Shutterstock

Nieuws Weer

200 schademeldingen in landbouw door Ciara

11 Februari 2020 - Anne Jan Doorn

Bij verzekeraar Interpolis zijn 200 schademeldingen binnengekomen door de storm Ciara. Volgens de verzekeraar valt dat, gezien de omvang van de storm, mee. Ondertussen wordt de volgende storm het komende weekend verwacht.

De 200 schademeldingen is de stand van zaken per 10 februari, de stand van zaken per 11 februari was nog niet duidelijk. Ook de totale schade in euro’s is nog onduidelijk. "Meldingen komen vanuit het hele land, hoewel er in het westen wel meer schade was aan glastuinbouwbedrijven", aldus Adri Witlox van het agrarisch bureau van Interpolis.

"Een derde van de schade was dan ook in de glastuinbouw. De rest van de schade is zeer divers. Het gaat om daken, bijvoorbeeld de lichtdoorlatende platen van schuren die kapot zijn, maar ook om schades aan mestsilo’s", alus Witlox.

Volgende storm komend weekend
Expert en taxateurs van de verzekeraar zijn inmiddels op pad om de schades op te nemen. Vandaag bleek dat de volgende storm alweer in de maak is op de Atlantische Oceaan. Terwijl de naweeën van Ciara nog voelbaar zijn, wordt het komende weekend de storm Dennis verwacht. Deze storm lijkt wel minder heftig te worden, volgens Raymond Klaassen van Weerplaza in het AD.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Anne Jan Doorn

Anne Jan Doorn is expert Akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij schrijft onder meer over de verschillende akkerbouwmarkten en focust zich daarnaast op de grond- en energiemarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden