Co2

Arla Foods

Nieuws Melk

Arla wil CO2-arme melk beter belonen

Arla wil haar leden meer gaan betalen voor CO2-arme melk. Het is idee is dat, hoe minder CO2-wordt uitgestoten, hoe meer premie Arla betaalt. Een gedetailleerd plan is volop in ontwikkeling.
19 April 2022
zuivel FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina steekt 1,5 miljard in CO2-reductie

FrieslandCampina wil de uitstoot van broeikasgassen tot 2030 sterk beperken en in 2050 klimaatneutraal zijn. Voor de periode tot ongeveer 2030 wil zij daarvoor €1,5 miljard investeren, door onder meer elektrificatie van productieprocessen, verdere verduurzaming bij de leden en ook een veel duurzamere inkoop.
14 April 2022
FrieslandCampina

Nieuws Melk

FrieslandCampina start proef met methaanremmer

FrieslandCampina start een grootschalige proef met de inzet van methaanremmer Bovaer van DSM. Het middel, dat toegepast wordt als voeradditief, wordt aan de boer gebracht via Agrifirm. De proef begin in de tweede helft van het jaar, met zo'n tweehonderd deelnemers.
24 Maart 2022
Danone

Nieuws melk

FrieslandCampina en Danone reduceren CO2

Een zakelijke samenwerking in de afzet van zuivelingrediënten tussen FrieslandCampina en Danone heeft het potentieel om bijna 25% CO2-reductie op te leveren. Daarvan is tot nog toe al ruim 70% behaald, zo meldt de Amersfoortse coöperatie.
27 Januari 2022
Arla Foods

Nieuws Arla

Arla wil nog meer CO2 reduceren

Zuivelcoöperatie Arla verhoogt de CO2-reductie doelstelling voor haar bedrijf van 30 naar 63%. Tussen 2015 en 2020 heeft Arla de uitstoot van haar activiteiten met 24% verminderd. Arla doet hier nu een schepje bovenop door met name in productie en logistiek klimaatverandering tegen te gaan. Hiermee wil Arla voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs, dat de mondiale opwarming tot 1,5°C wil beperken.
11 Januari 2022
olie raffinaderij

Analyse Energie

Ook de oliemarkt doet aan Black Friday

Het coronavirus zorgt voor onrust op de oliemarkt. De angst voor de nieuwe variant die in Zuid-Afrika is ontdekt zet de prijs voor ruwe olie onder druk. Op de elektriciteitsmarkt zit de prijs de prijs juist weer in de lift. Daar zijn producenten en analisten veel meer in de ban van CO2-rechten.
26 November 2021
koeien Afrika

Nieuws Melkveehouderij

'Eén mondiale maatstaf klimaatbelasting nodig'

Het vinden van maatstaf voor de klimaatbelasting door de melkveehouderij, die over de hele wereld kan worden gebruikt als de beste, is zinvol, maar ook nog een hele klus. Dit was een kernpunt in de inaugurele rede van Robert Baars als lector bij Hogeschool Van Hall in Leeuwarden.
27 September 2021
Brexit Engeland Groot Brittannie

Nieuws Voedselproductie

CO2-tekort in VK loopt met een sisser af

Het dreigend tekort aan CO2 in het Verenigd Koninkrijk lijkt opgelost nu de Britse regering volgens ingewijden een deal heeft gesloten met de Amerikaanse kunstmestfabrikant CF Industries.
22 September 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox