Bedrijfsnieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina blijft Arla voor in België

Belgische melkveehouders ontvangen over 2022 een bijna €1,60 hogere voorschot-melkprijs bij FrieslandCampina dan bij Arla. Dit blijkt uit de Belgische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.
Gisteren 15:25 uur
FrieslandCampina waterstof

Achtergrond Koers 2030

FrieslandCampina: 'Eerste nieuwe leden leveren al'

FrieslandCampina heeft de eerste nieuwe leden reeds verwelkomt, zo gaf de coöperatie aan in een toelichting op de voorgestelde aanpassingen van de melkgeldregeling. Aan concrete groeiaantallen wil de coöperatie zich niet branden.
18 Oktober 2022
FrieslandCampina

Nieuws Herfinanciering

FrieslandCampina trekt extra werkkapitaal aan

FrieslandCampina heeft voor de komende vijf jaar een herfinanciering van €1,25 miljard afgesloten. De bestaande kredietfaciliteit ter waarde van €1 miljard wordt daarmee vroegtijdig vervangen. Het coöperatieve zuivelconcern zit om extra werkkapitaal verlegen.
12 Oktober 2022
FrieslandCampina

Achtergrond melk

Nieuw soort bestuurders bij FrieslandCampina

De bindende voordracht van Herman Bakhuis en Sandra Stuijk bij FrieslandCampina, zoals vorige week bekend gemaakt, markeert de introductie van een nieuw soort bestuurders bij de coöperatie. Beide worden aangesteld als coöperatiebestuurders, en niet meer automatisch ook als commissaris bij het zuivelbedrijf.
27 September 2022
FrieslandCampina

Nieuws FrieslandCampina

FrieslandCampina: verkoop Duitse tak vertraagd

De verkoop van de Duitse consumententak van FrieslandCampina aan de Duitse unternehmensgruppe Theo Müller loopt vertraging op. De kartelautoriteiten in Duitsland hebben meer tijd nodig om de deal te beoordelen, schrijft Lebensmittelzeitung.  
20 September 2022
sybren attema

Nieuws melk

FrieslandCampina en Arla onderzoeken fusie

De besturen van FrieslandCampina en Arla onderzoeken de mogelijkheid van een fusie. De direct betrokkenen houden zich stil of noemen alles ‘speculatie’, maar betrouwbare bronnen melden dat RFC-voorzitter Sybren Attema al meerdere weken in gesprek is met collega Jan Toft Nørgaard. Ook het management van beide concerns is betrokken.
15 September 2022
Milcobel

Achtergrond Melk

Nederlandse zuivel jaagt op Belgische melk

Best wel onverwacht onthulde Vreugdenhil Dairy Foods begin deze week op zoek te gaan naar melk in België. Ook A-ware, FrieslandCampina en Farmel zoeken bij onze Zuiderburen actief naar nieuwe leveranciers. Nederlandse zuivelproducenten worden steeds ruimdenkender in de zoektocht naar melk, al moeten ze waarschijnlijk wel alles uit de kast trekken om melkveehouders te binden.
7 September 2022
FrieslandCampina

Nieuws Waterramp

FrieslandCampina: 'Weinig hinder van ramp Pakistan'

Hoewel Pakistan voor ongeveer een derde onder water staat, zegt FrieslandCampina er weinig last van te hebben. Wel is de Pakistaanse dochteronderneming van de zuivelcoöperatie druk in de weer om hulp te verlenen. De waterramp is zakelijk gezien wel een bedreiging. Dit vanwege de scherpe devaluatie van de Pakistaanse munt en de klap die de economie vermoedelijk gaat krijgen. In de eerste helft van dit jaar zag FrieslandCampina de omzet in Pakistan nog flink stijgen.
6 September 2022

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief