Bedrijfsnieuws ForFarmers

veevoer voer brok brokken varkensvoer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Middelgrote voercoöperaties in ons land wisten in de afgelopen jaren tegen de klippen op te groeien. De snel krimpende dieraantallen leek bedrijven als ABZ De Samenwerking, AgruniekRijnvallei en Voergroep Zuid weinig te deren, maar kijkend naar de jaarcijfers over 2023 blijkt dat dat ongebreidelde groei ook voor deze bedrijven geen vanzelfsprekendheid meer is.
26 Maart 2024
ForFarmers

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Marloes Roetgerink wordt vanaf 1 juni de nieuwe CFO van ForFarmers. De 44-jarige Roetgerink is door de raad van commissarissen voorgedragen en komt over van FrieslandCampina waar zij de afgelopen tien jaar een senior financiële positie beklede. Daarmee heeft ForFarmers een opvolger gevonden voor Roeland Tjebbes die eind vorig jaar vertrok.
18 Maart 2024
Pieter Wolleswinkel

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Voor Pieter Wolleswinkel verliep zijn debuutjaar als CEO van ForFarmers van een afstandje bekeken onstuimig. Hij spreekt zelf van een transitiejaar. Het boekjaar moest worden afgesloten met een beperkt verlies van €1 miljoen, maar ondertussen ligt het beursgenoteerde veevoerconcern weer op koers voor zwarte cijfers. Hierdoor is er volgens de topman ook weer financiële speelruimte om aan groei en overnames te denken. En hoewel er vorig jaar geen winst werd geboekt, voelt hij zich toch comfortabel bij het voorgestelde dividend van €0,15 per aandeel.
22 Februari 2024
ForFarmers

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

ForFarmers kan 2023 net niet met zwarte cijfers afsluiten, hoewel dit deels toe te schrijven valt aan incidentele kosten. CEO Pieter Wolleswinkel spreekt van een transitiejaar en door verbeterde resultaten in de tweede helft van het jaar kijkt hij met vertrouwen vooruit.
22 Februari 2024
ForFarmers

Analyse Voer

Rust bij ForFarmers uit zich nog niet in beurswaarde

Niet zo lang geleden nog haalde ForFarmers bijna wekelijks het nieuws met veel opzienbarende gebeurtenissen wat bijna op een soap begon te lijken. Met een nieuw management en voorzichtig betere resultaten lijkt de rust voorlopig weergekeerd, al uit zich dat nog niet in de beurskoers die nog altijd kort boven het dieptepunt staat.
27 December 2023
ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Veevoerconcern ForFarmers heeft in derde kwartaal minder voer verkocht ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Toch hanteert het bedrijft een tamelijk optimistische toon in het persbericht, gezien het financiële resultaat wel verbeteringen laat zien. Daarbij is de voerafzet niet verder gedaald vergeleken met een kwartaal eerder.
3 November 2023
ForFarmers

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

ForFarmers heeft van de mededingsautoriteiten groen licht gekregen voor de verkoop van de Belgische activiteiten aan Arvesta. Dit is vast een opluchting voor het voerbedrijf, gezien de Britse karteldienst vorig jaar spelbreker was bij een voorgenomen fusie.  
29 September 2023
Roeland Tjebbes

Nieuws Voer

CFO ForFarmers maakt verrassende transfer

ForFarmers heeft bekendgemaakt dat CFO Roeland Tjebbes het beursgenoteerde voerbedrijf eind dit jaar gaat verlaten. Tjebbes gaat in het nieuwe jaar aan de slag bij Kramp, een groothandel in agrarische onderdelen. Het aangekondigde vertrek van Tjebbes komt op een verrassend moment. 
31 Augustus 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden