Bedrijfsnieuws Danish Crown

Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ziet omzet biologisch vlees afnemen

De omzet van omzet van Friland (de biologische tak van Danish Crown) valt in de eerste helft van 2023 maar liefst 13% lager uit, zo laat het bedrijf weten in een persbericht. De omzet daalde van €73,69 miljoen in de tweede helft van vorig jaar tot €64,16 miljoen. Toch spreekt CEO Claus Hein van een meevaller.
Eergisteren 17:45 uur
Danish Crown

Nieuws Halfjaarcijfers

Lege slachthaken en lagere winst bij Danish Crown

Het zijn uitdagende tijden voor het Deense coöperatieve vleesconcern Danish Crown. Waar de kosten flink zijn opgelopen, laat het varkensaanbod in Denemarken een historisch grote teruggang zien. De combinatie van deze factoren maakt dat de winst in de eerste helft van het gebroken boekjaar 2022/23 behoorlijk omlaag ging. Intern reorganiseren is enige remedie om concurrerend te blijven.  
30 Mei 2023
Danish Crown

Nieuws Varkens

Vleesgigant Danish Crown reorganiseert in Duitsland

Het snel teruglopende varkensaanbod in Duitsland dwingt het coöperatieve Deense slachtconcern Danish Crown tot een reorganisatie van de activiteiten op de Duitse markt.
23 Januari 2023
Danish Crown

Nieuws Jaarcijfers

Danish Crown ondanks recordwinst niet tevreden

Het Deense vleesconcern Danish Crown zag de omzet in het gebroken boekjaar 2021/22 met 10% toenemen tot omgerekend €8,6 miljard. De winst nam een fractie toe ten opzichte van de recordwinst van het vorige boekjaar, waardoor het bedrijf eveneens iets meer dividend kan verdelen. Toch is het vleesconcern niet tevreden over de varkensvleesdivisie. Door de inflatie switcht de consument daarbij vaker naar private label. 
22 November 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown ontslaat honderden uitbeners

Het Deense coöperatieve slachtconcern Danish Crown gaat flink saneren in het personeelsbestand. De reden hiervan is dat het varkensaanbod zo krap is, dat er sprake is van een overcapaciteit in twee slachthuizen. Circa 350 uitbeners komen op straat te staan.
16 September 2022
Danish Crown

Nieuws Halfjaarcijfers

Winst Danish Crown blijft hoog, ondanks inflatie

Hoewel het resultaat van Danish Crown lager uitpakt, boekt het Deense slachtconcern nog altijd een dikke winst. In de eerste helft van het gebroken boekjaar 2021/22 werd een winst geboekt van omgerekend €147 miljoen euro.
20 Mei 2022
export graanexport

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Het Chinese zero-tolerance beleid inzake corona levert steeds meer belemmeringen voor de handel op. In sommige landen zien exporteurs zich voorlopig zelfs genoodzaakt de export van onder andere rund- en varkensvlees op te schorten. Analisten zien bovendien ook een link tussen de flinke prijsval op de Global Dairy Trade en de lockdowns in China. Vleesexporteur Vion herkent de vertragingsproblematiek, maar zegt de situatie wel goed onder controle te hebben.
5 Mei 2022
Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown laat weer nieuwe leveranciers toe

Danish Crown gaat in Denemarken weer varkens van nieuwe leveranciers accepteren. Vorig jaar november liet het bedrijf weten tijdelijk geen nieuwe varkenshouders toe te laten vanwege een onder druk staande slachtcapaciteit.
16 Maart 2022

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox