Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Andela Techniek finalist Agribusiness Award 2022

27 Oktober 2022

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Andela Techniek als eerste genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft de Robot Weeder ARW-912 voor de Award aangemeld.

De machine is een volledig gerobotiseerde en autonoom rijdende wiedmachine. Hij kan in verschillende gewassen en veldomstandigheden de onkruiden in de rij door middel van een algoritme detecteren en verwijderen. Volgens Andela kan de machine het grootste deel van de wiedwerkzaamheden overnemen en hij is 24/7 operationeel. 

In een toelichting laat de vakjury weten: "Deze wiedmachine is een praktische innovatie met echte impact. Een heel mooi voorbeeld van precisielandbouw, dat zal leiden tot minder inzet van arbeid en gewasbeschermingsmiddelen. De marktpotentie is enorm, ook internationaal. Kortom, een innovatie zoals iedereen die graag ziet. Proficiat met jullie nominatie!"

De genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zichzelf en hun innovatie de komende weken verder voor op Boerenbusiness.

3 kanshebbers
De tweede genomineerde wordt om 12.00 uur op deze plek bekendgemaakt, om 14.00 uur komt de derde en laatste genomineerden van 2022 erbij.

Het is nu aan de finalisten om de presentatie voor de vakjury op 3 november voor te bereiden.  Op 24 november wordt tijdens een besloten event de Agribusiness Award 2022 uitgereikt. Dan zal bekend worden welke nominatie naar huis gaat met een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde en een vervolgtraject, aangeboden door ABN Amro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Innoveren heeft altijd zin, ook in onzekere tijd'

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Als je bij genomineerden zit, ben je al een winnaar'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox