Vleesvervangers

Kweekvlees

Nieuws Vlees

Top producent kweekvlees Upside Foods vertrekt

Een van de meest prominente producenten van kweekvlees in de Verenigde Staten lijkt in crisis. Upside Foods zag vorige maand twee topmensen stilletjes vertrekken. Onderzoekers twijfelen ondertussen steeds meer aan de marktperspectieven van vlees uit een bioreactor.
31 Oktober 2021
Tonnies

Nieuws Vleesvervangers

Tönnies profiteert van populaire vleesvervangers

Tönnies, de grootse vleesverwerker in Duitsland, profiteert van de stijgende populariteit van vleesvervangers. Het bedrijf heeft een sterke omzetstijging geboekt. Daar waar de omzet in 2019 nog uitkwam op €8,3 miljoen, verwacht Tönnies voor het einde van dit jaar een omzet van €30 miljoen (+250%). Hiervan komt circa €24 miljoen uit worstvervangers en circa €6 miljoen uit de categorie vleesvervangers.
10 Augustus 2021
Boerenbusiness

Nieuws Rabobank

Dierlijk eiwit heeft geen last van vervangers tot 2035

De impact van vlees- en zuivelvervangers op de dierlijke eiwitketens en de akkerbouwsector is tot 2035 nog beperkt. Hoewel de markt voor alternatieve eiwitten flink doorgroeit, blijft het de komende 14 jaar 'slechts' een nichemarkt. Rond 2035 hebben vlees- en zuivelvervangers circa 4% en 9% consumptieaandeel in respectievelijk de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk.
28 Juni 2021
Kweekvlees

Nieuws VLEES

Brits bedrijf wil kweekworst snel in schap

Een startup (Ivy Farm Technologies) gelieerd aan de beroemde Oxford Universiteit in Groot-Brittannië wil al in 2023 kweekvlees commercieel aan kunnen bieden. Als de doelen worden gehaald, is Ivy Farm Technologies naar eigen zeggen het eerste Britse bedrijf dat daadwerkelijk kweekvlees zal verkopen. Tot nu toe is er wereldwijd echter slechts 1 land dat de verkoop van kweekvlees heeft goedgekeurd.
3 Juni 2021
supermarkt varkensvlees Duitsland vlees

Nieuws varkens

Duitser eet nog altijd liefst écht vlees

Duitse consumenten hebben nog altijd een voorkeur voor producten van echt vlees. De markt voor vleesvervangers groeit snel, maar blijft vooralsnog een niche. Dat blijkt uit cijfers van het Duits bureau voor de statistiek (Destatis).
25 Mei 2021
Boerenbusiness Coronavirus

Nieuws Kweekvlees

DSM investeert in kweekvleesproducent

Kweekvleesproducent Meatable heeft €47 miljoen opgehaald om de ontwikkeling en productie van kweekvlees uit te breiden. Chemieconcern DSM is een van de grote investeerders. Met het geld wil Meatable onder meer kleinschalig gaan produceren op de Biotech Campus in Delft, de standplaats van het bedrijf.
24 Maart 2021
Beyond Meat Vleesvervangers

Nieuws Beyond Meat

Beyond Meat zet grote stappen in fastfoodketen

Beyond Meat zet de eerste maanden van het jaar stevige stappen in de fastfoodketen. De producent van plantaardige alternatieven voor vlees heeft deze week bekendgemaakt een driejarige overeenkomst te hebben bereikt met fastfoodketen McDonalds. Ook kondigt het bedrijf aan een samenwerking te starten met Yum!-merken, waaronder KFC, Taco Bell en Pizza Hut vallen. Het blijft rivaal Impossible Foods daardoor een stap voor.
4 Maart 2021
Nestle

Nieuws Food

Hongaarse regering gelooft niet in vleesvervangers

Het ministerie van Landbouw van Hongarije heeft zeer weinig tot geen vertrouwen dat alternatieve eiwitbronnen 'echt' vlees kunnen vervangen en goed zijn voor de gezondheid. Daarom laat het de National Food Chain Safety Office een onderzoek uitvoeren naar de effecten van alternatieve eiwitbronnen als soja en insecten op het menselijk lichaam.
1 Maart 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden