschakelen naar een echt duurzame landbouw.
Maxwell 6 Oktober 2019
IK ben niet tegen een goede landbouw. En dat is een duurzame ecologische landbouwsysteem en NIET de huidige onhoudbare gangbare systeem!.
Ik eet vlees (biologisch uiteraard. Heb geen grote inkomen maar eet gewoon drie keer per week een echt goed stuk biologische vlees maar niet dat gore plofkip, antibiotica varkenslapje of kapot gemolken koevlees. Lang leve een echte biologische boeren landbouwsysteem en de nep boeren ga dan lekker verhuizen naar Canada of zo zodat je daar lekker de boel kan vernagelen!
Is Nederland vanzelf lekker opgeruimd.
schoenmakers 1 6 Oktober 2019
Ik heb ooit gehoord dat biologische eten niet gezond is, het schijnt je hersenen aan te tasten!
peter 6 Oktober 2019
@maxwell migranten moeten ze niet binnen laten deze slachten dieren zonder te verdoven! Tevens wordt het hier in Nederland te vol! Een vraag aan jouw welk werk kan de burger op deze klein schalige landbouw bedrijven zoals jij beaamt vervullen? Koe knuffelen? of onkruid wieden? stal handmatig uitmesten. Kun je eens aangeven hoe die kleine landbouw bedrijven die jij schets financieel levensvatbaar worden?

ik ben erg benieuwd hoe wij het bedrijf moeten voeren volgens jouw!?
ook boer 6 Oktober 2019
Toen enkele weken geleden minister Schouten over kringloop landbouw sprak ging het na een dag alleen nog maar over de voedsel prijs en dat het niet realistisch is om te verwachten dat de consument meer dan 10% van het inkomen aan voedsel gaat besteden. Met andere woorden de landbouw moet goedkoop produceren. Hoe dit te rijmen met kleinschalige boerderijen is mij een raadsel. Of moet de boer het gelach betalen?!!
Jan 6 Oktober 2019
Simpele lieden als Maxie gaan hun luxe niet opgeven om 20 in plaats van 10% van hun inkomen aan voedsel te spenderen.
Arnaud 7 Oktober 2019
Maxwell schreef:
IK ben niet tegen een goede landbouw. En dat is een duurzame ecologische landbouwsysteem en NIET de huidige onhoudbare gangbare systeem!.
Ik eet vlees (biologisch uiteraard. Heb geen grote inkomen maar eet gewoon drie keer per week een echt goed stuk biologische vlees maar niet dat gore plofkip, antibiotica varkenslapje of kapot gemolken koevlees. Lang leve een echte biologische boeren landbouwsysteem en de nep boeren ga dan lekker verhuizen naar Canada of zo zodat je daar lekker de boel kan vernagelen!
Is Nederland vanzelf lekker opgeruimd.
maxxwel, hoe vaak ben je al bij een veehouder op bezoek geweest. en dan bedoel ik niet ongevraagd…. je klinkt behoorlijk vooringenomen
Maxwell 14 Oktober 2019
Ik heb zelf op een melkveehouderij gewerkt totdat ik zag dag de gangbare melkveehouderij een doodlopende weg was. Ik zag de mestbui al hangen.
Minister Schoutens kringloop landbouw gaat inhouden dat de Nederlandse veestapel met minstens 50% zal gaan inkrimpen dus protesteer en blokkeer zo veel je wilt.... de eindresultaat is dat het roer drastisch om moet in de Nederlandse landbouwsysteem dat nu volledig onhoudbaar is.
Hoe eerder de doordouwers dat doorhebben des te sneller we nog de boeren kunnen redden want doorgaan op de oude weg loop DOOD! Wordt wakker en snap dat dan!
Ongelooflijk kortzichtige en hebzuchtige mensen zie ik hier op dit klaagforum. Doe iets echt nuttigs met je leven en wordt bio boer. Je verdient dan uiteindelijk meer voor je product. De natuur is er bij gebaat en ook je eigen gezondheid. Geen ziekte van Parkinson meer of kanker of dementie alleen ik vrees dat sommige hier misschien al een beetje dementerend zijn??? Ze vallen namelijk in herhaling met steeds de zelfde stupide en onjuiste beweringen dat de biologische landbouw niet levensvatbaar is. Ga wat meer lezen en je zult verbaasd kijken. De cijfers van de huidige biologische landbouwsector liegen er niet om. Je verdient er gewoon beter mee.
Dus kom Op Jongens en meisjes schakel om en wordt bioboer. Voor jezelf, de natuur, en je (klein)kinderen
Succes allen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
hans 14 Oktober 2019
Maxwell, waarom geloof je zo in "Minister Schoutens kringloop landbouw ", maar waarom hoor ik je niet over een totale kringloop economie?
Waarom landbouw iets opleggen waar alle andere economische sectoren niet aan hoeven te voldoen?
Of vind jij dat andere sectoren geen enorme milieu-schandalen met zich meebrengen, niet de Aarde verpesten met onnodige uitstoot en met onnodig vervoer de lucht verpesten?

Want 1 sector als doekje voor het bloeden gebruiken heeft totaal geen zin en zal de goedwillenden snel hun kop kosten door oneerlijke concurentie vanuit het buitenland.
Kikker 14 Oktober 2019
Kikker 14 Oktober 2019
En u bent neem ik aan ook tegen medicijn gebruik maxwell?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox