Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Piglets Treatment System finalist Award 2022

27 Oktober 2022

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Piglets Treatment System als tweede genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft zijn Health System voor de Award aangemeld.

Het Health System is een modulair (digitaal) stalsysteem waarin het varken centraal staat. Het systeem biedt een oplossing op individueel dierniveau voor het toedienen en registreren van vaccins, antibiotica, gezondheidsmonitoring en dierwelzijn. Met een Health Injector, RFID-oormerken, datatransfer-systeem in de slachterijen en Health System Cloud Solutions zorgt het bedrijf voor een gesloten medicatie administratie.

In een toelichting laat de vakjury weten: "Een praktische innovatie, met als kern een waterdichte administratie van medicatie op individueel dierniveau en een unieke koppeling met gegevens uit de hele keten. Daarbij wordt samengewerkt met sterke partijen in de markt. Heel mooi is ook dat het eerste op basis van dit systeem gegarandeerde antibioticavrije vleesconcept inmiddels in de supermarkt ligt. Kortom, een systeem met vele mogelijkheden. Proficiat met jullie nominatie!"

De genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zichzelf en hun innovatie de komende weken verder voor op Boerenbusiness.

3 kanshebbers
De derde en laatste genomineerde wordt om 14.00 uur op deze plek bekend gemaakt.
Het is nu aan de finalisten om de presentatie voor de vakjury op 3 november voor te bereiden. Op 24 november wordt tijdens een besloten event de Agribusiness Award 2022 uitgereikt. Dan zal bekend worden welke nominatie naar huis gaat met een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde en een vervolgtraject, aangeboden door ABN Amro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Innoveren heeft altijd zin, ook in onzekere tijd'

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Als je bij genomineerden zit, ben je al een winnaar'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox