Shutterstock

Nieuws Vlees

Ook Danish Crown betreedt de vegetarische markt

4 Januari 2022 - Stef Wissink

De grootste slachterij van Denemarken, Danish Crown, introduceert begin dit jaar haar eerste volledig vegetarische productlijn. Danish Crown wil hiermee naar eigen zeggen inspringen op de groeiende vraag van consumenten naar vleesvrije alternatieven. De producten zijn vanaf januari dit jaar verkrijgbaar, vooralsnog alleen in Denemarken.

De plantaardige producten van Danish Crown worden op de markt gebracht onder de naam 'De groene Slager'. Het assortiment bestaat voorlopig uit acht verschillende producten waaronder 'veggie schnitzels', 'veggie BBQ-burgers' en 'veggie nuggets'. Net als bij de vleesproducten van het bedrijf wil het bedrijf de producten vervaardigen met landbouwproducten van Deense boeren.

Grote marktpotentie
Volgens Danish Crown blijkt uit diverse consumenten onderzoeken dat één op de drie Denen het afgelopen jaar zijn vleesconsumptie heeft gereduceerd. Het bedrijf verwacht daarom dat er op korte tot middellange termijn wekelijks zeker 500.000 vegetarische maaltijden worden genuttigd in het land.

Danish Crown geeft aan dat de strategie van het bedrijf voor de plantaardige markt nog niet geheel duidelijk en ingevuld is. Desalniettemin ziet de onderneming wel veel potentie. CEO van het bedrijf, Jais Valeur, noemt de huidige lancering een 'eerste kleine stap' in het vegetarische segment.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown start per direct met reorganisaties

Nieuws Samenwerking

Vion en Danish Crown sluiten pact in Duitsland

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox