Zuivelexport

zuivel supermarkt rusland zuivelconsumptie

Nieuws Melk

Rusland voert zuivelexport gestaag op

Rusland voert de export van zuivelproducten gestaag op, met name van melkpoeder. In 2023 is daarvan bijna 20.000 ton geëxporteerd. Daarbij worden ook steeds verderaf liggende markten bereikt, zoals Egypte en Algerije.
2 April 2024
zuivel zuivelverwerking

Analyse Melk

Melkveehouder wacht met verwerker grote keuzes

Door de verwachte daling van de melkproductie staan melkveehouders en zuivelfabrieken voor grote keuzes. Ze moeten investeren in duurzaamheid en dierenwelzijn, maar ook een markt vinden voor hun duurder wordende producten. Voor (blijvende) melkveehouders pakt dit misschien niet eens zo slecht uit.
4 Maart 2024
koeien Verenigde Staten

Nieuws melk

Kaas en WPC lichtpuntjes in zwakke zuivelexport VS

De Amerikaanse zuivelexport over 2023 pakt aanzienlijk lager uit dan die over 2022, zo meldt zuivelexportbureau USDEC. De organisatie heeft nog geen data over heel 2023, maar baseert zich op de cijfers tot en met november.
25 Januari 2024
canada

Nieuws melk

Canada houdt melkinvasie uit VS tegen

Canada heeft een overwinning gescoord in een al langer lopend handelsgeschil met de Verenigde Staten. Een panel bij het in 2020 afgesloten Noord-Amerikaanse vrijhandelsverdrag gaf het land gelijk in zijn verzet tegen snelle toelating van meer Amerikaanse importen.
29 November 2023
Albert de Groot Joep Rats

Interview De Groot en Rats

Harder op de trom slaan voor belang zuivelsector

Met een nieuwe voorzitter én nieuwe directeur is de Nederlandse Zuivel Organisatie (NZO) goed geschoeid om de grote uitdagingen waar ze voor staan op te pakken. Dat de uitdagingen in tijden van de voortdurende stikstofdiscussie groot zijn, valt natuurlijk niet te ontkennen. Een van de aspecten waar de branchevereniging voor pleit, is behoud van voldoende schaal. Hierin wil de NZO nadrukkelijk wegblijven van uit de lucht gegrepen cijfers en getallen. 'De discussie moet op basis van feiten gevoerd worden.'
10 Oktober 2023
zuivel slagroom

Nieuws Melk

Winst zuiveltrader Numidia krijgt flinke boost

Zuivelhandelaar Numidia kan tevreden terugkijken op de winstontwikkeling in 2022 die bijna vijf keer over de kop ging. Dit blijkt uit de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel die recent zijn gedeponeerd. De omzetgroei blijft wel wat achter, in vergelijking met branchegenoten Hoogwegt en Interfood. De nettowinstmarge daarentegen is wel aanzienlijk beter. 
26 September 2023

BB TV Richard Scheper

Chinese zuivelvraag wordt niet meer wat het was

Volgens Rabobank is het wachten tot de pijn in de zuivelketen wegtrekt. Hoewel de markt recent nog onder druk stond, is analist Richard Scheper niet pessimistisch over de markverwachtingen voor volgend jaar. Waarom dat zo is, legt hij uit in dit interview. Ook gaat hij in op de economische situatie in China en wat dit betekent voor de exportkansen. 'De Chinese zuivelvraag komt structureel op een lager niveau te liggen.'
20 September 2023
export containers

Nieuws Zuivelbusiness

VS ziet weipoederafzet in China bijna halveren

De zwakke economische situatie in China heeft behoorlijke gevolgen voor de Amerikaanse zuivelexport. In juli zakt de export van weipoeder tot het laagste niveau in achttien maanden. Niet alleen wei, maar ook de afzet van andere fabricaten staat onder druk. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse exportfederatie van zuivel (USDEC).
12 September 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden