Bedrijfsnieuws ForFarmers

Roeland Tjebbes

Nieuws Voer

CFO ForFarmers maakt verrassende transfer

ForFarmers heeft bekendgemaakt dat CFO Roeland Tjebbes het beursgenoteerde voerbedrijf eind dit jaar gaat verlaten. Tjebbes gaat in het nieuwe jaar aan de slag bij Kramp, een groothandel in agrarische onderdelen. Het aangekondigde vertrek van Tjebbes komt op een verrassend moment. 
31 Augustus 2023
ForFarmers FrieslandCampina Vion

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Wanneer we de resultaten van de grootste slachter, melkverwerker en voerleverancier in ons land naast elkaar leggen, dan valt op dat die alles behalve rooskleurig zijn. Het betreft Vion, FrieslandCampina en ForFarmers; drie agroreuzen die ieder afzonderlijk hard worden geraakt door de krimp van de veestapel en zodoende noodgedwongen moeten reorganiseren. Daarbij speelt ook de krimpende Duitse markt een negatieve rol in de resultaten. Tevens valt op dat kleinere branchegenoten in het voer, vlees en de zuivel ogenschijnlijk minder vatbaar zijn voor de teruglopende dieraantallen. Hoge bomen vangen veel wind.
30 Augustus 2023
ForFarmers

Achtergrond Financieel

ForFarmers rekent met strategie weer op groei

De resultaten over het eerste halfjaar van 2023 zijn voor ForFarmers niet om over naar huis te schrijven: een pittige daling van de voerafzet en een forse winstval. Topman Pieter Wolleswinkel (links op de foto) heeft echter het volste vertrouwen in de nieuwe strategie die het beursgenoteerde voerconcern heeft doorgevoerd. 'We willen een leidende positie op de markt behouden met goed voer tegen een scherpe prijs.'
10 Augustus 2023
ForFarmers

Nieuws Financieel

Prijzenslag op voermarkt fnuikend voor ForFarmers

De hevig prijsconcurrentie op de voermarkt in Noordwest-Europa heeft in de eerste zes maanden van dit jaar fnuikend uitgepakt voor ForFarmers. Het beursgenoteerde voerconcern met het hoofdkantoor in Lochem, zag afzet van voeders met 4,8% krimpen en de onderliggende winst met 74,3% dalen. Door incidentele lasten komt ForFarmers uit op een verlies van €12,8 miljoen.
10 Augustus 2023
ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers vervult wens met overname in Polen

ForFarmers gaat uitbreiden op de Poolse voermarkt met de overname van Piast. Daarmee wordt naar eigen zeggen de positie in de vleeskuikensector versterkt en met 410.000 ton uitgebreid. Een lang gekoesterde wens gaat hiermee in vervulling.  
25 Juli 2023
ForFarmers

Nieuws Voer

ForFarmers trekt bijna 6 miljoen eigen aandelen in

ForFarmers kondigt aan bijna zes miljoen aandelen in te trekken. Deze aandelen heeft het veevoerconcern ingekocht tijdens het inkoopprogramma dat in 2021 werd opgestart en vervolgens in 2022 vroegtijdig werd stopgezet, toen er werkkapitaal nodig was om de snel gestegen grondstofprijzen te kunnen opvangen.  
27 Juni 2023
ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers gaat scherper op de kosten letten

De resultaten van ForFarmers in het eerste kwartaal staan opnieuw in het teken van volumekrimp. Om het rendement te bewaken, is ForFarmers daarom recent een reorganisatie gestart. Concrete kostenreductiegetallen worden daarbij niet genoemd.
4 Mei 2023
brok brokken varkensvoer

Nieuws Voer

Leden FromFarmers zien nabetaling tegemoet

Leden van de coöperatie FromFarmers, de grootste aandeelhouder van het beursgenoteerde voerbedrijf ForFarmers, krijgen over het afgelopen jaar €3,17 per benut voerequivalent uitgekeerd.
20 April 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox