Duitse varkenssector

varkens - agri

Nieuws Telling

Duitse varkensstapel toont megakrimp

Een aantal deelstaten hadden al cijfers afgegeven, maar nu is ook het landelijke beeld bekend: het aantal varkens in Duitsland is in het afgelopen jaar drastisch gedaald. Op basis van de telling op 3 november meldt statistiekdienst Destatis een krimp van bijna 10%. Sinds 1996 is de varkensstapel niet zo klein geweest.
22 December 2021
Duitsland

Nieuws Varkens

Eerste telling: megakrimp aantal Duitse zeugen

Binnenkort worden de resultaten bekend gemaakt van de Duitse diertelling die jaarlijks in november wordt gehouden. De Duitse deelstaat Baden-Würtemberg maakte in aanloop naar de bekendmaking van de nationale cijfers al de resultaten van de telling in eigen provincie bekend. De forse krimp die wordt opgetekend wordt door de Duits vakbond van varkenshouders (ISN) gezien als teken aan de wand.
14 December 2021
René Veldman

Interview René Veldman

Varkensproductie krimpt, maar er is wél toekomst

De Rabobank publiceerde recent een rapport over de gevolgen van Afrikaanse varkenspest (AVP) voor de Europese varkensmarkt. Hoewel het logisch is dat er veel aandacht is voor de kortetermijneffecten, kan de aanwezigheid van AVP zorgen voor structurele productie verschuivingen én krimp binnen Europa. We spraken met René Veldman, sectormanager Food & Agri, over het rapport waarvan vandaag (25 november) de Nederlandse versie verschijnt, en de implicaties voor onder andere ons eigen land.
25 November 2021
Lidl

Nieuws Prijscrisis

Duitse varkenshouderij blij met kiloknallers

ISN, de belangenbehartiger van varkenshouders in Duitsland, is content dat supermarkten vlees in de aanbieding doen. Dit kan de varkensprijzen op termijn lucht geven.
27 September 2021
Tonnies

Nieuws Crisis varkenshouderij

Tönnies vreest leegloop en eist coronasteun

Tönnies maakt zich grote zorgen over de toekomst van de varkenshouderij in Duitsland als gevolg van de aanhoudend lage prijzen. Het vleesconcern zinspeelt op overheidssteun, voordat het te laat is. Een uitstroom van varkenshouders moet voorkomen worden.
15 September 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

Varkensaanbod stroopt op in Duits AVP-gebied

In Oost-Duitse gebieden, met Afrikaanse varkenspest (AVP) besmettingen onder wilde zwijnen, kunnen varkenshouders  geen varkens naar de slacht brengen. Er wordt gevreesd voor dierwelzijnsproblemen en het ontstaan van een nieuwe varkenscongestie.
2 Augustus 2021
varkens - agri

Nieuws Varkens

Hobbyboer in Brandenburg krijgt bonus om te stoppen

Nu de Afrikaanse varkenspest (AVP) ook de Duitse varkensstapel treft, nemen de zorgen toe. In Brandenburg wordt de hobbymatige varkenshouder een bonus aangeboden om tijdelijk te stoppen.
20 Juli 2021
slachterij varkens - agri

Nieuws Varkens

AVP bereikt Duitse varkensstapel op 2 locaties

Waar lang voor gevreesd werd, is werkelijkheid geworden. De Afrikaanse varkenspest is ontdekt in de Duitse varkensstapel. Het virus slaat toe op niet 1, maar 2 locaties in Brandenburg.
16 Juli 2021

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden