Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Jaarcijfers

Riante winsttoename voor Vreugdenhil Dairy Foods

3 November 2020 - Wouter Baan - 1 reactie

Vreugdenhil Dairy Foods zag de winst het afgelopen jaar aanzienlijk toenemen. Ook de omzet steeg. Daarmee laten de resultaten van de melkpoederproducent een verbetering zien vergeleken met de mindere cijfers in 2018.

De omzet steeg vorig jaar met 5% tot €768 miljoen. De winst pluste maar liefst met 64% tot €17,9 miljoen. De toename stemt de directie van het zuivelbedrijf tevreden. "Voor ons is dit het bewijs dat we op de goede weg zijn en de uitvoering van onze strategie haar vruchten afwerpt", zegt CEO Albert de Groot. De afgelopen 5 jaar investeerde Vreugdenhil naar eigen zeggen €230 miljoen, onder meer in de bouw van een nieuw hoofdkantoor in het Gelderse Nijkerk.

Vooral in de tweede helft van het jaar verbeterde de zuivelmarkt, aldus De Groot. Daarmee doelt hij op de Europese melkpoedervoorraden in interventie die vanaf toen rap omlaag gingen en uiteindelijk van de markt verdwenen. Het sentiment op de melkpoedermarkt verbeterde in het derde en vierde kwartaal aanzienlijk.

Coronacrisis
Het herstel op de poedermarkt zette ook begin 2020 door, totdat de coronapandemie de kop opstak. Vreugdenhil spreekt van een dynamische poedermarkt in de afgelopen maanden. En hoewel dit jaar al bijna verstreken is, laat Vreugdenhil zich nog niet uit over de resultaten in 2020. Van een verontruste toon is in het persbericht geen sprake. De implementatie van de nieuwe strategie ligt, ondanks de coronacrisis, namelijk op schema.

Melkprijs
In 2019 verwerkte Vreugdenhil 1,3 miljard kilo melk, geproduceerd door ruim 800 leveranciers die het bedrijf telt. Zij ontvingen vorig jaar een gemiddelde melkprijs (inclusief premies) van €36,88 per 100 kilo. Daarmee vallen ze in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness over het afgelopen jaar net buiten de top 3.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
ronald 5 November 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10889923/riante-winsttoename-voor-vreugdenhil-dairy-foods]Riante winsttoename voor Vreugdenhil Dairy Foods[/url]
winst hier winst daar alle fabrieken plussen dik ,en wij worden maar uitgeknepen tot en met , om met gemak moedeloos van te worden er is verdomme voor ons geen droog brood met te verdienen
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele melkprijzen?

Bekijk en vergelijk het
in de Melkprijsvergelijker

Nieuws melk

Stabiel Vreugdenhil ook scherp in Belgische markt

Nieuws melk

Vreugdenhil stoomt op naar koppositie in maart

Nieuws Melk

Vreugdenhil zet stevige plus op melkprijs februari

Nieuws melk

Vreugdenhil zet tandje bij met melkprijs januari

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden