Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

Jan Derck van Karnebeek

Nieuws Agribusiness

FrieslandCampina gooit topstructuur om

FrieslandCampina gooit de topstructuur en daarmee de aansturing van de onderneming om. Het is volgens het bedrijf een belangrijke stap om de prestaties te verbeteren. De verandering volgt op de benoeming van Jan Derck van Karnebeek als CEO per 1 juni 2023. Er komen zeven business groups, onder leiding van 12-koppig Executive Team. De bekendmaking is de eerste in een serie stappen.
19 September 2023
ForFarmers FrieslandCampina Vion

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Wanneer we de resultaten van de grootste slachter, melkverwerker en voerleverancier in ons land naast elkaar leggen, dan valt op dat die alles behalve rooskleurig zijn. Het betreft Vion, FrieslandCampina en ForFarmers; drie agroreuzen die ieder afzonderlijk hard worden geraakt door de krimp van de veestapel en zodoende noodgedwongen moeten reorganiseren. Daarbij speelt ook de krimpende Duitse markt een negatieve rol in de resultaten. Tevens valt op dat kleinere branchegenoten in het voer, vlees en de zuivel ogenschijnlijk minder vatbaar zijn voor de teruglopende dieraantallen. Hoge bomen vangen veel wind.
30 Augustus 2023
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Nieuws Melk

FrieslandCampina: meer afzet kindervoeding China

FrieslandCampina verwacht dit hele jaar dubbele groeicijfers te kunnen noteren bij de afzet van premium kindervoeding in China. Dit heeft CEO Jan Derck van Karnebeek gezegd tijdens een bezoek aan genoemd land.
21 Augustus 2023
FrieslandCampina

Analyse Melk

FrieslandCampina moet scherven ruimen

De halfjaarcijfers van FrieslandCampina zijn als de scherven na het feestje. Vorig jaar waren de zuivelprijzen en de uitbetaalprijzen aan de leden recordhoog, maar de zuivelmarkt draaide na een korte piek behoorlijk scherp. De lucht liep uit de markt. Daardoor heeft FrieslandCampina voor bijna €500 miljoen aan voorraden moeten afschrijven en ging er €224 miljoen aan eigen vermogen in rook op.
21 Juli 2023
Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond Halfjaarcijfers

FrieslandCampina-CEO valt met de neus in zure boter

FrieslandCampina-CEO Jan Derck van Karnebeek is nog volop bezig met zijn inwerkperiode, maar kan zich bepaald niet rustig in de organisatie laten onderdompelen. Hij moet direct volle bak aan de slag. Tijdens zijn eerste persconferentie - na aanleiding van de teleurstellende halfjaarcijfers - kondigde hij al aan dat het mes in de kostenstructuur moet. Het woord reorganisatie wilde hij nadrukkelijk niet in de mond nemen, maar duidelijk is dat er bij de zuivelcoöperatie iets moet gebeuren.   
20 Juli 2023
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

Lastig eerste halfjaar voor FrieslandCampina

FrieslandCampina heeft een lastig eerste halfjaar achter de rug. De onderneming kon de leden nog net iets meer melkgeld betalen dan over de eerste helft van vorig jaar, maar een tussentijdse uitkering zit er niet in. Ook kon niets worden gereserveerd. Het nettoresultaat daalde flink, maar was nog wel positief.
20 Juli 2023
FrieslandCampina waterstof

Nieuws Dutch Milk Foundation

Krap 200 melkveehouders weg bij FrieslandCampina

De afgelopen twaalf maanden zijn 190 leden-melkveehouders van FrieslandCampina overgestapt naar een andere zuivelverwerker. Dit blijkt uit cijfers van stichting Dutch Milk Foundation (DMF).
11 Juli 2023
FrieslandCampina

Achtergrond melk

FrieslandCampina vist graag in LTO-vijver

Voor de tweede keer in ruim een half jaar tijd vist FrieslandCampina een coöperatiebestuurder uit de vijver van LTO Nederland. In december Herman Bakhuis, deze week Trienke Elshof. Ook gaat weleens een coöperatiebestuurder over naar LTO.
24 Juni 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox