Wiermans

Nieuws Drugslabs

Offensief tegen drugs in stal of loods

23 Oktober 2019 - 6 reacties

De boeren in de provincies Overijssel en Gelderland worden vanaf woensdag 23 oktober gewaarschuwd voor de gevaren van drugscriminaliteit. Meld Misdaad Anoniem lanceert een campagne tegen drugslabs op het platteland.

De campagne, die is ontwikkeld samen met de 2 provincies, verschillende gemeenten, het Openbaar Ministerie, de politie en LTO Noord, is bedoeld om misstanden veilig te melden. De bedreigingen richting getuigen of de zwijgcultuur in sommige gemeenschappen zorgen nu vaak nog voor dat misstanden onzichtbaar blijven. Om die reden is een anoniem meldpunt ingericht.

Tegenoffensief
De lege loodsen en stallen, vaak op afgelegen locaties, zijn aantrekkelijk voor criminelen om drugs te produceren. In de provincies Overijssel en Gelderland kwamen over de eerste 9 maanden van dit jaar 47 anonieme meldingen binnen. Vermoedelijk zijn er meer labs dan dat er opgespoord worden. Om te voorkomen dat verhuurders op verborgen locaties worden verleid met grote sommen geld, wordt nu een tegenoffensief ingezet.

LTO Noord vindt het belangrijk dat boeren zich bewust zijn van de risico’s en meldmogelijkheden. "Een veilig buitengebied is in het belang van alle inwoners op het platteland. Daarom werken we mee aan deze campagne, die de boeren waarschuwt voor de gevaren van drugscriminaliteit. Daarbij gaat deze vorm van criminaliteit vaak gepaard met intimidatie en geweld. Je kunt er niet zomaar mee stoppen. Door te melden, kan we veel ellende worden voorkomen", aldus Ben Haarman, de voorzitter van LTO Noord regio Oost.

Signalen van drugscriminaliteit kunnen anoniem worden gemeld via 0800-7000 of online in een beveiligde omgeving.

boerenbusiness.nl

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
peter 23 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10884431/offensief-tegen-drugs-in-stal-of-loods]Offensief tegen drugs in stal of loods[/url]
De meeste politici willen drugs gebruiken , zelfs de burgemeester van Amsterdam staat bekend als cocaïne gebruikster.

En zo'n politici besturen "Hollandia bananen Republica"
kikker 23 Oktober 2019
tja maar wat moet je anders met je stal nabij een natuurgebied die leegkomt te staan door de PAS? En er zullen toch drugs geproduceerd moeten worden voor onze linkse feestgangers!
Abonnee
Jantje 24 Oktober 2019
Jesse Klaver stelde zelf in de voorbeschouwingen na Prinsjesdag dat hij de enige was in zijn fractie was die nog nooit gesnoven had. Blijkbaar moet dit allemaal gefaciliteerd worden: Koeien, varkens, kippen en boeren deporteren en drugs produceren in de leegkomende stallen.
mf7618 25 Oktober 2019
Drugslab in nieuwe stal die in gebruik is, is een veel beter idee. Geur wordt gemaskeerd door vee en luchtwassers. En bezoekers (met busjes vrachtwagens) vallen niet op want dat zijn 'erfbetreders'.
gedeputeerde 27 Oktober 2019
De provincies kunnen beter een campagne beginnen tegen onzinnige stikstof regels van de linkse overheid, dat levert meer op dan inkomsten uit verhuur voor drugslabs.
kikker 27 Oktober 2019
En wat deed onze Jesse nu weer in Ethiopië? wat een stikstof uitstoot nu weer door de zoveelste vlucht van deze groene kikker!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Achtergrond Duurzame landbouw

Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Interview Politiek

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Wie in Nederland mag vervuilen en waarom?

Opinie Petra Berkhout en Dick Veerman

Wie in Nederland mag vervuilen en waarom?

Hoe moet het nu verder met de landbouw?

Opinie Jaap Majoor

Hoe moet het nu verder met de landbouw?

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief