Zuivelexport

zuivel slagroom

Nieuws Melk

Winst zuiveltrader Numidia krijgt flinke boost

Zuivelhandelaar Numidia kan tevreden terugkijken op de winstontwikkeling in 2022 die bijna vijf keer over de kop ging. Dit blijkt uit de jaarcijfers bij de Kamer van Koophandel die recent zijn gedeponeerd. De omzetgroei blijft wel wat achter, in vergelijking met branchegenoten Hoogwegt en Interfood. De nettowinstmarge daarentegen is wel aanzienlijk beter. 
Gisteren 11:40 uur

BB TV Richard Scheper

Chinese zuivelvraag wordt niet meer wat het was

Volgens Rabobank is het wachten tot de pijn in de zuivelketen wegtrekt. Hoewel de markt recent nog onder druk stond, is analist Richard Scheper niet pessimistisch over de markverwachtingen voor volgend jaar. Waarom dat zo is, legt hij uit in dit interview. Ook gaat hij in op de economische situatie in China en wat dit betekent voor de exportkansen. 'De Chinese zuivelvraag komt structureel op een lager niveau te liggen.'
20 September 2023
export containers

Nieuws Zuivelbusiness

VS ziet weipoederafzet in China bijna halveren

De zwakke economische situatie in China heeft behoorlijke gevolgen voor de Amerikaanse zuivelexport. In juli zakt de export van weipoeder tot het laagste niveau in achttien maanden. Niet alleen wei, maar ook de afzet van andere fabricaten staat onder druk. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse exportfederatie van zuivel (USDEC).
12 September 2023
zuivel Fage

Nieuws Melk

Yoghurtmaker Fage staat er een stuk beter voor

Griekse yoghurtmaker Fage heeft de winst over het eerste halfjaar van 2023 zijn exploderen. Na belasting steeg die met 450%. De omzet ging ook omhoog, maar in een veel kalmer tempo. Fage is vooral actief in de Verenigde Staten, Griekenland en het Verenigd Koninkrijk en wil bouwen in Nederland.
29 Augustus 2023
kaas

Nieuws Melk

Nederland importeert fors meer zuivel uit EU

De Nederlandse import van zuivelproducten is in 2022 sterk gestegen. Dat blijkt uit een terugblik op de zuivelmarkt van ZuivelNL. Zowel in volume als in waarde steeg de invoer van kaas, melk, room en weiproducten. Hierdoor kwam het zuivelhandelsoverschot in 2022 flink hoger uit dan het jaar ervoor.
24 Juli 2023
export logistiek Rotterdam containers

Nieuws Agribusiness

Waarde Europese export foodproducten stijgt sterk

De Europese agrifood-export is in het eerste kwartaal van dit jaar met 13% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en uitgekomen op een totale waarde van €58,2 miljard. De export van graan- en meelproducten steeg het sterkst.
29 Juni 2023
china tarwe - agri graan - agri

Nieuws melk

Chinese zuivelregio's krijgen dreun van droogte

China wordt al vele maanden gemist als grote koper op de mondiale zuivelmarkt, maar aanhoudende droogte gecombineerd met extreme hitte teistert de Chinese melkveehouderijgebieden. Dit krijgt steeds meer gevolgen voor de productie.
27 Juni 2023
koeien Verenigde Staten

Analyse Melk

Melkdumpingen en snel dalende zuivelexport in VS

De Amerikaanse zuivelexportcijfers vertoonde al haarscheurtjes en laat over april een flinke teruggang zien. Dit blijkt uit cijfers van de Amerikaanse zuivelexportfederatie (USDEC). Naast dat de zuivelexport stagneert, kampen delen van de Midwest met een melkoverschot en dat noopt soms tot het dumpen van melk.
12 Juni 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox