Shutterstock

Nieuws Food

Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair

22 Januari 2021 - Kimberly Bakker - 1 reactie

Amerikanen hebben 'thuis koken' herontdekt. In onderzoek van het Amerikaanse marktbureau Hunter geeft 7 op de 10 consumenten aan ook na de coronacrisis vaker thuis te koken. Daarbij geeft 35% van de Amerikanen zelfs aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld.

Onderzoeksbureau Hunter schrijft dat ongeveer 71% van de consumenten in de Verenigde Staten na de coronacrisis thuis ook actief blijft koken. Als redenen hiervoor worden 'geld besparen' (67%), 'het is gezonder' (56%) en 'ik voel mij er goed door' (55%) het vaakste genoemd. Andere voordelen zijn volgens de respondenten dat er op deze manier ook minder voedsel wordt verspild.

Een groot gedeelte van de Amerikaanse respondenten (35%) geeft verder aan een hernieuwde passie voor koken te hebben ontwikkeld. "Daarnaast hebben velen in hun keuken geïnvesteerd door kleine apparaten te kopen, zoals wafelijzers en brouwmachines voor eenmalig gebruik, die ze willen blijven gebruiken", zo meldt het onderzoeksbureau.

Andere eetgewoonten
Uit onderzoek van de International Food Information Council blijkt verder dat 85% van de Amerikanen de eetgewoonten de afgelopen periode veranderd heeft. Hoewel niet iedereen even geïnteresseerd is in 'koken in de eigen keuken', geven velen wel aan dat ze het lekkerder vinden dan voor de pandemie. Deze groep geeft overigens wel de voorkeur aan het online bestellen van maaltijden. Een sector die gedurende de coronacrisis ook flinke stappen heeft gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
kikker 23 Januari 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10890742/thuis-koken-blijft-in-vs-ook-na-coronacrisis-populair]Thuis koken blijft in VS ook na coronacrisis populair[/url]
tja een dikke vette hamburger met 2 liter cola en bij kun je ook best zelf bereiden thuis.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden