Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond CEO FrieslandCampina

Baas FrieslandCampina is van adel en ‘wild at heart’

Er is iets tussen FrieslandCampina en bier. De ene CEO ging van de melk naar het bier, de nu aantredende komt uit het bier en gaat de melk in. Cees 't Hart, die zijn successen bij FrieslandCampina voortzette bij Carlsberg, gaat nu met pensioen. Nieuwkomer Jan Derck van Karnebeek (foto), vandaag aangekondigd als de nieuwe CEO van FrieslandCampina, is nog minder ver in zijn carrière.
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina stelt nieuwe CEO aan

FrieslandCampina heeft Jan Derck van Karnebeek aangesteld als nieuwe CEO. Hij volgt per 1 juni Hein Schumacher op die overstapt naar Unilever. Van Karnebeek komt over van GreenV, een multinational in de tuinbouwsector waar hij pas kort als CEO actief was. 
17 Maart 2023
FrieslandCampina

Nieuws Melk

Meer zekerheid voor niet-leden FrieslandCampina

FrieslandCampina wil dit jaar nog meer melkveehouders overhalen om lid of leverancier te worden dan vorig jaar. Het liefst heeft het bedrijf meer leden, maar ook leveranciers zijn welkom. FrieslandCampina biedt hen onder meer 10 jaar afnamezekerheid aan.
13 Maart 2023
FrieslandCampina melktransport

Nieuws Zuivelbusiness

Akkoord verkoop Duitse tak FrieslandCampina

22 Februari 2023
FrieslandCampina

Analyse zuivel

FrieslandCampina wint met omzet, Arla verdient meer

Amper twee weken na elkaar hebben de twee grote Noordwest-Europese zuivelcoöperaties Arla en FrieslandCampina hun jaarcijfers over 2022 bekendgemaakt. Dat is een goede gelegenheid om hun prestaties met elkaar te vergelijken.
22 Februari 2023
Hein Schumacher

Analyse FrieslandCampina

Schumacher sluit roerig tijdperk toch nog fraai af

Vertrekkend CEO Hein Schumacher laat FrieslandCampina met ogenschijnlijk puike jaarcijfers achter. De winst over 2022 doet denken aan de tijden van weleer, toen het coöperatieve zuivelconcern nog hoge ogen wist te gooien. Toch is het lek nog niet boven, want in de slipstream van de goede cijfers gaf de top van FrieslandCampina in de toelichting op de jaarcijfers alvast een verkapte winstwaarschuwing af voor 2023.
21 Februari 2023
FrieslandCampina

Nieuws Jaarcijfers

FrieslandCampina boekt fors hogere omzet en winst

FrieslandCampina heeft zowel de omzet als de winst over 2022 verhoogd ten opzichte van het jaar ervoor. Ook is de nabetaling hoger dan in 2021. Tevens is er nog 21 cent per 100 kilo bij de pro forma nabetaling van augustus vorig jaar op gekomen. Voor dit jaar zijn de vooruitzichten minder.
21 Februari 2023
FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina haalt boter naar Lochem

FrieslandCampina wil de boterfabriek in Den Bosch sluiten en de productie concentreren in Lochem. Dit moet gepaard gaan met een verduurzamings- en optimalisatieslag.
9 Februari 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox