ForFarmers

Nieuws ForFarmers

Verkoopadvies drukt koers ForFarmers verder terug

9 Maart 2022 - Stef Wissink

De koers van ForFarmers staat opnieuw onder zware druk. Beleggers maken zich zorgen over het verdienmodel van het bedrijf nu de inkoopprijzen voor grondstoffen en energie in recordtempo stijgen.

Bij de presentatie waarschuwde ForFarmers al dat de financiële resultaten ook in de eerste helft van 2022 onder flinke druk zouden staan vanwege de hoge kosten voor de inkoop van grondstoffen en energie. Deze waarschuwing werd echter al opgetekend voor de Russische inval in Oekraïne. Nu de grondstoffen- en energieprijzen verder omhoog schieten vrezen analisten dat het bedrijf het nog moeilijker gaat krijgen.

Koersdoel ForFarmers bij Kepler Cheuvreux naar €2,30
Marktonderzoeker en vermogensbeheerder Kepler Cheuvreux heeft haar beleggingsadvies voor het aandeel ForFarmers negatief bijgesteld. De financieel dienstverlener hanteert nu een verkoopadvies met een koersdoel van €2,30. Deze week werd ook bekend dat vermogensbeheerder Kempen Capital Management haar belang in de veevoergigant fors heeft afgebouwd. Kempen bouwde het belang in de periode van 3 januari tot 3 maart af van 4,98% naar 2,89%. Vorig jaar bouwde ook pensioenfonds APG haar belang in de Lochemse onderneming al grotendeels af. APG bezat op het hoogtepunt zo'n 10% van de stukken.

Op de Amsterdamse beurs stond het aandeel ForFarmers rond 16.00 ruim 8% lager op een koers van ongeveer €3,25. Op het hoogtepunt in de zomer van 2018 werd het aandeel voor bijna €12,00 verhandeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden