Agrifoto

Nieuws Stikstof

CDA Brabant wil ook latere deadline stalaanpassing

15 December 2022 - Klaas van der Horst - 3 reacties

Noord-Brabant moet veehouders niet alleen meer tijd geven om een nieuwe stalvergunning aan vragen. Ook de datum tot wanneer stalaanpassingen gedaan kunnen worden, moet opschuiven. Dit vindt CDA-statenlid Tanja van de Ven.

Zij zal vrijdag 16 december daarom een motie indienen om de deadline mee te laten schuiven. Ze doet dit omdat Gedeputeerde Staten eerder deze week bekendmaakten dat alleen het tijdvak voor het indienen van een vergunning wordt opgerekt.

Geen vergunning vragen die je toch niet krijgt
Van de Ven vindt dit vreemd en ook onlogisch. "Er moet eerst duidelijkheid en perspectief zijn. Wat heb je aan meer tijd voor het aanvragen van een vergunning als je weet dat je die toch niet krijgt? Daarom willen wij Gedeputeerde Staten een handje helpen en vragen om ook meer tijd voor het aanpassen van de stal zelf. Dat is toch niet meer dan logisch?"

Geen RAV-code, geen handreiking
Ondanks het gebrek aan duidelijkheid voorziet Van de Ven wel een spannend debat in de staten. De stalaanpassingen zijn een beladen onderwerp. Bovendien is het CDA mede onderdeel van de provinciale coalitie, maar de politiek kan volgens haar ook niet het onmogelijke eisen. "Er is nog geen RAV-code waarmee ondernemers aan de wet kunnen voldoen, er is nog geen handreiking, er is nog niets." 
Veehouders zijn volgens Van de Ven best bereid om hun belangen in balans te brengen met die van natuur en milieu, maar dat gaat niet als straks slechts 4 maanden overblijven voor de feitelijke stalaanpassingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
Abonnee
jan 15 December 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/artikel/10902082/cda-brabant-wil-ook-latere-deadline-stalaanpassing]CDA Brabant wil ook latere deadline stalaanpassing [/url]
cda cda cda cda
zelfde als bla bla bla bla

doe wat
Abonnee
petatje 15 December 2022
Eerst de zaak verkloten, en nu ze nattigheid voelen onder hun pluche, de koe opnieuw laten dekken, de put en het kalf zijn al niet meer te vinden. Ja de verkiezingen komen er aan, maar voor die tijd is het kalf nog niet ter wereld! Ga maar al voor functie elders mevr.vdv.
Abonnee
Zeeuw 18 December 2022
Geen duidelijk RAV code dus ook geen aanpassingen , dan heb je ook geen termijnen nodig. Verkiezingen zijn wel geregeld dus : juiste partij stemmen!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Achtergrond Stikstofstemming

Vreemde Haagse vogels en regeergrage ambtenaren

Achtergrond Stikstofstemming

De les van de trage vorming van de ministersploeg

Achtergrond Stikstofstemming

Herwaardering voor oud-minister in nadagen Rutte 4

Achtergrond Stikstofstemming

‘Dom en ongewenst’ kabinet kruipt naar startblok

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden