Europese Commissie

varkensvlees

Nieuws Particuliere Opslag

Nederland loopt voorop bij opslag van varkensvlees

De Europese Commissie heeft eind maart de particuliere opslagregeling voor varkensvlees geopend. Tot nu toe is 33.000 ton ingebracht. Alhoewel de regeling geen storm loopt, is het wel opvallend dat Nederlandse marktpartijen vooroplopen.
25 April 2022
koeien weidegang

Nieuws Outlook

EU verwacht verdere krimp melkveestapel

De lagere melkaanvoer in Europa is een van de aanjagers van de fors gestegen zuivelprijzen in de afgelopen maanden. Voorlopig is een ommekeer niet in zicht. De Europese Comissie verwacht namelijk een verdere krimp van de melkveestapel dit jaar. Tevens verwacht Brussel dat de melkpoederconsumptie wordt afgeremd door de hoge prijzen.
8 April 2022
Brussel Europese Commissie

Nieuws GLB

Brussel maakt gehakt van Nederlandse invulling GLB

De Europese Commissie heeft forse kritiek op de Nederlandse uitwerking van het Gemeenschappelijke Landbouwbeleid (GLB), zoals dat is vastgelegd in het Nationaal Strategisch Plan (NSP). De Commissie kan zich vinden in de richting die in het Nederlandse NSP wordt gekozen - met de nadruk op natuurherstel en biodiversiteit - maar het NSP bevat veel hiaten en inconsistenties en moet substantieel verbeterd worden.
7 April 2022
suikerbieten

Nieuws Suikerbieten

Suikerindustrie op kruistocht tegen steungeld

Wirtschaflichen Vereinigung Zucker (WVZ), de brancheorganisatie van Duitse suikerbedrijven, heeft de EU opgeroepen om de gekoppelde steun voor de teelt van suikerbieten te schrappen in het nieuwe GLB. Het zorgt voor oneerlijke concurrentie en is daarmee illegaal, zo oordeelt de organisatie.
29 Maart 2022
Brussel Europese Commissie

Nieuws Voedselzekerheid

Maatregelenpakket Brussel voor voedselzekerheid

De Europese Commissie komt met een pakket maatregelen om voedselzekerheid te garanderen nu de 'Russische invasie de al fragiele agrarische markten verder heeft ontwricht'.
23 Maart 2022
biodiversiteit

Nieuws Voedselzekerheid

Brussel wil niet morrelen aan Farm-to-Fork

De Europese landbouwcommissaris Janusz Wojciechowski liet in Brussel niets aan onduidelijkheid te wensen over: de Europese Commissie gaat in het kader van de voedselzekerheid zeker niet afstappen van de Green Deal en Farm-to-Fork-strategie.
17 Maart 2022
akkerbouw platteland

Achtergrond GLB

Discussie over richting landbouwbeleid laait op

De discussie over de hervorming is het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid is door de oorlog in Oekraïne op scherp gezet. Het wegvallen van Rusland en Oekraïne zorgt voor problemen bij de leveringen van bepaalde grondstoffen.
17 Maart 2022
Oekraine

Nieuws Oekraïne

EU bereidt crisispakket landbouw en voedsel voor

De Europese Commissie presenteert volgende week een speciaal steunpakket voor de landbouw en voedselproductie, bedoeld om de voedselzekerheid te borgen en door de oorlog in Oekraïne getroffen sectoren te steunen. Het principe-besluit daartoe is vorige week genomen op een speciale crisistop.
15 Maart 2022

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden