shutterstock

Nieuws Stikstof

Provincies vallen Hoekstra bij om tijdspad stikstof

22 Augustus 2022 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

Diverse provincies zijn het eens met CDA-leider Wopke Hoekstra, dat het jaar 2030 niet heilig moet zijn als het gaat om het bereiken van de afgesproken stikstofreductie. Er zijn vragen over zowel doelen als middelen.

Dit heeft 'onafhankelijk gespreksleider' Johan Remkes gezegd na afloop van gesprekken met provinciale bestuurders.  Volgens deze bestuurders zijn er nog te veel onduidelijkheden in de kabinetsvoorstellen om snel verder te kunnen gaan en gebiedsgericht beleid te kunnen vaststellen.

Over de Kritische Depositiewaarde (KDW), waaraan de stikstofgevoeligheid van natuurgebieden wordt afgemeten, lijkt weinig gezegd, terwijl dit ook een helder punt was dat Hoekstra aan de orde heeft gesteld. In het overleg kwamen ook andere zaken aan de orde, zoals de ammoniak uit zee. Edward Stigter, Groen Links-gedeputeerde in Noord-Holland en woordvoerder namens het Interprovinciaal Overleg (IPO), zei dat het voor kustprovincies lastig is om plannen te maken nu er nog veel onduidelijkheid is over deze emissiebron, zo meldt de Telegraaf.

Niet letterlijk gehouden aan regeerakkoord
Premier Mark Rutte heeft bevestigd dat niet iedereen in de provincie en bij natuurorganisaties zich letterlijk gehouden voelt aan de afspraken in het regeerakkoord. Ook de waterschappen zijn aangeschoven bij Remkes. Zij benadrukten vooral hun zorg over de waterkwaliteit en de klimaatbestendigheid van de Nederlandse waterhuishouding. Ook op dat punt is er volgens hen veel werk aan de winkel.

Naar aanleiding van Hoekstra's uitspraken vindt naar verwachting morgen (dinsdag) een spoeddebat plaats in de Tweede Kamer. Dit debat is vorige week aangevraagd door PVV-leider Geert Wilders. Diverse parlementaire journalisten hebben de uitspraken van Hoekstra betiteld als een bom onder het kabinet, omdat het de coalitie-afspraken zou schenden. Morgen moet blijken hoe serieus de overige coalitiepartners de draai van het CDA nemen. Ook in de VVD en de ChristenUnie is er veel verdeeldheid over het stikstofbeleid.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
Abonnee
Dorus 22 Augustus 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10900208/provincies-vallen-hoekstra-bij-om-tijdspad-stikstof]Provincies vallen Hoekstra bij om tijdspad stikstof[/url]
https://www.nu.nl/stikstof/6219064/wetenschappers-in-brandbrief-genoeg-kennis-om-stikstofcrisis-nu-aan-te-pakken.html
Stemvee 22 Augustus 2022
Het werkelijk tijdspad was Cultuurgenocide, plaats maken voor nieuwkomers.

De wolven van de VVD gaan door, schitterend wat de natuur ons aan verkozen zielloosheid demonstreert:

https://www.nieuweoogst.nl/nieuws/2022/03/16/melkveebedrijf-verkoopt-alle-schapen-na-wolvenaanval
schoenmakers 25 Augustus 2022
Als ik de stemming vandaag zie, is het cda, nog gewoon corrupt, net als de andere 3, totaal nergens respect voor, enkel voor een totale vernietiging van de nederlandse samenleving, hoe ziek kun je zijn, om je daarvoor te lenen, dit is nog nooit in de geschiedenis voortgekomen, moedwillig de hele samenleving naar de knoppen helpen, hoe ziek kun je zijn
Abonnee
Tijdbom 26 Augustus 2022
Wat komt er van Nederland nog terecht? Niets, Nederland is de weg totaal kwijt. Artsen zonder grenzen moeten bij asiel Ter Apel de zaak recht gaan zetten. Gemeenteraden niet meer nodig . Kabinet neemt die plaats in.
Remkes moet de N crisis bezweren. Straks nog iemand om de toeslag affaire verder te helpen afronden,en ze gaan maar verder (denken ze,want einde lijkt nabij te zijn. 1 lichtpuntje: Kaag op sterven na dood bij het Hoekstra debat,volgende dag springlevend. Er gebeuren toch nog mirakels. Voor het N probleem misschien ook nog hoop.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Succesje Adema met rouwrandje veehouderij

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden