Agrifoto

Nieuws Veevoer

Start-up haalt 8 miljoen op voor veevoer uit CO2

17 Maart 2021 - Redactie Boerenbusiness

Deep Branch, een Brits-Nederlandse biotech start-up die veevoer maakt uit CO2, krijgt een kapitaalinjectie van €8 miljoen van onder meer chemieconcern DSM. De financiering maakt het mogelijk om op grotere schaal veevoer te gaan produceren.

Deep Branch dat is opgericht in 2018, produceert eiwitten uit CO2 met behulp van micro-organismen en waterstof. De proteïne is de basis voor vis- en kippenvoer.

Peter Rowe, CEO van Deep Branch zegt in een nieuwsbericht op de website van het bedrijf in 2023 commercieel te willen gaan produceren. Momenteel is er een proeffabriek op het chemische industrieterrein Chemelot in Limburg. Er wordt nu bepaald waar de eerste echte fabriek komt. Noorwegen zou ideaal zijn vanwege de leidende positie van het land op gebied van de zalmindustrie en productie van waterstof, geeft Rowe aan.

Verminderen van de CO2-voetafdruk
Pieter Wolters, managing director van DSM Venturing zegt in het bericht: "Eiwit is van vitaal belang voor een goede gezondheid, maar de productie ervan is verantwoordelijk voor een van de grootste broeikasgasemmissies. Bij DSM passen we onze wetenschappelijke know-how toe om de wereld duurzamer te voeden, zoals het verminderen van de CO2-voetafdruk van veeteelt en het creëren van alternatieven voor in het wild gevangen vis voor voer. Deep Branch heeft technologie die de potentie heeft voor een transformatie te zorgen en we zijn verheugd dat we hierin kunnen investeren." 

De investeringsronde werd geleid door Novo Holdings en DSM Venturing in samenwerking met Total Carbon Neutrality Ventures en Barclays Sustainable Impact Capital. Er werd ook al €4 miljoen verstrekt door Britse en Europese fondsen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden