Rijksoverheid

Nieuws Politiek

Geen strengere regels voor huisdieren in nieuwe wet

4 Augustus 2021 - Chanti Oussoren

Landbouwminister Carola Schouten wil gezelschapsdieren uitsluiten van de regels van de nieuwe dierenwet, waarin huisdieren niet meer in een hok of kooi gehouden mogen worden. Na de zomer komt ze met een nieuw wetsvoorstel.

Begin juni werd er een wetswijziging aangenomen waarin staat dat huisdieren niet meer in een hok of kooi gehouden mogen worden. Ook moeten kippen, koeien en varkens in stallen natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Schouten wil nu gezelschapsdieren uitsluiten van de nieuwe regels en komt na de zomer met meer informatie over het nieuwe wetsvoorstel, zo valt te lezen in het Algemeen Dagblad (AD).

De Partij voor de Dieren heeft de wetswijziging destijds ingebracht en Leonie Vestering, Tweede Kamerlid namens de Partij voor de Dieren, zegt het prima te vinden dat de minister met een voorstel komt. "Bij de indiening van mijn amendement heb ik het altijd gehad over het systematische leed van dieren in veehouderijsystemen, niet over huisdieren.''

Vestering wil dat minister Schouten haast maakt met het uitwerken van de nieuwe regels voor de veehouderij. "De nieuwe wet gaat op 1 januari 2023 in, dus het is belangrijk dat veehouders snel duidelijkheid krijgen.'' Vestering vindt het aan diergedragsdeskundigen om te bepalen wat natuurlijk gedrag is van bijvoorbeeld varkens of koeien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden