Zuivelexport

zuivel supermarkt Duitsland zuivelconsumptie

Nieuws zuivel

Duitse zuivel verdeeld over herkomstmarkering

De Duitse zuivelindustrie is tegen een verplichte herkomstmarkering van melkproducten, ook gaan er in Duitsland steeds meer stemmen op om wel zoiets in te voeren en al zijn ook sommige leden van de Duitse NZO ervoor.
20 Maart 2023
koeien Nieuw-Zeeland

Nieuws Melk

Melkprijzen staan wereldwijd onder druk

De melkprijzen dalen niet alleen in Nederland. Ook in de omliggende landen staat er druk op de prijzen, al verschilt de mate waarin. Ook in Nieuw-Zeeland en de VS gaat het niet beter.
17 Februari 2023
melken melkveebedrijf china

Nieuws melk

Chinese boeren dumpen melk en slachten koeien

De achterblijvende vraag van Chinese consumenten treft melkveehouders (en varkenshouders) in China zelf net zo hard of nog harder dan de exporterende landen die graag meer aan China verkopen. Dit blijkt uit berichten in lokale kranten en andere media.
15 Februari 2023
export uien schip Nieuw-Zeeland containers

Achtergrond Zuivelbusiness

Global Dairy Trade stijgt in zuivelvolume in 2022

Voor het GDT-platform was 2022 een succesvol jaar. Niet alleen steeg de omzet met 8%, ook het verhandelde volume zat weer in de lift en zelfs het belang voor de totale Nieuw-Zeelandse zuivelexport steeg weer iets.
14 Februari 2023
Ontbossing oerwoud

Nieuws melk

Duitse zuivel vanaf april ontbossingsvrij voor soja

Duitse zuivelproducten worden vanaf april aangeboden als ontbossingsvrij. Dit wordt begin volgend jaar branchebreed doorgevoerd, zonder extra certificeringen en dergelijke in de zuivel. De bewijslast ligt bij de voersector.
6 Februari 2023
kaas Cheddar

Nieuws Zuivelbusiness

Zuivel VS verwacht meer concurrentie van palmolie

De sterke prijsdaling bij plantaardige oliën, met name van palmolie, zal maken dat de export van volle melkpoeder en volledig op zuivel gebaseerde kaas vanuit de Verenigde Staten moeizamer zal gaan verlopen.
24 Januari 2023
export haven schip

Nieuws Handelsmissie

Landbouwsector VS ziet afzetkansen in Nederland

Het Amerikaans landbouwministerie (USDA) komt in april op handelsmissie naar Nederland. De Amerikanen zien in ons land afzetkansen voor onder meer zuivel, rundvlees en granen. Daarbij wordt Rotterdam gezien als de ideale toegangsport voor het Europese achterland.
16 Januari 2023
kaas kaaspakhuis

Nieuws melk

Kaasproductie vorig jaar fractie lager dan in 2021

De kaasproductie in Nederland is vorig jaar een fractie lager uitgevallen dan die in 2021. De export steeg ondertussen, evenals de import van buitenlandse kaas in Nederland.
6 Januari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox