CDA

Caroline van der Plas

Nieuws Caroline van der Plas

BoerBurgerBeweging groter dan CDA in peiling

De BoerBurgerBeweging blijft maar stijgen in de peiling van Maurice de Hond. Voor het eerst komt de partij van Caroline van der Plas op 10 zetels uit. Wanneer er nu verkiezen zouden worden gehouden, wordt BBB groter dan het CDA.
11 April 2022
politiek DenHaag binnenhof

Nieuws Formatie

Gedwongen onteigening niet langer taboe voor CDA

In een van de heetste hangijzer van de kabinetsformatie, het stikstofdossier, wordt flink water bij de wijn gedaan. CDA sluit onteigening van landbouwgrond niet meer compleet uit, blijkt uit de woorden van CDA-Tweede Kamerlid en landbouwwoordvoerder Derk Boswijk vandaag tegenover de NOS.
28 Oktober 2021
Boerenbusiness BoerBurgerBeweging Maurits von Martels

Interview Maurits von Martels

Von Martels wil voor BBB wel weer de Kamer in

Wrok koestert hij niet. 'Ik heb ook veel te danken aan het CDA.' Maar nadat hij de boerenachterban steeds verder zag afdrijven en als enige boer in de Tweede Kamer op een onverkiesbare plek op de lijst werd gezet, kon Maurits von Martels de motivatie niet meer terugvinden.
26 Oktober 2021
Pieter Omtzigt

Politiek Peiling

D66 verliest fors, Omtzigt snoept zetels af van BBB

D66 heeft fors verloren in laatste peiling. Als er nu verkiezingen voor de Tweede Kamer waren gehouden, komt de partij van Sigrid Kaag uit op 17 zetels. Dit zijn er 7 minder dan nu en nog eens 2 minder dan bij de verkiezingen van 2017. Pieter Omtzigt is immens populair, maar snoept wel zetels af van BBB.
3 Oktober 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Politiek Algemene Beschouwingen

Omtzigt achter BBB-motie tegen veestapelhalvering

Een motie om de veestapel niet te halveren, haalde het gisteren niet tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen, net als moties om innovatiekracht te stimuleren voor stikstofreductie, de Rav-lijst niet meer te hanteren als voorwaarde voor emissiereductie en niet in te stemmen met vrijhandelsakkoorden met landen waar de productiestandaarden in de landbouw lager liggen dan in de EU. Opvallend was dat waar CDA en coalitiepartner VVD consequent tegenstemde, Pieter Omtzigt als eenmansfractie voor deze moties stemde.
24 September 2021
Caroline van der Plas

Nieuws Politiek

BoerBurgerBeweging komt boven CDA uit in peiling

BoerBurgerBeweging (BBB) is in de meest recente peiling van Maurice de Hond groter dan het CDA. De partij van aanvoerder Caroline van der Plas behaalt 7 zetels voor de Tweede Kamer. Het CDA, de partij die eerder traditiegetrouw op veel boerenstemmen mocht rekenen, komt uit op slechts 6 zetels. 
22 Augustus 2021
politiek DenHaag binnenhof tweedekamer

Nieuws Politiek

CDA: ruim 20 miljard voor verandering landbouw

Het CDA heeft daags voor een nieuwe ronde van boerenprotesten haar nieuwe visie voor de agrarische sector gepresenteerd: Perspectief voor boeren. Het beschrijft volgens eigen zeggen 'nieuwe wegen naar een toekomstbestendige agrarische sector'. De visie is opgesteld door de Tweede-kamer fractie en het wetenschappelijk bureau van de partij.
6 Juli 2021
Eline Vedder

Interview Eline Vedder

'Investeren voor generatie, niet één kabinetsperiode'

Eline Vedder (41) is boerin op een melkveebedrijf in Ruinerwold, bestuurslid van LTO en lid van de Provinciale Staten van Drenthe. En ze staat op nummer 23 van de CDA-lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. CDA-Kamerlid Jaco Geurts doet op Twitter een oproep om haar het parlement in te stemmen, zodat zij dè landbouwwoordvoerder van haar partij kan worden. Boerenbusiness sprak met deze nieuwkomer.
25 Februari 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox