De Heus

Nieuws Jaarcijfers 2021

De Heus voert winst in thuismarkt stevig op

5 Mei 2022 - Redactie Boerenbusiness

Veevoerconcern De Heus kan succesvol terugkijken op 2021, waarbij zowel de omzet als de winst een flinke toename laten zien. Op de Nederlandse thuismarkt althans, het groepsresultaat is nog niet bekend.

Hoewel het imperium van De Heus ver buiten de eigen landsgrenzen reikt, haalt De Heus nog altijd ongeveer een derde van de omzet in Nederland. Die steeg vorig jaar met ruim een kwart tot €1,38 miljard. De nettowinst steeg zelfs met ruim 30% tot €23,3 miljoen. De afgelopen jaren waren de activiteiten buiten Nederland verhoudingsgewijs winstgevender dan in eigen land. In 2020 behaalde het voerconcern een winst van €125 miljoen uit een omzet van €3,2 miljard. 

Hoge grondstofprijzen 
Waar de concurrentie kampt met teruglopende resultaten, heeft De Heus dus nog altijd de wind in de zeilen. De krimp van de veestapel of de hogere energieprijzen hadden vorig jaar geen negatieve invloed op de resultaten, evenals het effect van de gestegen grondstofprijzen. Hoewel door de oorlog in Oekraïne de granen- en gasprijzen pas echt door het dak zijn geschoten, waren de prijzen toen ook al niet mals. 

Vorig jaar oktober rondde De Heus de overname van Coppens af. Ook werd een belang van 20% genomen in het Belgische Plumeco. Gezamenlijk investeerde De Heus hiervoor €30,6 miljoen, zo staat opgetekend in het jaarverslag. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Voer

Koen en Co de Heus stoppen als CEO bij familiebedrijf

Nieuws Jaarcijfers 2022

Veevoerbedrijf De Heus ziet omzet exploderen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden