Eigen foto

Boerenbusiness Agribusiness Award

Kamps de Wild derde finalist Award

27 Oktober 2022 - Redactie Boerenbusiness

De jury van de Agribusiness Award heeft dit jaar drie bedrijven met hun product of dienst genomineerd. Boerenbusiness feliciteert Kamps de Wild als derde en laatste genomineerde voor de Agribusiness Award 2022. Het bedrijf heeft zijn product Nucrop voor de Award aangemeld.

Nucrop is een non-chemisch systeem dat geschikt is voor loofdoding in de aardappelen of het bestrijden van onkruid en groenbemesters. Hierbij wordt geen chemie maar een geleidingsvloeistof gebruikt wat de effectiviteit van de elektrificatie verhoogd. Hiermee wil Kamps de Wild de huidige systemen zoals spuiten, looftrekken, loofklappen en loofbranden vervangen. Daarnaast is de afrijping van aardappelen met het systeem beter te sturen, met als resultaat een betere kwaliteit van de aardappelen en een passende maatsortering.

In een toelichting laat de vakjury weten: "Een mooie en milieuvriendelijke innovatie voor loofdoding in aardappelen met in de komende jaren ook mogelijkheden voor andere gewassen. Echt een gat in de markt, want het aantal toegelaten groene middelen is nog uiterst beperkt. De jury heeft dan ook hoge verwachtingen van deze innovatie. Proficiat met jullie nominatie!"

De genomineerden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award stellen zichzelf en hun innovatie de komende weken verder voor op Boerenbusiness.

3 kanshebbers
Met de nominatie van Kamps de Wild, Andela Techniek en Piglet Treatment System zijn de drie finalisten van 2022 bekend.

Het is nu aan de finalisten om de presentatie voor de vakjury op 3 november voor te bereiden. Op 24 november wordt tijdens een besloten event de Agribusiness Award 2022 uitgereikt. Dan zal bekend worden welke nominatie naar huis gaat met een cheque ter waarde van €6.500 aan mediawaarde en een vervolgtraject, aangeboden door ABN Amro.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Agribusiness Award

Hoe de melkboer van vroeger Picnic inspireerde

Nieuws Agribusiness Award

BBLeap wint Agribusiness Award 2023

BB TV Harm Ypma

Mestverrijker helpt veehouder vergroenen

BB TV Rieks Smook

'Gras is in potentie een volwaardig eiwitgewas'

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox