Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melk

Opnieuw meer winst voor Vreugdenhil Dairy Foods

3 September 2021 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Vreugdenhil Dairy Foods heeft zich in 2020 opnieuw verbeterd ten opzichte van het voorgaande jaar. Zowel de omzet en winst als de uitbetaalde melkprijs stegen, meldt de onderneming.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De omzet steeg met €13 miljoen naar €781 miljoen, terwijl de winst met €2,9 miljoen steeg naar €20,8 miljoen. De uitbetaalde melkprijs steeg van €36,35 in 2019 naar €36,77 in 2020. Ook de solvabiliteit werd verder versterkt en steeg van goed 52% naar ruim 55%.

Vreugdenhil behaalde het bovengenoemde resultaat door onder meer de verwerking van 1,4 miljard kilo melk, wat 100 miljoen kilo meer is dan in het jaar ervoor. Naast de verwerking van melk is de onderneming ook actief in de handel in melk en melkproducten.

Ondanks problemen door coronacrisis
Vreugdenhil heeft het hogere resultaat bereikt ondanks de problemen door de coronacrisis, waar het bedrijf zich mee zag geconfronteerd. "In deze bijzondere tijden hebben we laten zien dat we een veerkrachtige organisatie zijn. Daar mogen onze medewerkers trots op zijn," aldus CEO Albert de Groot. In 2019 werden iets sterkere groeipercentages neergezet.  Toen was er evenwel geen corona. 

Bij het begin van de coronacrisis zag het er niet direct naar uit dat het een beter jaar zou worden dan 2019. De zuivelprijzen daalden toen fors, maar die herstelden zich in de tweede helft van 2020. De corona-perikelen zetten ook druk op de logistieke keten, waardoor het steeds moeilijker werd om de verkochte producten tijdig bij de klanten te krijgen. Toch is het altijd nog goed gegaan, meldt Vreugdenhil.

Om het bedrijf voldoende toekomstbestendig te houden is voor zo'n €15 miljoen aan investeringen gedaan. In dat kader is vorig jaar ook een nieuw planningssysteem in gebruik genomen. Ook werkt het bedrijf hard aan het realiseren van de duurzaamheidsambitie. Vreugdenhil wil in 2050 CO2-neutraal zijn.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden