Nieuws Dreigement

Boeren bedreigd met brand en sabotage

3 Januari 2020 - Redactie Boerenbusiness - 51 reacties

Eind 2019 heeft agrarisch Nederland een dreigbrief gekregen, ondertekend met de initialen van 4 milieu- en dierenrechten actiegroepen. De boerenprotesten worden daarin met terreur vergeleken. Er wordt met sabotage en brandstichting gedreigd, wanneer de acties doorgaan. Een van de vermeende afzenders ontkent.

Op de dag voor Kerst viel bij Jitty Van der Werf, woordvoerder van Agrarysk Fryslan en voormalig bestuurslid bij Farmers Defence Force, de dreigbrief op de mat. In de brief, die bedoeld is als ultimatum, worden de boerenprotesten vergeleken met terroristische acties. "Als jullie niet inbinden, wordt elke boerderij in Nederland in 2020 potentieel doelwit voor sabotage en zelfs brandstichting. Dan mobiliseren wij onze netwerken", zo valt te lezen.

De brief is ondertekend door 4 afkortingen die verwijzen naar milieu- en dierenrechten actiegroepen waaronder Meat the Victims (MTV), Extinction Rebellion (ER) en het Dierenbevrijdingsfonds (DBF).

'Serieuze bedreiging'
Van der Werf: "Ik vind de brief heel triest, maar tegelijk ook een serieuze bedreiging aan alle boeren in Nederland. Waarschijnlijk heb ik de brief gekregen, omdat mijn postadres vindbaar is op internet. Vanwege de dreiging ben ik op oudejaarsdag, in overleg met Agractie, naar de politie gestapt om aangifte te doen."

De politie neemt de bedreiging volgens haar serieus en is een onderzoek gestart. Van der Werf, zelf melkveehouder in het Friese Hitzum, roept boeren in Nederland op om waakzaam te zijn en eventueel camera’s te installeren.

Extinction Rebellion ontkent
Extinction Rebellion ontkent desgevraagd achter de dreigbrief te zitten. Woordvoerder Ernst-Jan Kuiper keurt de dreigingen dan ook af. "Dit gaat een paar stappen te ver." Volgens Kuiper is de afkorting ER geen verwijzing naar Extinction Rebellion. "Wij korten ons altijd af met XR". Hij zegt de situatie intern te gaan bespreken. De andere actiegroepen waren telefonisch niet bereikbaar om wederhoor te plegen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
51 reacties
frits 3 Januari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10885193/boeren-bedreigd-met-brand-en-sabotage]Boeren bedreigd met brand en sabotage[/url]
Wie is hier nu terroristisch bezig als ze boeren willen saboteren en hun bedrijven in de brand willen zetten. Met alle gevolgen van dien...

Deze mensen moeten worden nagekeken.
Eddy 3 Januari 2020
Nou, dan is het ook duidelijk waar al die stalbranden vandaan komen!
Drempt 3 Januari 2020
Ze dreigen kunnen hun gang gaan politie doet toch niets is te druk om merk Jesse oud en nieuw te vieren heb melding gedaan krijg antwoord komen er binnen 2 werkdagen op trug een maand later niet gehoord
Hans 3 Januari 2020
Kijk, nu dreigen ze.
Ik mag het niet uitspreken eigenlijk, maar ik heb al jaren het gevoel dat ze enkele stalbranden in de intensieve veehouderij op hun naam hebben staan.
Dus waarschijnlijk niets nieuws onder de zon.
Klaar mee 3 Januari 2020
Laat maar komen, maak de fout en we zorgen ervoor dat je het licht nooit weer ziet. Wie denken ze wel dat ze zijn! Laffe hippies
Kjol 3 Januari 2020
Vreemd, ik heb er nog geen berichtgeving over gelezen in de landelijke media
Een gewone burger 3 Januari 2020
Milieu-dierenactivisten die de boeren bedrijven willen saboteren en in brandsteken......of ik snap het niet of die malloten staan niet werkelijk voor hun standpunt Milieu en/of dieren welzijn....
Heel zielig dit
Huig 3 Januari 2020
@Kjol :https://www.ad.nl/binnenland/boeren-melden-bedreiging-na-protestacties-boerderijen-doelwit-sabotage-en-brandstichting~a3dd96e6/
Thon 3 Januari 2020
Zulke bedreigingen moeten snel goed uitgezocht worden, wie hier achter zit! De slachtoffers door deze praktijken blijven dit achtervolgen.
Het is altijd, wie flikt zo iets, en wat kan er gebeuren. Het is vaak afgunst, het kunnen zelfs vrienden of familie zijn , je kunt je er zo op verkijken. De onzekerheid voor het gezin is erg!
Maar je moet er met zijn allen niet voor wijken!
Drikus 3 Januari 2020
Kan mij dit niet helemaal voorstellen . Wie zet er zijn naam bij een misdaad die hij wil begaan en mogelijk al gedaan zou kunnen hebben . Ik vind het nu gevaarlijk worden want waarschijnlijk hebben we het hier met een onbekend persoon of groepering te doen die de anderen gebruiken of misbruiken om iets aan te kondiggen wat te gebeuren staat . Want een echte dieren activist zal geen stal in brand steken en al zeker niet als er dieren in zitten . Doet hij of zij dit wel dan is het geen dieren activist . Maar in mijn ogen een misdadigger . Dus mogelijk dat bij deze groeperingen mensen actief zijn die buiten de hun gestelde regels om tog extreem zijn en hebben deze hun achterban niet in de hand .Of ?
hosternokke 3 Januari 2020
Wij dachten al lang dat deze -2figuren achter de branden zaten , de Feestcomité staat al klaar , hier komen ze niet meer weg met een schrammetje !!
t.g.m stevens 3 Januari 2020
volgens mij betekenen ze in dit bericht dat zij voor de stalbranden verantwoordelijk zijn en niemand anders .je mocht alleen maar denken en heb al vaker gezegd dat er een verband met die gasten bestaat ipv knaagdieren die in somige gevallen nartuurlijk hier ook aan bijdragen
altijd ontkennen maar nu vallen ze door de mand
Emiel 3 Januari 2020
Dit zijn de gevolgen van onhaalbare stikstofnormen die al jaren in de lade lagen: U bent niet het probleem maar een deel van de oplossing van rut je toch lekker zelf op tot zwarte Pieten discussie:
Dat is alles wat onze Haagse obers nog voor ons (kunnen?) doen in onze? EU lobbycratie van onderwerping door schuld.

Boeren zijn de eerste in rij in deze cultuurmoord door schuld, de teflon woorden van onze premier verbranden ons met kenmerkende grijns van valutaverbrander Zalm: wij hebben er zelf op gestemd.
Met wortel en tak. 3 Januari 2020
Rutte gaf de aftrap, trouw kwam met eerste schot in de rug.

Jaap Haanstra's rectificatie is niet voldoende, jachtseizoen 2020 is geopend. Wat was het werkelijke doel van onhaalbare normen gebruiken om burgers 100 te laten rijden en boeren als kostenpost op te voeren?

https://www.transparency.nl/nieuws/2018/07/onderzoek-lobbywatch-bedrijfsleven-loopt-deur-plat-rutte-iii/
Ton Westgeest 3 Januari 2020
Hier wordt gewoon een haat campagne gevoerd. Met medewerking van NPO wordt er langzaam tweespalt gezaaid .... Nog even en het is niet meer te stoppen, elke dag zijn er al incidenten
Als we de balans opmaken op nieuwjaarsdag zijn we niet meer zover weg van anarchie.....
De politiek wil zo graag politiek correct zijn, hebben totaal geen visie, bang om belangrijke beslissingen te nemen en bang om te handhaven!!!
En dan krijg je dit...... niet alleen in Nederland, ook in de buurlanden, maar Frankrijk doet er tenminste wat aan!!!!

Frankrijk richt speciale politie-eenheid op tegen agro-terrorisme
kalf 3 Januari 2020
Kijk,nou komt de aap uit de mouw,Het wordt allemaal een stuk duidelijker met die stalbranden.Met dank aan de postcodeloterij en een regering van leugen en bedrog..
Met wortel en tak. 3 Januari 2020
Het werkelijke doel van deze campagne moet bespreekbaar worden.

Nederlandse mening word gemanipuleerd door media in een tijd van krankzinnige WOZ onderwerping is er geen tijd meer om het huiswerk van politici over te doen (in de file waar je 100 mag ipv 130).

Onze democratie is een verworden tot huidige onverkozen lobbycratie zonder referenda, dit was de kiem van huidige arrogantie tot de algehele probleemimplementatie schuldcultuur.

1 week melk in de sloot en het is afgelopen met woorden voor geld
Poliziek 3 Januari 2020
Klopt: Frankrijk richt speciale politie-eenheid op tegen agro-terrorisme

OORZAAK EUROPA.

NEXIT en landverraders oprutte
Bas 3 Januari 2020
Er zou een platform opgesteld moeten worden over aannemelijk doelen van haat campagne overheid.
Fred 3 Januari 2020
Gang van zaken boeren doet me denken aan Pim Fortuyn.
Ton Westgeest 3 Januari 2020
Fred de enige vergelijking met Pim is dat de politiek ook nu weer gebaat is bij de "moord" op de boeren.
Het doet mij meer denken aan Derek Wiersem, toen de politiek ook het kalf ook eerst liet verdrinken voor dat de put gedempt werd. Nu worden de advocaten, OM en de rechters wel beveiligd.....
Harry 3 Januari 2020
Elektra is in de landbouw nog nooit zo goed voor elkaar geweest

Blijft maar branden....
Theo 3 Januari 2020
De overheid legt deze terroristen niets in de weg; vergoelijkt het zelfs.
Het openbaar ministerie maakt er geen serieus werk van om de terroristen aan te pakken.
Is het geen wonder, dat de mensen het vertrouwen in de rechtstaat verliezen en het recht in eigen hand nemen?
Ik geloof niet, dat de veehouders zich als lammeren naar de slachtbank laten leiden, al lijkt het er nog wel op.
De terroristen gaan het winnen. De pelsdierenhouders zijn al uitgerookt; nu de rest van de veehouderij nog.
Mensen
Ik acht de regering verantwoordelijk.
Fred 3 Januari 2020
Voorbereidingen Rutte IV zijn begonnen, woorden worden al gekozen voor zijn eerste dode: Dit mag niet in dit fantastisch gave land!
Onze gier zal weer opduiken en zijn handen wassen in onschuld.

Het definitieve einde van onze cultuur, te beginnen met de boeren.
Dat is wat Europa wil: Een land vol subsidieslaven van onze lobbycratie.

Rechts doet de voorzet, Links maakt het af.
Drikus 3 Januari 2020
Kan allemaal wel waar zijn wat velen van u schrijven . Maar kan het niet zo zijn dat een derde partij een nog grotere kloof tussen boeren en aktie groepen willen drijven . Zou het een politiek spelletje kunnen zijn vraag ik mij af . Hier wordt de moord op Pim Fortuyn ook al naar voren gehaald . De dader is gepakt maar een reden of waarom is er nooit bekend gemaakt of niet bekend . Het was ook een activist die deze daad heeft uitgevoerd . Was dat om zijn doel te berijken ?. Of was dat omdat velen schrik hadden voor Pim Fortuyn omdat hij de gevestigde orde eens goed wou hervormen . Zouden hier geen opdrachtgevers zijn geweest ?. Van te voren haden veel dames en heren veel praatjes in de politiek . Na de daad waren velen braaf geworden en enkele gingen huigelen . De vraag zou kunnen zijn wie zou achter deze daad hebben kunnen zitten ?. Maar het zelfde kun je hier ook stellen wie zit er werkelijk achter deze brief?. Het gevaar kan zijn dat we de verkeerde mensen gaan beschuldiggen en de ander lekker zijn gang gaat . En als je je tegenstander niet kent weet je niet wat je te wachten kan staan .
Anne 3 Januari 2020
Goedemorgen .
.
Wedden dat die lafbek anoniem de bedreigingen
op papier heeft gezet !!!!
Met wortel en tak. 3 Januari 2020
Nieuwbouwplannen liggen al klaar.

Lobbyisten van banken met landen zonder eigen vermogen (voor maximale winst over EV) hebben bouwgrond nodig, boerenland moet hiervoor worden onteigend als zijnde landbouwgrond (Utrecht):

Boeren moeten worden weggejaagd, hiervoor worden onze linkse ezels ingezet en enkele kleuters die denken dat het klimaat nooit veranderd (uitbuiten menselijke zwakte).

Politiek gaat dat voor het bedrijfsleven regelen:

https://www.transparency.nl/nieuws/2018/07/onderzoek-lobbywatch-bedrijfsleven-loopt-deur-plat-rutte-iii/

Dat is de politiek waar we zo trots op zijn, totdat de marktwerking niets anders blijkt als roofzucht van oneindige groei voor pensioenfondsen en banken met landen zonder eigen vermogen.

Partijleiders blijven zolang ze zelf geen eigen mening hebben en slechts rationeel in staat zijn om een toneelspel voor ons spelen (Leiders op basis van natuurlijke selectie Lobbycratie, zonder ideeen zonder visie, slechts rationeel aanwezig.).

Het slimste wat een boer kan doen is zelf zijn plannen indienen.
H&H 3 Januari 2020
Laten we allen rust bewaren,echte boeren hebben geen 'wezenloze dieren ' ( radicale activisten) op hun erf!
Anja 4 Januari 2020
Iemand ideeen rechtsbijstandsverzekering onteigening vastgoed?

Geen zin om met 2 miljoen op zak in multicultureel bejaardenhuis te komen om mijn laatste jaren uit te zitten in de gave land.
peer 4 Januari 2020
ik dacht dat de moordenaar van pim fortuyn ook een mileu activist was die als je een aanvraag voor een stal deed hij het met alle middelen tegen hielt
ik acht dit volk tot alles in staat
Gertjan 4 Januari 2020
Anja:

Controleer je op coulange gebaseerde hyptoheek als schuldenaar in geval van herbestemming onderpand, onteigeningswet, hertaxatie, verkoop onderpand en mogelijke onder curatele stelling.
Drikus 4 Januari 2020
Beste Peer dat klopt heel veel boeren hebben last van hem gehad dus hij was een zeer bekend activist , Maar ik betwijfel zeer of dat de moord hier alleen mee te maken had . Zou er niet een complot achter zitten van lui die Fortuyn als een gevaar zagen voor hun eigen belang . En iemand moet het uitvoeren . Het waarom is in dit verhaal een groot raadsel .
Harm 4 Januari 2020
Boeren,

Je wilt niet weten wat Rutte dit land heeft aangedaan, wat norm is aan messentrekkerij, moord en doodslag alvorens tergende wantoestanden in steden en verstedelijkte dorpen, stinkend naar haatculturen.

Vlucht naar het buitenland of ga strijdend ten onder.
Piet 4 Januari 2020
Welk buitenland Harm? Volgens de statistieken is het nergens beter dan in Nederland. Helaas ook nergens zoveel klagers.
Harm 4 Januari 2020
Als boeren eerder hadden geklaagd waren ze nu niet in huidige situtatie beland. Nu kunnen wij huiswerk uw politici overdoen met pek en veren, met klagers had dit voorkomen kunnen worden!

https://www.cbs.nl/nl-nl/artikelen/nieuws/2018/13/rundveehouderij-doelmatiger-met-stikstof-en-fosfor

Ruimte voor de boeren die het nergens beter hebben als in Nederland?
Dit is onze toekomst:

https://www.indexmundi.com/map/?v=21000&r=eu&l=nl

https://opendata.cbs.nl/statline/#/CBS/nl/dataset/84645NED/line?dl=2E102&ts=1578149183000
Marie van D66 4 Januari 2020
Zal me niks verbazen dat boeren deze actie zelf in scene hebben gezet. Dat doen mensen met een slecht geweten of crimineel verleden wel meer. Trump-benadering. Heel verongelijkt doen. Watjes doe niet zo zielig zou ik zeggen. Wees eens volwassen!
schoenmakers1 4 Januari 2020
hoe gaat het spreekwoord ook al weer, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten
Drikus 4 Januari 2020
Het doel is berijkt . Verdeeldheid . Verdeel en heers .
Harm 5 Januari 2020
Drikus klopt als een bus, echter zonder de waarheid geen oplossingen of je moet behoren tot sociaal geschiedkundig uitschot.

Het minste wat onze regering zou kunnen doen met de door ons betaalde HBO opleidingen, is het ombuigen van twitter media cultuur "moderne zelfontplooiing" tot een nuttig referenda en vervolgens Lobbyisten naar huis sturen met (hun eigen!) pek en veren:

Teruggaven van onze christencultuur: .
https://www.holyhome.nl/bpl-086.html

Wijsheid van de massa overtreft ieder individu, dit zou toch les 1 moeten zijn van onze misselijke Haagse VVD obers van Brussel:

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wijsheid_van_de_massa

Tot nu toe word alles weggeven, strijders draaien zich om in hun graf.
Job 5 Januari 2020
Ik lees met heel veel walging jullie diarrhee alhoewel ik zelf boer ben.
‘Iemand’ stuurt een vreselijke brief en ondertekent met enkele afkortingen, in principe lijken deze deels op bestaande organisaties maar ook niet meer dan dat.
Vervolgens komt er zoveel frustratie los en wordt er zo ongenuanceerd gescholden en getierd, alles wordt er bijgehaald.
Mensen denken even na voordat je reageert.
schoenmakers1 5 Januari 2020
Als jij nog steeds niet schijtziek bent van de overheid ben jij zeker geen boer, of een boer die net zo bevriend is als zandvoort!
w817 5 Januari 2020
riekt naar staatsterrorisme, de kat in het nauw he?
Anja 5 Januari 2020
Die loslopende moordenaar van Fortuyn wrijft zich al weer in zijn handjes. Dat noemt zich Linksche Elite. Geweld en graaien is tot stand verheven.
Harm 5 Januari 2020
Voila vers van de pers, welterusten!

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/03/nederland-opnieuw-op-de-tekentafel-a3985671

Nieuwbouwplannen liggen al klaar. Komt zomaar uit de lucht vallen.. met dank aan niet klagers (walgelijk!).
Ton Westgeest 5 Januari 2020
Nederland maakte echter de fout Natura 2000 als nieuw fenomeen te zien met eigen eisen en regelgeving. Natura 2000 had een stimulans moeten zijn om door te gaan op de ingeslagen weg, maar werd een splijtzwam.”(Frans Evers)

Door de enorme hoeveelheid aan regels die de Nederlandse overheid heeft bedacht, worden sommige natuurbeschermers overmoedig. Zij overleggen niet meer, maar wapperen met een dik pak voorschriften.

En nu dus ook met bedreigingen.....
Jantje 6 Januari 2020
Al de reacties duiden op frustratie en onmacht. Er wordt de weinig inkomen gegenereerd. Waar niet naar gekeken wordt zijn de steeds hogere kosten van de uitbuitende leveranciers: kunstmest, veevoeder, abonnementen e.d. Ten onrechte is de overheid 'kop van jut'.
schoenmakers1 6 Januari 2020
Veel natura gebieden zijn nieuw ingericht Ton en werden opgevoerd als nieuwe natuur wat geen beperkingen zou geven, daarom kon je ze ook niet tegenhouden, maar zoals altijd, er is geen ene partner waar je mee te maken heb zo onbetrouwbaar als de overheid Jantje, de leveranciers zijn inwisselbaar, heb ik geen moeite mee, maar bij de overheid heb ik geen enkele keuze, ik moet gewoon alles slikken wat ze bedenken, daar er in dit klote land geen regels zijn, de overheid mag alles en hoeft niks.
Ton Westgeest 6 Januari 2020
Zelfs het logo van Nederland moet veranderd worden van D66... Dan voelt iedereen wel aan hoe de vlag er voorstaat!!

Sigrid Agnes Maria Kaag heeft niets met Agrarisch Holland en ze zou niet rusten voor dat die tulp uit het logo verwijderd was, ook Holland klinkt te gewoon!!!

Net als collega’s Ollongren, Tjeerd en Robbie hebben ze een hele andere agenda voor henzelf in Nederland, in Europa en de wereld.

Ik raad de dames en heren van D66 aan toch maar eens goed te kijken naar het programma van Geert Mak “In Europa” vooral naar het hoofdstuk: Hoogmoed komt voor de val….

Dick 6 Januari 2020
Dit is een nauwgezet plan van lobbyisten, hier zijn miljarden mee gemoeid en U denkt dat Nederland een foutje maakt?

vliegen vang je met stroop, WAT MOET IK MEER ZEGGEN!

In het meest gunstige geval is het arrogantie van de regering om zich inhoudelijk nog ergens in te verdiepen als doorgeefluik, anders desinteresse in het stemvee zoals stenengooiers naar hulpverleners.
Drikus 6 Januari 2020
Ja de overheid of als je wil de regering . Is weer sterker aan het worden ten opzichte van de boeren . Als je dit leest en je ziet al meerdere actie groepen onstaan die in begin zelfde willen maar later tog net iets meer of anders . dan kan de overheid van deze verdeeldheid mooi gebruik maken . Ze zullen het lieft iets afspreken met groep die beste bij hun visie past .. Is in verleden ook veel gebeurd . Nu na korte periode van fel protest en zogenaamd eensgezindheid zijn niet alle neuzen dezelde kant op gericht . En zulk soort brieven en of grapjes versterken deze zaken . En de overheid houd zo stiekem tog meer greep op de sector want verdeel en heers gaat dan gelden . Dus ongeacht wie de brief heeft geschreven de brief heeft in ieder geval de eenheid flink onder druk gezet . Dit is waarschijnlijk het doel van de schrijver boeren tegen activisten op zetten en boeren onderling tegenelkaar opzetten . Want als je met deze onnozelle zaken bezig bent ben je afgelijd van het doel en voor je het weet zit je weer in de val van de overheid .
Jantje 7 Januari 2020
Lekker makkelijk om de overheid als kwade pier af te schilderen. Dat is zelfbeklag en kortzichtig.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden