Landbouwbeleid

duister

Opinie Niels van der Boom

Maak kennis met de zombieboerderij

Nee, dit is geen script voor een horrorfilm. Zombiebedrijven zijn een bestaand economisch fenomeen. Zijn er dan ook zombieboerderijen? Bedrijven die eigenlijk geen bestaansrecht hebben maar wel actief zijn. Om hoeveel bedrijven praten we en wat is de impact op de landbouwsector?
9 Februari 2022
Elies Lemkes

Interview Politiek

Andere wind waait over het Brabantse platteland

Vanuit het Brabantse provinciehuis waait een best wel andere wind als het gaat om beleid voor landbouw en voedsel. Dat mag zo wel worden gesteld, geeft gedeputeerde Elies Lemkes-Straver toe in een interview met Boerenbusiness.
23 November 2021
tarweoogst stro hakselen claas graan - agri

Achtergrond Duurzame landbouw

Verduurzamen landbouw vraagt om maatwerk

Anders dan beleidsmakers denken, is er voor het verder verduurzamen van de landbouw niet één universele oplossing. Dat is de belangrijkste uitkomst van een meta-analyse van de Universiteit van Basel. Een duurzaam landbouwsysteem moet ontworpen worden met de lokale behoeftes in gedachte en in overleg met de plaatselijke boeren.
18 November 2021
ploegen grondbewerking biologisch Ecoploeg

Opinie Jaap Majoor

Hoe moet het nu verder met de landbouw?

Ik maak me ernstig zorgen om de toekomst van onze boeren en de toekomst van circa 435.000 mensen, die werkzaam zijn bij toeleveranciers en verwerkers van onze landbouwproducten. Immers wanneer de boeren uit Nederland weg moeten, komen ook heel veel toeleveranciers, transport, dienstverleners en verwerkers zonder werk.
4 September 2021
politiek DenHaag binnenhof

Opinie Krijn J. Poppe

Plaats en toekomst van de landbouw

De Tweede Kamerverkiezingen komen eraan. Plaats en toekomst van de landbouw lijken mij een heel belangrijk thema te worden bij de kabinetsformatie, aldus Krijn Poppe.
1 Februari 2021
maisoogst Verenigde Staten Boerenbusiness

Nieuws Landbouwbeleid

In Biden's landbouwplan staat het klimaat op 1

Eén inauguratie en miljoenen meme's later en de democraat Joe Biden is officieel de 46e president van de Verenigde Staten. Zijn kandidaat voor de landbouwpost is een oude bekende: Tom Vilsack. In zijn eerste werkweek wordt duidelijk wat de landbouw in het land kan verwachten.
26 Januari 2021
bedrijfsopvolging

Nieuws Bedrijfsopvolging

'Gebrek aan jonge boeren is een groot probleem'

Het gebrek aan jonge agrarisch ondernemers in Nederland is een groot probleem, zo stellen onder meer LTO Nederland, het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) en de BoerBurgerBeweging (BBB) als reactie op de nieuwe gegevens over bedrijfsopvolging.
14 Januari 2021
koeien sloot waterkwaliteit platteland

Achtergrond GLB

Ecoregelingen: hoe zit het nu precies?

De grootste verandering in het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid dat per 1 januari 2023 in werking treedt, zijn de zogenaamde ecoregelingen. Voor elk land is dit anders en iedere agrarisch ondernemer kan een eigen pakket opstellen. Maar, hoe werkt het nou precies, en waarmee kunnen punten verdiend worden? Aard Mulders en Eefke Peeters lichten het systeem toe.
31 December 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden