Shutterstock

Nieuws Melk

EU-inspecteurs duiken in toezicht zuivelketen

8 Oktober 2021

Een team van de Europese Commissie bezoekt komende week de Nederlandse zuivelsector. De aandacht gaat vooral uit naar hoe het wettelijke toezicht is geregeld en geborgd. Op een later moment worden aanbevelingen gedaan.

Het bezoek staat op het reguliere werkprogramma van de controleurs. In de melkveehouderij was vorig jaar veel discussie over het wettelijke toezicht op de melkveehouderij. Dit vanwege de introductie van Koemonitor door ZuivelNL, een private organisatie, en de steun die daaraan werd gegeven door het COKZ. Dit maakt dat met spanning wordt uitgekeken naar de bevindingen.

Volgens de website van de Europese Commissie, DG Sanco, is het negen jaar geleden dat er voor het laatst zo'n inspectie plaatsvond. Dit wil overigens niet zeggen dat er tussendoor niet meer op Nederland is gelet. Het Nederlandse toezicht onderscheidt zich van dat in veel andere Europese lidstaten, doordat veel taken zijn uitbesteed aan private partijen. Het is dan aan de Europese Commissie om te bepalen wat nog wel is toegestaan en wat niet.

boerenbusiness.nl

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Voedselzekerheid niet in gevaar door dure meststof

Analyse Kunstmest

Voedselzekerheid niet in gevaar door dure meststof

ZuivelnNL heeft gat in begroting gedicht

Nieuws ZuivelNL

ZuivelnNL heeft gat in begroting gedicht

'Schouten moet ontheffing status wolf aanvragen'

Nieuws Wildbeheer

'Schouten moet ontheffing status wolf aanvragen'

Kritiek op Farm to Fork-strategie zwelt aan

Politiek Farm to Fork

Kritiek op Farm to Fork-strategie zwelt aan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief