Nieuws stikstof

Overijssel gaat handhaven bij PAS-melders

4 November 2022 - Klaas van der Horst - 2 reacties

De provincie Overijssel gaat handhaven bij ongeveer vijftig PAS-melders en Interimmers. Dit bevestigt een woordvoerder van de provincie. Deze zegt geen andere keuze te hebben na een aantal toegewezen handhavingsverzoeken door coöperatie MOB.

Genoemd aantal is veel groter dan wat minister Van der Wal eerder deze week antwoordde op vragen van Tweede Kamerlid Van Haga.

De provincie handhaaft naar eigen zeggen met tegenzin, maar meent dat er nu geen andere keuze meer is. Jarenlang heeft ze vergeefs gewacht op toezeggingen van het kabinet om een oplossing te vinden voor de groep PAS-melders en Interimmers, maar daar is tot nog toe niets van terecht gekomen.
In de voorbije tijd is de provincie met 12 ondernemers het gesprek gestart naar aanleiding van een handhavingstraject. Daarbij is voor 9 van de 12 bedrijven een oplossing gevonden, doordat de bedrijfssituatie nader is geanalyseerd of de bedrijfsvoering zodanig is aangepast dat er langer sprake van een overtreding. Bij 3 bedrijven is nog geen oplossing gevonden en is een last onder dwangsom opgelegd. Die beloopt in een enkel geval meer dan €100.00. Deze wordt verbeurd als na 4 tot 6 maanden nog steeds sprake is van een overtreding. 
De provincie zegt niet anders te kunnen dan een dwangsom opleggen.
Hoe de situatie is met de andere 38 tot 40 bedrijven, is niet helder.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
Zeeuw 5 November 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10901452/overijssel-gaat-handhaven-bij-pas-melders]Overijssel gaat handhaven bij PAS-melders[/url]
Dat betekent dat er voor de regio LTO en FDF werk aan de wiinkel is. Snel vaststellen waar het nu om gaat , welke berekeningen liggen er, wil misschien iemand in de regio stoppen. Waarschuw de provincie dat handhaven met bedragen bovende € 100,- niet acceptabel zijn en dat zij zelf met een oplossing voor deze bedrijven en regio met acceptabele voorstellen moeten komen . Bijv nieuwe beoordeling van de regio-norm voor staat van de natuur. LTO Noord kan hierbij wel helpen. Hiermee kan MOB en het ongeschoren-advocaten team buitenspel worden gezet. Gebruik ook de bevindingen van TNO en de grote onnauwkeurigheid in de metingen en omzetting naar KDW voor NH3 !
Abonnee
Zeeuw 7 November 2022
Nieuw in de rechtspraak is :
dat Gemeenten en Provincies mogen gedogen als er redelijkerwijs kan worden aangenomen dat een aanvraag met goede juridische onderbouwing in actie is gezet en naar verwachting zal leiden tot goedkeuring cq het verlenen van vergunning.
Dit systeem is vergelijkbaar met de aanvraag tot handhaving van MOB op grond van hun verwachting dat voort duren van de vergunning leidt tot schade aan de natuur!
Zij hoeven niet aan te tonen hoeveel en dat is absurd!
Dus zorg dat de Provincie in blijde verwachting wordt gebracht!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionair verder met stikstof en klimaatbeleid

Achtergrond Stikfstofstemming

De boze blanke mannen zitten opeens links

Achtergrond Stikstofstemming

Stikstof lager op ladder kiezer, maar niet echt

Achtergrond stikstofstemming

Timmermans bindt thuis in en schaadt zijn imago

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox