Photoagriculture / Shutterstock.com

Nieuws Dieselprijs

Einde aan stabiel lage dieselprijs?

10 April 2020 - Erik Colenbrander - 4 reacties

Sinds medio maart is de prijs van diesel gestabiliseerd rond 85 cent per liter. Maar de periode van stabiel lage prijzen zou wel eens voorbij kunnen zijn. Want oliekartel OPEC en Rusland zijn het donderdag eens geworden over een verlaging van de olieproductie.

De dagelijkse productie zal in mei en juni met tien miljoen vaten worden teruggebracht om de olieprijs te stuwen. Daarmee is het de grootste vermindering van de olieproductie ooit. Het nieuws van de beperking van de olieproductie-dat al heel lang in de lucht hing- leidde echter tot een nieuwe prijsval van olie.

Want de aangekondigde beperking voor mei en juni en in mindere mate ook de maanden daarna zou niet opwegen tegen het overschot dat is ontstaan door de productieverhoging van begin maart en de afgenomen vraag door de coronacrisis. 

Wereldwijde regulering?
De OPEC-landen en Rusland hopen dat ook andere olieproducerende landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Noorwegen, hun productie zullen verlagen. G20-overleg vandaag kan de situatie nieuwe dynamiek geven maar de Verenigde Staten heeft nog niets toegezegd en wijst er op dat de olieproductie door de corona crisis inmiddels ook zonder maatregelen is teruggelopen.

Duikvlucht sinds nieuwjaar
Brent-olie kostte begin dit jaar nog bijna $70  per vat waarna een prijsdaling inzette. OPEC crisis, de daarop volgende prijzenoorlog en de coronacrisis veroorzaakten een dramatische daling van de olieprijs naar nauwelijks $20 dollar. De prijs van diesel daalde mee met de ineengestorte olieprijs, maar minder hard.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Thomas 11 April 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/10886666/einde-aan-stabiel-lage-dieselprijs]Einde aan stabiel lage dieselprijs? [/url]
Allemaal flauwekul, we hebben de afgelopen 20 jaar al tientallen keren gezien dat landen zich daar totaal niet aan houden. Is puur wat praat, als doel om weer voor enkele maanden de laatste centen uit de zakken van consumenten en ondernemers te schudden.
Tillo 13 April 2020
Waar staat die pomp van 85ct per liter diesel? Ik betaal 40 ct mee.
schoenmakers1 14 April 2020
Ik denk dat van die 40 cent wel een stuk btw is, maar dan blijft er nog altijd 20 cent over
gerard 14 April 2020
hoe hoger de olie prijs wordt gaan de andere energie bronnen het overnemen en dat weet de opec ook olie prijs zal nooit meer 200$ per vat worden zal schommelen tussen de 30 en150 $ per vat
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Politiek Energie

Comeback rode diesel vereist geduld van boer

Analyse Energie

Amerika zet de toon op oliemarkt

Analyse Olie

Dieseltank laten vullen is weer een dure liefhebberij

Opinie Kasper Walet

Energietransitie grootste greenwashing in historie

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden