FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

17 Maart 2023 - Wouter Baan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort als CEO actief was. 

Van Karnebeek was een groot deel van zijn werkzame leven in diverse commerciële en management functies actief bij bierbrouwer Heineken en heeft daarmee ervaring in foodsector. Pas sinds september 2022 was hij CEO van GreenV, maar stapt nu dus over naar FrieslandCampina. Met de komst van Van Karnebeek heeft FrieslandCampina verrassend snel een nieuwe topman gevonden. Ongeveer anderhalf maand geleden gaf Schumacher zijn vertrek te kennen. 

Jan Derck van Karnebeek is per 1 juni de nieuwe CEO van FrieslandCampina. 

Sybren Attema, voorzitter van de coöperatie FrieslandCampina en tevens van de Raad van Commissarissen, is content met de benoeming van Van Karnebeek en spreekt van een zeer ervaren leider op gebied van consumentenproducten met een sterke focus op waardecreatie. Dit is iets waar FrieslandCampina de afgelopen jaar al nadrukkelijk op inzette. Tevens heeft Van Karnebeek ervaring in China, wat voor FrieslandCampina een belangrijke afzetmarkt is. 

Van Karnebeek zelf geeft aan vereerd te zijn met zijn benoeming als CEO van FrieslandCampina dat hij beschouwd als een modern consumentenbedrijf. "Ik kijk ernaar uit om samen met de medewerkers en leden-melkveehouders van FrieslandCampina verder te werken aan de groei en toekomstbestendigheid van deze mooie onderneming en coöperatie", zo geeft hij aan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt nieuwe geldlening op

Nieuws Melk

FrieslandCampina vrij van fusiebeperkingen

Nieuws melk

3 miljard kilo minder melk geen uitgemaakte zaak

Nieuws melk

FrieslandCampina keert dit jaar geen nabetaling uit

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox