Shutterstock

Nieuws Formatie

Gedwongen onteigening niet langer taboe voor CDA

28 Oktober 2021 - Linda van Eekeres - 5 reacties

In een van de heetste hangijzers van de kabinetsformatie, het stikstofdossier, wordt flink water bij de wijn gedaan. CDA sluit onteigening van landbouwgrond niet meer compleet uit, blijkt uit de woorden van CDA-Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Derk Boswijk vandaag tegenover de NOS.

"Er zijn enorm veel boeren die willen stoppen. Anticipeer daarop en zorg gewoon voor een goede opkoopregeling, dat boeren ook met een opgeheven hoofd en een goede oudedagvoorziening kunnen stoppen", zei hij in het NOS Achtuurjournaal. "Ik ga niet uitsluiten dat je nooit ergens een verplichting krijgt." Boswijk vindt dat je altijd eerst in een gebied de situatie moet gaan bekijken en met alle boeren in overleg moet gaan. "Dan denk ik dat je heel ver komt, maar helemaal uitsluiten... Je hebt honderd boeren die willen linksaf en vijf die willen helemaal niks, ja dan houdt het op." NOS meldt verder dat volgens het CDA dwang hooguit vijf tot tien keer nodig zal zijn. 

In de in juli gepresenteerde toekomstvisie 'Perspectief voor boeren' stond nog dat het CDA tegen onteigening was: "Het op korte termijn uitkopen van de meest knellende locaties zal helpen om de milieudruk te verlichten. We zijn hierbij tegen gedwongen onteigening van landbouwgrond."

Halvering veestapel
Volgens NOS laten ook andere partijen bepaalde standpunten los. Zo zou voor D66 de halvering van de veestapel ook niet langer een doel op zich zijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Linda van Eekeres

Linda van Eekeres is meeschrijvend eindredacteur. Zij focust zich vooral op macro-economische ontwikkelingen en de invloed van de politiek op de agrosector.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
5 reacties
Abonnee
inno 28 Oktober 2021
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10894926/gedwongen-onteigening-niet-langer-taboe-voor-cda]Gedwongen onteigening niet langer taboe voor CDA[/url]
oké die kunnen dus ook fluiten naar de stem van de boeren. wat een mislukkelingen daar
Kempenboer 29 Oktober 2021
Het begin van het einde voor agrarisch Nederland...
Kempenboer 29 Oktober 2021
Reactie verwijderd vanwege het overtreden van de forumregels: geen reclame en specifieke oproepen.
Abonnee
truus 29 Oktober 2021
cda stemmers gaan massaal over op bbb
Abonnee
Challenger 29 Oktober 2021
Cda stemmers zijn oudere generatie boeren vaak ook lto minded en kijken elke avond trouw naar de npo propaganda om 20 uur.

Deze groep slinkt zienderogen,,

BBB, vult de behoefte in van de mensen die niet in de grote stad wonen, ambtenaar zijn en of woke danwel koekwous.

Zou goed zijn voor veel zaken dat BBB met frisse mensen van buiten de elite en Haagse kringen kan komen om wat gezond verstand in het beleid te pompen voor als het niet al te laat is.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox