Partij voor de Dieren

slachterij varkensvlees

Nieuws Slachttaks

'Slachttaks is funest voor Nederlandse veehouderij'

Een slachttaks, die de Partij voor de Dieren heeft voorgesteld, is funest voor de veehouderij. Dat schrijft belangenbehartiger LTO Nederland op haar website. 'Met het wetsvoorstel legt de partij de zoveelste belasting op aan Nederlandse boeren en specifiek de veehouders. Daarbij zijn de voorgestelde tarieven voor sommige dieren even hoog of zelfs hoger dan de opbrengstprijs. Daarmee draait de partij de veehouderij de nek om.'
11 Maart 2021
Boerenbusiness twente

Nieuws Zoönosen

Staf kapittelt universiteit om statement veehouderij

Stichting Agrifacts (Staf) eist dat de Universiteit Twente een persbericht, waarin een verband wordt gelegd tussen intensieve veehouderij en zoönosen, aanpast. Anders overweegt Staf een klacht in te dienen bij de VSNU, de handhaver van de integriteitscode voor universiteiten.
18 Februari 2021
transport kalf veevervoer

Nieuws Kalverimport

Ierse vee-export neemt toe, PvdD wil importstop

In Ierland wordt dit jaar een forse toename van de export van runderen verwacht, zo schrijft staatsbureau Bord Bia. Volgens het agentschap gaan met name Nederland en Spanje dit jaar meer kalveren afnemen. Daarentegen roept de Partij voor de Dieren (PvdD) op tot een importstop van kalveren uit onder meer Ierland.
18 November 2019
thieme

Nieuws Politiek

Marianne Thieme verlaat Tweede Kamer

Marianne Thieme verlaat legt haar functie als fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren neer. Dat maakte zij zondag bekend tijdens een partijbijeenkomst van de Partij voor de Dieren in de Tweede Kamer.
29 September 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden