ForFarmers

Nieuws Voer

Britse fusie ForFarmers ketst af door waakhond

7 Februari 2023 - Wouter Baan

De geplande fusie tussen de Britse tak van ForFarmers en 2Agriculture gaat niet door. De Britse toezichthouder CMA sloeg eind december aan op deal, omdat de vrees bestaat dat het fusiebedrijf te veel marktkracht krijgt. Beide partijen hebben besloten om de deal niet verder te onderzoeken en trekken de stekker eruit. 

Het afketsen van de deal, die vorig jaar zomer werd aangekondigd, kan gezien worden als een fikse tegenvaller. Binnen ForFarmers was veel enthousiasme te proeven over de joint venture. Ook analisten waren enthousiast en zagen veel potentie voor het toekomstige fusiebedrijf, waarbij ForFarmers toegang zou krijgen tot de kansrijke afzetmarkten van pluimveevoer in het VK. De Britse toezichthouder echter zag beren op de weg en voorzag dat het fusiebedrijf teveel marktkracht zou krijgen.

Eind december hebben beide partijen nog aanpassingen voorgesteld, maar daar ging de karteldienst niet in mee. Dit betekende dat fase 2 van het onderzoek start zou gaan, maar daar zien ForFarmers en 2Agriculture dus vanaf. De duur van het onderzoek en de kosten die hiermee gepaard gaan, zijn van dusdanige omvang dat hiertoe besloten is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden