Shutterstock

Nieuws Kweekvlees

DSM investeert in kweekvleesproducent

24 Maart 2021 - Kimberly Bakker

Kweekvleesproducent Meatable heeft €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Chemieconcern DSM is een van de grote investeerders. Met het geld wil Meatable onder meer kleinschalig gaan produceren op de Biotech Campus in Delft, de standplaats van het bedrijf.

Meatable hoopt met het bedrag van €47 miljoen de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Het bedrijf produceert momenteel kweekvlees met stamcellen en richt zich voornamelijk op de ontwikkeling van varkens- en rundvlees. Het doel? Dat het vlees in 2025 voor een goede prijs beschikbaar is voor de consument.

"Om aan de groeiende vraag naar vlees te kunnen voldoen, hebben we oplossingen nodig", zo stelt Krijn de Nood, de topman en oprichter van Meatable. Het kweekvleesbedrijf verwacht dat het kweken van vlees, wanneer de technologie volledig is ontwikkeld, slechts een paar weken in beslag neemt. "Dit tegenover de jaren die het duurt om een dier te laten groeien."

DSM als investeerder
Een van de grote investeerders is speciaalchemieconcern DSM. Ook de voormalig directeur van de Bill & Melissa Gates Foundation, Rick Klausner, steekt geld in Meatable. Het nieuwste bedrag van €47 miljoen euro brengt het totaal opgehaalde bedrag (sinds de oprichting in 2018) op €60 miljoen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden