Shutterstock

Nieuws Melk

EU-inspecteurs duiken in toezicht zuivelketen

8 Oktober 2021 - Klaas van der Horst

Een team van de Europese Commissie bezoekt komende week de Nederlandse zuivelsector. De aandacht gaat vooral uit naar hoe het wettelijke toezicht is geregeld en geborgd. Op een later moment worden aanbevelingen gedaan.

Het bezoek staat op het reguliere werkprogramma van de controleurs. In de melkveehouderij was vorig jaar veel discussie over het wettelijke toezicht op de melkveehouderij. Dit vanwege de introductie van Koemonitor door ZuivelNL, een private organisatie, en de steun die daaraan werd gegeven door het COKZ. Dit maakt dat met spanning wordt uitgekeken naar de bevindingen.

Volgens de website van de Europese Commissie, DG Sanco, is het negen jaar geleden dat er voor het laatst zo'n inspectie plaatsvond. Dit wil overigens niet zeggen dat er tussendoor niet meer op Nederland is gelet. Het Nederlandse toezicht onderscheidt zich van dat in veel andere Europese lidstaten, doordat veel taken zijn uitbesteed aan private partijen. Het is dan aan de Europese Commissie om te bepalen wat nog wel is toegestaan en wat niet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden