Shutterstock

Nieuws Varkens

Miljoenenschade stalbrand Duitse zeugenhouderij

13 April 2021 - Chanti Oussoren

De grote brand bij Duitse zeugenhouderij in Alt Tellin in de deelstaat Mecklenburg-Voor-Pommeren heeft tot tientallen miljoen schade geleid. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Op 30 maart woedde een hevige stalbrand bij een grote Duitse zeugenhouderij. Door de aaneengeschakelde bouwconstructies en een veranderende wind bleek het lastig om de brand te blussen en uiteindelijk brandden alle 18 stallen af.

Slecht 1.300 zeugen konden op tijd uit de stallen worden gehaald en kwamen meer dan 55.000 varkens om in de brand. Een gespecialiseerd bedrijf is al geruime tijd bezig met het opruimen van het terrein en de kadavers. Daarnaast zijn er sinds vrijdag 5 graafmachines bezig de restanten van de stallen te slopen.

€40 miljoen schade
De totale schade, inclusief de productieverliezen, wordt door autoriteiten geschat op rond de €40 miljoen. Woordvoerder van de Duitse varkensfokkerij (LFD) benadrukt dat het bedrijf zelf niks naar buiten heeft gebracht over de omvang van de schade en dit waarschijnlijk ook niet gaat doen.

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht. Het lijkt erop dat de brand is veroorzaakt door een technische storing. Tot nu toe zijn er geen aanwijzingen dat vreemden in de gebouwen zijn geweest, maar opzettelijke brandstichting wordt volgens de Duitse autoriteiten nog niet uitgesloten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden