Shutterstock

Nieuws Vlees

Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

4 Januari 2022

De grootste slachterij van Denemarken, Danish Crown, introduceert begin dit jaar haar eerste volledig vegetarische productlijn. Danish Crown wil hiermee naar eigen zeggen inspringen op de groeiende vraag van consumenten naar vleesvrije alternatieven. De producten zijn vanaf januari dit jaar verkrijgbaar, vooralsnog alleen in Denemarken.

De plantaardige producten van Danish Crown worden op de markt gebracht onder de naam 'De groene Slager'. Het assortiment bestaat voorlopig uit acht verschillende producten waaronder 'veggie schnitzels', 'veggie BBQ-burgers' en 'veggie nuggets'. Net als bij de vleesproducten van het bedrijf wil het bedrijf de producten vervaardigen met landbouwproducten van Deense boeren.

Grote marktpotentie
Volgens Danish Crown blijkt uit diverse consumenten onderzoeken dat één op de drie Denen het afgelopen jaar zijn vleesconsumptie heeft gereduceerd. Het bedrijf verwacht daarom dat er op korte tot middellange termijn wekelijks zeker 500.000 vegetarische maaltijden worden genuttigd in het land.

Danish Crown geeft aan dat de strategie van het bedrijf voor de plantaardige markt nog niet geheel duidelijk en ingevuld is. Desalniettemin ziet de onderneming wel veel potentie. CEO van het bedrijf, Jais Valeur, noemt de huidige lancering een 'eerste kleine stap' in het vegetarische segment.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
De (grondstof)prijzen zijn flink in beweging, de ontwikkelingen in de wereld volgen zich in rap tempo op. Duiding in crisistijd is essentieel om goed te kunnen anticiperen. Juist nu is het belangrijk om over gedegen, actuele informatie en data te beschikken. Met een abonnement van Boerenbusiness kan je als ondernemer gefundeerde bedrijfsbeslissingen nemen. Bekijk het aanbod
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Varkens

Danish Crown laat weer nieuwe leveranciers toe

Nieuws Varkens

'Hogere varkensprijs draait duimschroef slachters aan'

Nieuws Jaarcijfers

Recordwinst Danish Crown, varkenshouder profiteert

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief