Sheila Fitzgerald / Shutterstock.com

Nieuws Handelsmissie

Landbouwsector VS ziet afzetkansen in Nederland

16 Januari 2023

Het Amerikaans landbouwministerie (USDA) komt in april op handelsmissie naar Nederland. De Amerikanen zien in ons land afzetkansen voor onder meer zuivel, rundvlees en granen. Daarbij wordt Rotterdam gezien als de ideale toegangsport voor het Europese achterland.

De handelsmissie vindt plaats van maandag 17 tot en met donderdag 20 april. De exacte inhoud van het programma is nog niet bekend. De insteek van de missie is het onderzoeken van exportmogelijkheden voor Amerikaanse landbouwproducten als rundvlees, granen, zuivel en peulvruchten.

Het USDA noemt Nederland een volwassen afzetmarkt met veel professionele voedselimporteurs, handelaren, verwerkers en distributeurs. Daarbij vindt het USDA de Rotterdamse haven interessant, want dat is een toegangsport tot andere afzetmarkten in de Europese Unie.

Het is niet zo dat de Amerikaanse landbouwexport naar Nederland nu nog in de kinderschoenen staat. In 2021 exporteerde de VS voor $3,4 miljard aan landbouwgoederen (inclusief bosbouwproducten) naar Nederland. Daarmee is ons land voor de VS de tiende belangrijkste afzetmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

Zuivelexport
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Melk

Concurrerend Europa rijdt zuivelexport VS in de wielen

Nieuws melk

MOB richt pijlen op yoghurtfabriek Hoogeveen

Nieuws melk

Zuivelhandel Hoogwegt ziet winst verdubbelen

Nieuws melk

In 2023 fractie minder melk, iets meer export

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox