Bedrijfsnieuws ForFarmers

ForFarmers

Interview Wolleswinkel & Tjebbes

ForFarmers: deur open voor stap buiten Europa

Groen en groei is volgens de directie van ForFarmers geen tegenstelling. En de zoektocht naar nieuwe markten is geen gesloten boek. 'In principe is geen land te ver. Wel is het zo dat we zorgvuldig rondkijken en geen overhaaste stappen zetten. In tegenstelling tot de eerder geformuleerde ambities is het toetreden tot nieuwe markten geen doel op zich meer', reageren en COO Pieter Wolleswinkel CFO Roeland Tjebbes op de herziene strategie van het beursgenoteerde veevoerconcern. 
17 November 2022
ForFarmers

Nieuws Herziene strategie

ForFarmers verlegt focus van groei naar vergroenen

Toen ForFarmers in 2020 met een nieuwe strategie kwam, had de directie vast niet kunnen bevroeden dat die twee jaar later weer moest worden herzien. De – naar eigen zeggen – snel veranderende marktomstandigheden en tegenslag in de resultaten vroegen om tweede versie. Waar eerst de focus op groei lag, heeft het beursgenoteerde veevoerconcern nu nadrukkelijk aandacht voor vergroenen.
17 November 2022
Theo Spierings

Achtergrond Theo Spierings

ForFarmers haalt Louis van Gaal van de zuivel in huis

Toen Frank de Boer vorig jaar bij Oranje het veld moest ruimen, kwam de KNVB bij zwaargewicht Louis van Gaal uit die al lang met pensioen was. Jongere opvolgers waren er niet, of niet geschikt. De tijdelijke aanstelling van Theo Spierings (58) als topman van ForFarmers heeft hier wel wat van weg. Spierings werd in het verleden ook wel de 'Louis van Gaal van de zuivel' genoemd. Hoewel Spierings nog niet met pensioen was, is zijn aantreden een opmerkelijke comeback te noemen. Toch zouden ForFarmers en Spierings weleens verrassend goed bij elkaar kunnen passen.
15 November 2022
Theo Spierings

Nieuws Benoeming

Theo Spierings de nieuwe topman van ForFarmers

ForFarmers trekt zwaargewicht Theo Spierings aan als CEO om het schip weer op koers te krijgen. Spierings, als voormalig topman van FrieslandCampina en Fonterra een goede bekende in met name de melkveehouderij, begint officieel per 1 januari 2023. Hij volgt de zieke Chris Deen op.
15 November 2022
ForFarmers

Nieuws Beurs

ForFarmers stopt definitief met inkoop eigen aandelen

In toelichting op de kwartaalcijfers heeft ForFarmers aangegeven definitief een streep te zetten door het inkoopprogramma van eigen aandelen. In het voorjaar werd dit al opgeschort toen de grondstofprijzen snel stegen door de oorlog in Oekraïne en werkkapitaal in de onderneming geboden was.
2 November 2022
ForFarmers

Nieuws Kwartaalcijfers

Stuurloos ForFarmers in zwaar vaarwater

ForFarmers heeft in het derde kwartaal wederom teleurstellend gepresteerd. De afzet van mengvoer slonk met bijna 10%, terwijl de Ebitda eveneens een behoorlijke teruggang liet zien. De hogere kosten konden niet volledig doorberekend worden naar de klanten, zo is de lezing van het beursgenoteerde veevoerconcern dat momenteel zonder CEO zit. 
1 November 2022
ForFarmers

Nieuws Management

ForFarmers moet weer op zoek naar nieuwe CEO

Chris Deen stopt definitief als CEO bij ForFarmers. Hij legde vorige maand al voorlopig zijn werk neer wegens gezondheidsredenen en stopt nu definitief om zich te kunnen richten op zijn herstel. Voor ForFarmers is dit een tegenvaller.
19 Oktober 2022
ForFarmers

Achtergrond Strategie

ForFarmers houdt kaarten nog even tegen de borst

De nieuwe strategie van ForFarmers laat nog even op zich wachten. Aanvankelijk meldde het veevoerconcern kort na de zomer de kaarten op tafel te leggen, dat wordt nu half november. Een tegenvaller daarbij is dat ze het moeten stellen zonder de pas aangetreden topman Chris Deen die door ziekte voorlopig afwezig is.
24 September 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief