Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws Zuivel

Friso blijft in handen van FrieslandCampina

De afgelopen maanden gonsde het van de verkoopgeruchten, maar FrieslandCampina heeft besloten om babyvoedingmerk Friso toch zelf aan te houden. Friso is belangrijk voor het totaal portfolio, zo motiveert de zuivelcoöperatie haar beslissing.
21 Juni 2022
FrieslandCampina

Analyse melk

FrieslandCampina bevrijdt zich van Duitse last

Zo lang als de verkoop van Friso in de lucht hing, zo snel verliep de verkoop van de Duitse consumentenactiviteiten van FrieslandCampina aan de Theo Müller Groep. Tenminste, voor zover bekend is.
16 Juni 2022
FrieslandCampina

Nieuws Overname

FrieslandCampina doet Duitse tak van de hand

De Duitse consumentenactiviteiten van FrieslandCampina gaan over naar Unternehmensgruppe Theo Müller, zo meldt de Nederlandse zuivelcoöperatie. De Duitse tak was niet bepaald een cash cow voor FrieslandCampina. 
15 Juni 2022
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina vangt bot met verkoop Friso

FrieslandCampina heeft de verkoopplannen van Friso voorlopig stopgezet, meldt persbureau Bloomberg. De biedingen komen niet in de buurt van de vraagprijs van $2 miljard.
9 Juni 2022
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws Zuivel

FrieslandCampina boekt omzetgroei in Nigeria

FrieslandCampina Wamco heeft vorig jaar een omzetgroei van 35% gerealiseerd, zo is bekend gemaakt tijdens de Algemene vergadering van aandeelhouders dat vorige week plaatsvond in Lagos.
7 Juni 2022
FrieslandCampina Agrifoto2

Nieuws FrieslandCampina

Kredietwaardigheid van FrieslandCampina stabiel

Kredietbeoordelaar Standard & Poor's (S&P) handhaaft de kredietwaardigheid van FrieslandCampina op BBB/Stable/A-2. Vorig jaar gold dit oordeel ook, in 2019 en 2018 was het BBB/Negative/A-2. In 2020 was er geen beoordeling. FrieslandCampina staat ondertussen wel voor nieuwe opgaves.
2 Juni 2022
melk supermarkt retail Jumbo

Analyse Zuivel

Melktekort bij Jumbo is uitstekende PR sector

En toen was prompt de melk op bij Jumbo. Een tekort aan melk in zuivelgrootmacht Nederland is hetzelfde als dat Fransen door de wijnvoorraad heen zijn of Saoedi Arabië een olietekort heeft. De maatschappelijke ophef was dan ook groot. Het vermeende melktekort bleek uiteindelijk storm in een glas water, maar zet wel te denken. Melk blijkt nog altijd een maatschappelijk smeermiddel te zijn.
9 Mei 2022
DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas tikt bijna €50,00 aan met kale prijs

DOC Kaas verhoogt de melkprijs voor mei met het dubbele bedrag van de vorige maand. Oftewel: met €2,15 per 100 kilo. Volgens eigen opgave en bij een volume van 1,1 miljoen kilo betaalt het kaasconcern ruim over de €50,00 per 100 kilo. Wat doet DOC Kaas in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?
29 April 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief