Zuivelexport

weipoeder

Nieuws Zuivelbusiness

Wei weer topscorer van Amerikaanse zuivelexport

De Amerikaanse zuivelexport is in september met netto 7% gegroeid. Vooral dankzij wei en lactose. De export van melkpoeder bleef achter en daalde voor de tiende maand op rij. In beide gevallen was het oorzaak China.
7 November 2022
export frau antje

Opinie Krijn J. Poppe

Verkeerd denken achter de kritiek op exportpositie

Het is wel begrijpelijk dat sommigen achteloos de exportgerichtheid van de Nederlandse food- en agrisector bekritiseren, schrijft Krijn Poppe, terwijl ze de productieomvang bedoelen. Toch zit er een verkeerd denken achter.
5 Oktober 2022
export logistiek Rotterdam containers

Nieuws Zuivel Business

Sterk herstel zuivelexport Verenigde Staten

De Amerikaanse zuivelexport is in juli sterk aangetrokken, vooral naar Azië, en herstelt daarmee van de terugval die tot en met afgelopen voorjaar plaatsvond. Weipoeder, lactose en ook kaas deden het heel goed. De export van melkpoeders blijft nog wel tegenvallen, net als die van de hogere WPC's.
22 September 2022
boter boterproductie

Opinie Robert Schorsij

Hoe de Nederlandse zuivelvoorraad is gedaald

De Nederlandse melkproductie heeft zwaar onder druk gestaan in de eerste helft van 2022. Tot en met juni was de productie 102,4 miljoen kilo lager dan in dezelfde periode 2021. Wat betekent dit voor de zuivelvoorraden?
16 September 2022
kaas

Analyse Zuivelexportcijfers

Nederland ziet zuivelexport slinken, maar baten stijgen

In de eerste helft van dit jaar zagen Europese landen de zuivelexportcijfers slinken. Ook Nederland ontsnapt hier niet aan. Vooral de melkpoederexportcijfers staan onder druk. Verder valt op dat China veel minder product uit Europa importeert.
29 Augustus 2022
koeien

Nieuws Zuivel in Cijfers

Stikstofonzekerheid drukt Nederlandse melkproductie

Driekwart van de zuivelproducten die vorig jaar in Nederland zijn geproduceerd, zijn binnen de Eurozone geconsumeerd. Dit blijkt uit vorige week gepubliceerde cijfers van branchevereniging ZuivelNL over 2021. De cijfers laten zien dat de melkproductie in Nederland onder druk staat, onder andere als gevolg van de stikstofonzekerheid.
11 Juli 2022
Brussel Europese Commissie

Nieuws Handelsverdrag

EU Zuivelsector kraakt deal met Nieuw-Zeeland

De Europese Commissie en Nieuw-Zeeland hebben vorig week een handelsverdrag ondertekend. Binnen de politieke gelederen is veel enthousiasme en wordt gesproken over een historische deal. De Europese zuivelsector is minder enthousiast.
4 Juli 2022
export containers

Nieuws Export

Zuivelsector VS boekt exportrecord in 2021

Voor het tweede opeenvolgende jaar heeft de Amerikaanse zuivelsector een exportrecord geboekt. De volumegroei in 2021 kan gezien worden als een knappe prestatie, gezien de logistieke strubbelingen in de keten.
9 Februari 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief