Fotostudio Wierd

Boerenbusiness Agribusiness Award

Agribusiness Award viert vijfjarig jubileum

12 Juni 2023 - Redactie Boerenbusiness

Boerenbusiness, het online platform voor topondernemers in de agrarische sector, reikt dit jaar voor de vijfde keer de Agribusiness Award uit. Ook dit jubileumjaar nodigen we bedrijven uit de Nederlandse agribusiness van harte uit om zich vanaf 12 juni 2023 met hun innovatie in product, dienst of bedrijfsproces in te schrijven voor de Agribusiness Award.

Boerenbusiness wil met de Agribusiness Award de innovatiekracht van de Nederlandse agribusiness voor het voetlicht brengen. Elk bedrijf met een vernieuwend product, dienst of bedrijfsproces kan zich aanmelden. Er zijn wel enkele belangrijke voorwaarden. Zo moet de vinding een bewezen financieel voordeel opleveren voor de Nederlandse boer of tuinder en moet de inzending relatief nieuw zijn, maar al wel op de markt zijn gelanceerd. 

De eerdere winnaars van de Agribusiness Award zijn Andela Techniek & Innovatie (2022), Lely (2021), Limagrain Nederland (2020) en CowManager (2019). De jury benadrukt dat ieder jaar weer met een schone lei begint, dat betekent dat ook bedrijven die de afgelopen jaren meegedaan hebben, maar niet hebben gewonnen, zich opnieuw kunnen aanmelden. Ieder jaar ontvangt de jury een groot aantal mooie aanmeldingen, maar soms zijn ze net te vroeg ingezonden en nog niet praktijkrijp. Daardoor kan de jury de aanmelding niet nomineren. Deze kanshebbers ziet de jury graag het jaar erop weer terug. Dat geldt ook voor eerder ingediende innovaties waaraan iets is veranderd of verbeterd, aldus de juryvoorzitter.

Vakjury kiest de winnaar
De winnaar van de Agribusiness Award ontvangt naast de Award zelf een mediapakket ter waarde van €6.500 te besteden bij Boerenbusiness. ABN AMRO onderstreept graag het belang van innovatie en verbindt zich aan de Award. De bank ondersteunt de winnaar in het vervolgtraject met kennis, expertise en netwerk op het gebied van innovatie voor een extra zetje richting de toekomst. 

De winnaar wordt gekozen door een vakjury onder leiding van Aalt Dijkhuizen. Volgens Dijkhuizen is de sector veel te bescheiden als het gaat om het onder de aandacht brengen van vernieuwingen. "In de Nederlandse agri- en foodsector vinden iedere dag slimme, nieuwe ontwikkelingen plaats. We zijn echter niet de sector die dat meteen aan de grote klok hangt", aldus Dijkhuizen. Vernieuwingen in de agribusiness blijven naar zijn beleving daardoor te vaak buiten beeld. "Dat is jammer, zeker wanneer er in de gehele sector van kan worden geprofiteerd. Dat kan een commerciële insteek hebben, maar ook het leveren van een bijdrage aan het positieve imago van de sector. Kortom, alle reden om interessante producten of diensten aan te melden voor de Agribusiness Award van Boerenbusiness."

'De Agribusiness Award is bedoeld als waardering voor een bedrijf dat met een nieuw product of dienst financieel voordeel weet te realiseren voor Nederlandse agrarische ondernemers in de veehouderij en akkerbouw', vertelt Eric de Lijster, hoofdredacteur van Boerenbusiness.nl. 'Voor bedrijven die de sector met hun innovatiekracht, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid inspireren en naar een hoger plan tillen.'

Aanmelden
Vanaf vandaag 12 juni 2023 kunnen ondernemers zich aanmelden voor de Boerenbusiness Agribusiness Award.

Ben jij of ken jij het bedrijf in de agribusiness die met een vernuftig product, vernieuwende dienst of baanbrekend productieproces de boer aantoonbaar financieel voordeel oplevert? Meld je dan aan via Boerenbusiness.nl/award.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

BB TV Aron Bom

'Voordeel voor de boer en betere bodemgezondheid'

Boerenbusiness Agribusiness Award

‘In de toekomst chemie vervangen in meer teelten’

Boerenbusiness Agribusiness Award

'Steun in Kamer om via ons regeldruk te verlagen'

Boerenbusiness Agribusiness Award 2023

‘Een award met focus op voordeel voor de boer’

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden