Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

FrieslandCampina werkt aan een 'feelgood'-pakket voor bestaande en toekomstige leden. Dit pakket bevat diverse financiële lokkertjes, waaronder kortingen, toeslagen en vrijmaking van kapitaal. Het is allemaal bedoeld om de melkaanvoer op peil te houden.
10 April 2024
FrieslandCampina Arla Foods

Analyse Melk

Arla en FrieslandCampina groeien meer uit elkaar

FrieslandCampina en Arla zijn nog altijd de grote zuivelbedrijven van Noordwest-Europa. Beide coöperaties, soms verwant, maar ook rivalen in de markt. Ondanks verschillen zijn ze aan elkaar gewaagd, maar de laatste jaren groeien ze meer uit elkaar. Hun beider jaarverslagen over 2023 laten dit duidelijk uitkomen.
13 Maart 2024
zuivel FrieslandCampina melktransport vrachtvervoer

Nieuws Melk

Fitch wil beter resultaat zien bij FrieslandCampina

Ondanks dat FrieslandCampina vorig jaar een miljoenenverlies leed en tevens in een reorganisatie is beland, blijft kredietbeoordelaar Fitch opvallend mild. Het zuivelconcern behoudt de BBB+ score met een stabiel vooruitzicht. Toch is er werk aan de winkel, want de kredietbeoordelaar wil dat de operationele winstmarge spoedig omhoog gaat, anders komt de kredietwaardigheid in gevaar.
12 Maart 2024
FrieslandCampina melkpoeder kindervoeding

Achtergrond Melk

Maar goed dat Friso nog van FrieslandCampina is

Het had weinig gescheeld of FrieslandCampina had Friso in 2022 afgestoten. Het kindervoedingsmerk was door de zuivelcoöperatie zelf in de etalage gezet, maar de biedingen kwamen uiteindelijk niet in de buurt van de vraagprijs. Achteraf gezien is het maar goed dat het niet tot een deal is gekomen, nu Friso nog slechts één van de spaarzame lichtpuntjes is in het merkenportfolio van de financieel geplaagde zuivelreus uit Amersfoort. 
22 Februari 2024
Jan Derck van Karnebeek

Achtergrond melk

FrieslandCampina doet boete, CEO belooft herstel

De presentatie van de jaarcijfers van FrieslandCampina had dinsdagmorgen iets weg van een openbare boetedoening. De resultaten over 2023 zijn volgens CEO Jan Derck van Karnebeek en financiële topman Hans Janssen ‘pover’, ‘volstrekt onvoldoende’ en beantwoordend aan meer van dit soort typeringen.
20 Februari 2024
FrieslandCampina

Nieuws Jaarcijfers 2023

FrieslandCampina moet stevig verlies incasseren

FrieslandCampina heeft een moeilijk 2023 achter de rug, met een ruim 7% gedaalde omzet en een netto resultaat van €149 miljoen negatief. Dit is evenwel mede het gevolg van een reorganisatielast en ongunstige wisselkoersen. Er wordt, zoals verwacht, geen nabetaling uitgekeerd, maar er is wel een gemiddelde melkprijs uitbetaald van €48,08 per 100 kilo. Voor dit jaar voorziet het bedrijf meer vraag, door een onder druk staande melkproductie, maar ook meer onrust en kosten.
20 Februari 2024
Engro Foods

Nieuws melk

FrieslandCampina ziet marge in Pakistan slinken

FrieslandCampina Engro Foods in Pakistan heeft qua verkopen een heel goed jaar achter de rug. Vorig jaar is 36% meer verkocht dan in 2022. Toch daalde de marge en werd ook in totaal minder winst gedraaid. Wel werd met zwarte cijfers geëindigd.
19 Februari 2024
FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina moet nog verder reorganiseren

De lang verwachte reorganisatie bij FrieslandCampina, die deze week bekend werd gemaakt, voelt niet als de grote stap die werd verwacht. Al kost de operatie zo'n 1800 mensen hun baan, toch worden daarmee slechts een kleine helft van de eerder genoemde besparingen mee ingevuld.
14 December 2023

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden